Despre mine printre cărți: Dacă– Provocare #our15daysofwriting – Ziua 11

Dacă aș fi știut ce avea să se întâmple atunci, eu aș fi știu că urmează o perioadă lungă de așteptări, promisiuni și multe lacrimi care-mi vor ține companie în fiecare noapte. Fix toate astea m-au făcut puternică!

Dacă aș fi știut câte jigniri, durere, reproșuri vor urma, eu m-aș fi învinovățit  exact așa cum se întâmplă acum, dar niciodată nu mi-aș fi  deschis sufletul și nu aș fi simțit că NU sunt singură nici măcar o secundă. Dacă nu exista durerea asta, nimeni nu-mi garanta nici recunoștința, bucuria, răsplata, speranța că va fi bine. Nimeni nu garantează nimic, totul se simte, iar eu știu că după în toate relele există și mult bine – pe care-l voi descoperi treptat.

Dacă aș fi știut ce avea să se întâmple, eu oare aș mai fi acceptat să fac acest compromis? Dacă aș fi știut că binele meu va fi răsplătit cu suferință, certuri și nervi, aș fi refuzat să fiu omul care renunță la sine pentru a ajuta pe cel de alături. Aș fi refuzat categoric să-mi calc sufletul în picioare de atâtea ori. Aș fi zis NU din start valului de noi compromisuri. Aș fi fost mai reținută și mai atentă, dar datorită lor.. am înțeles că, omul rănește, iar Iubirea vindecă!

Dacă aș fi știut ce se va întâmpla mai departe, eu aș mai fi iertat din tot sufletul meu? Poate că nu, poate că da. Ceea ce a urmat, ceea ce s-a întâmplat m-a făcut să mă gândesc și să mă întreb retoric: la ce mă ajută iertarea, dacă oricum sunt dezamăgită de cel pe care l-ai iertat cu câteva ore în urmă? Am înțeles că iertarea mă ajută pe mine să merg mai departe, cu sufletul și conștiința împăcată.

Dar oare dacă aș fi știut ce se întâmplă, eu aș mai fi cea de azi, cea de acum? Sunt sigură că nu, sunt chiar foarte sigură că nu învățam atât de multe, că nu știam nici acum ce este recunoștința. Nu aș fi învățat nici azi cum să am răbdare și încredere. Nu aș fi simțit nici măcar acum că merit să fiu fericită – și voi fi foarte fericită la momentul potrivit.

Dacă nu aș fi fost în trecut, nici prezentul nu l-aș fi trăit. Dacă nu ar fi durerea, suferința și lacrimile, nu aș fi cea de astăzi. E nevoie de trecut cu multe coborâșuri pentru un prezent cu multă putere și un viitor în care să știi că nimic nu este imposibil.

Dacă din trecut și dacă din prezent aduce zâmbete în viitor!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

1 octombrie 2018 at 11:01 PM

Unele momente din viata pot fi extrem de grele, pot rani adanc in suflet. Dar trebuie sa trecem peste. Sunt doar incercari in viata din care trebuie sa ne luam lectia si sa privim din nou spre viitor, sa il modelam in asa fel incat o sa putem spune ca suntem cei mai fericiti.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.