Pasiunea pentru cărți naște intenții: Locul ideal pentru lectură savuroasă

Visătorii nu mor niciodată, căci știu prea bine că dorințele se împlinesc întotdeauna. Când? Doar atunci când știi bine ceea ce-ți dorești cu adevărat. Cititorii visători își doresc, pe lângă multe, multe, foarte multe cărți, și să fie acceptați  cu tot cu pasiunea pentru cărți. Ar fi simplu?  Poate da, poate nu chiar.

Atunci când pasiunea pentru cărți naște intenții, visătorii-cititori nu vor renunța la nimic din ceea îi face fericiți. Munți de cărți, titluri și coperți atractive, povești ce îi țin cu sufletul la gură, noutăți, reduceri, cărți rare, romane care devin instant importante, povești polițiste – care au deschis apetitul pentru lectură, fix atunci când temele, proiectele, timpul liber măsoară doar câteva zeci de minute – pe care le petrec doar în compania cărților, zile de weekend cu dor de lectură – care le-au oferit tensiune, le-au pus sângele în mișcare și le-a făcut inima să bubuie mai tare ca muzica de club.

Cărți – primite în dar, cărți oferite ca premii, primite – cu și fără ocazii speciale, formează astăzi biblioteca unui visător-cititor care se respectă și care nu uită că lectura nu dăunează nimănui, adevărate nestemate și bijuterii rare, care umplu sufletul oricui devorator de cărți și emoții pure. Cărți – mereu dorite, constituie liste interminabile de dorințe imposibil de neîmplinit – mai devreme sau mai târziu.

Cărți – cele care umplu mintea, sufletul, timpul și camera unui împătimit de cărți bune – care acceptă că nu toți cei din jur înțeleg pasiunea, dorința, plăcerea pentru lectură și cărți. Un cititor-visător știe că e privit ciudat acasă, în parc sau în mijloacele de transport în comun.

Cărți – cele care ne acoperă poate, care sunt pericol pentru portofelul și cardul tuturor, dar cu pasiunea pentru un viitor de poveste, pentru alte realități, pentru alte vieți, pentru deconectare, pentru cunoaștere, regăsire, căutare și descoperire de răspunsuri, nu e de jucat și NU reprezintă o pierdere de timp și bani – este doar o investiție, o valoare, un bilet spre numeroase călătorii – în care nu trebuie să te mai îngrijorezi pentru altceva.

Revenind la mine, la povestea mea personală în privința cărților, nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul că, oricât de multe cărți aș avea, aș primi, aș cumpăra, lista cu dorințe literare este întotdeauna nesfârșită.

Noile apariții, autorii îndrăgiți, reducerile de preț, ofertele de nerefuzat, toate mă fac să-mi doresc din ce în ce mai multe cărți și povești în care să mă implic și mai multe călătorii și dovezi de iubire nemuritoare. Pasiune, plăcere, nebunie frumoasă, dorințe fără număr.

Dacă nu ar exista problema banilor, dacă nu ar exista nicio problemă legată de pasiunea pentru cărți, spațiul devine întotdeauna principala problemă, cel puțin în ceea ce nă privește. De la o problemă – a spațiului unde o mare de cărți să scrie o poveste fără cuvinte, ci doar cu emoții simțite, visătoarea din mine și-a promis ceva: Să am o casă a mea, în care va exista cel puțin o cameră doar pentru cărți – un loc ideal pentru lectură.

Nu am multe haine de pus în bagaj, dar voi avea un altfel de bagaj, unul valoros, atât de drag mie! Nu voi pleca nicăieri fără cărțile mele. Și dacă ar fi să le iau pe toate, îmi trebuie camion pentru transport – amuzată de imaginea din mintea mea.bibliotecă

Sunt aproape sigură de faptul că după o cameră pentru cărți, o voi dori și pe a doua, dar din casa mea NU va lipsi biblioteca – mai multe corpuri de bibliotecă, în diferite forme și modele care să îmbrace pereții camerei. De sus până jos voi avea doar corpuri de bibliotecă pe care se vor odihni cărțile mele dragi.

Va fi locul ideal pentru lectură, dar vreau mai mult de atât, vreau mai mult decât un spațiu pentru cărți, lectură și pasiunea mea. Vreau o oază de liniște și creativitate.                                                                           Bibliotecă specială

Din biblioteca mea, din locul meu ideal pentru cărți, povești și relaxare, nu va lipsi un birou micuț și elegant – unul care-mi va oferi momente unice, pentru a creiona povești personale pentru viitor, unde cuvintele și emoțiile își vor scrie propriile cărți.

birou

   Birou de colț

După ce îmi voi termina treaba zilnică la birou – în biblioteca ruptă din Raiul Cărților, mă voi relaxa citind. Într-un loc de poveste, într-un scaun comod, înconjurată de alte obiecte – care pot avea legătură cu pasiunea mea nebunatic de frumoasă, dar și unele care să înfrumusețeze, să transforme complet acea cameră  – poate una banală, plină de cărți, într-un colț de suflet personal.

Decorațiuni perfecte, corpuri de iluminat, flori naturale și decorative, fotografii, lumânări parfumate – toate în combinații perfect potrivite, mă vor ajuta să am un spațiu numai pentru sufletul meu.

DecorațieÎn locul în care voi rupe din mine și-mi voi reîncărca întotdeauna bateriile, voi avea și alți prieteni de nădejde: scaune, fotolii,  taburete, comode sau chiar fotolii cu puf – forme și modele diferite, dar extrem de relaxante și perfecte pentru lecturi savuroase, fericire simplă și bucurie infinită.

Taburet

Taburet de cititoare :).

Abia aștept să arăt tuturor locul meu ideal pentru lectură, relaxare, în care voi simți savoarea infinită a cărților și poveștilor de neuitat.

Sunt o cititoare, dar și visătoare incurabilă, iar asta-mi spune clar un lucru: fiecare vis va deveni realitate, fiecare dorință mi se va împlini și-mi va completa fericirea zilnică.

Acasă este acolo unde îți este sufletul. Acasă va fi sufletul familiei mele! Acasă ne va spune cum iubirea învinge mereu.

Locul ideal pentru lectură? Locul unde-mi pun sufletul, îmi scriu povestea și-mi relaxez mintea!

Sursa foto: favi.ro

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.