De sezon: Fall Time,Cozy Time Tag

Ador provocările, tag–urile și articolele de tip leapșă,  dar nu doar pe cele tomnatice. Aceasta este o provocare de sezon, ideală și pentru zilele în care ești extrem de obosit, cu prea puțin chef pentru scris pe blog. E una din acele zile în care aveam nevoie de o provocare – pentru a scrie și-a rămâne motivată să nu-mi întrerup obiceiul abia recăpătat.

Mulțumesc din suflet pentru nominalizare, Despre cărți și alte arte! Mulțumesc mult pentru faptul că, deși sunt obosită, am ocazia perfectă să-mi repornesc rotițele în căutarea răspunsurilor potrivite. Nu e chiar așa ușor precum credeam eu inițial, dar am speranță că voi reuși să recomand cărți și lecturi interesante pentru prietenii mei – cititori de Bookcaffe.

Frunze care trosnesc sub picior: lumea este plină de culoare – Alege o carte care are roșu/portocaliu/galben pe copertă.

Cei care au acceptat această provocare au ales o singură carte, eu am să spun toate cărțile care-mi vin acum în minte, citite și/sau necitite, dar care sunt în planul meu de lectură.

Și-am căutat prin minte ceva timp.  Atunci când am citit întrebarea, primul răspuns a fost ” Dar eu nu mai am ce carte să spun, căci toate pe care le am în bibliotecă, au fost deja nominalizate.  Nu-mi place să renunț ușor, chiar dacă o simplă întrebare mă scoate puțin din zona de relaxare – cu starea asta asociez eu, de obicei provocările de genul ăsta.

Provocare

Sunt o geamănă care nu renunță, care se încăpățânează până e mulțumită de rezultat. Iar rezultatul arată astfel:

  1. Viața cea nouă, Orhan Pamuk
  2. Inconștient,  Amy Anelysse
  3. Omul -pasăre, Mo Hayder
  4. Când o lume întreagă ne desparte, Lynn Austin

  5. Măștile fricii, Camelia Cavadia
  6. Cuvântul pierdut, Oya Baydar
  7. Soția plantatorului de ceai, Dinah Jefferie.

Toate acestea au culorile toamnei e copertă.  Chiar și coperta completă m-a dus cu gândul la o atmosferă de toamnă. Nu e vorba de un top aici, ordinea lor este aleatorie, eu le-am scris exact așa cum  le-am găsit prin bibliotecă.

Provocare 2

Pulover confortabil: în sfârșit este destul de răcoare să porți haine călduroase – Ce carte îți dă un sentiment de căldură?

Aici am găsit mult mai repede trei cărți numai bune de încălzit sufletul, de citit și iubit. De recitit oricând, indiferent de sezon.

  1. Am uitat să fim fericiți, Liane Moriarty
  2. Forțe ale naturii. Mrejele focului, Daniela Faur
  3. Învingătorii, Danielle Steel.

Te încântă poveștile,  te mișcă profund atitudinea personajelor, te încarcă cu foarte multă putere și motivație, îți transmite o mare infinită de emoție și-ți dăruiesc o stare de bine.

provocare 3

Furtună de toamnă: vântul urlă și ploaia lovește – Alege cartea sau genul literar pe care le-ai citi într-o zi furtunoasă!

Habar nu am de ce m-a dus gândul la aceste titluri, dar merg pe intuiție și împărtășesc și cu tine  poveștile care știu că mă vor ține cu sufletul la gură.

  1. Dragonul din Anador, Lisa Darlent
  2. Refugiul, Raluca Butnariu
  3. Doamna umbrelor, Mihaela Strenc
  4. Umbra nopții, Raluca Butnariu

Nu mi-am dorit să fie doar cărți ale autorilor români, așa a fost să fie, dar alegerile mă bucură peste măsură, căci avem autori români talentați.

provocare 4

Aer răcoros, proaspăt: Care este cel mai tare personaj cu care ai vrea să faci schimb?

Nu am ales niciodată calea simplă, deci nici în acest exercițiu de imaginație nu am să numesc un personaj cu o viață roz.

Katie din Refugiul lui Nicholas Sparks. Dar și cu Lily Thomas din Învingătorii lui Danielle Steel. Aș alege orice personaj de la care pot învăța cum să o iau de la zero, cum să-mi recapăt încrederea în mine, în oameni, în viață.

Cidru fierbinte de mere: Ce carte mai puțin promovată ai vrea să vezi că devine noul roman pe val?

Aici ar fi multe, dar acum doar acest roman îmi vine în minte. E genul de carte ușurică, subțirică, dar foarte interesantă și educativă. Mai trebuie să spun că ar trebui citită de mai mulți devoratori de cărți?

Cititorul din peșteră, Rui Zink.

Haine, eșarfe și mitene: vremea s-a răcit și e timpul să ne acoperim – Care este coperta care te face să te simți prost să o expui în public?

Această întrebare redeschide cumva o cutie a Pandorei, vizează cumva o discuție despre cărți care s-a tot purtat și se mai poartă: ce cărți nu ai citi niciodată? E o întrebare care ne-ar împărți pe categorii, ne-ar duce într-o anumită tabără, ar deschide discuții aprinse și ar trezi resentimente, ar emite judecăți despre cum ești în funcție de cărțile pe care le citești. Am simțit să spun asta, dar ideea e de fapt una singură: nu am astfel de cărți. Nu mă rușinez cu nicio carte pe care o am în bibliotecă.

Condimente pe dovleac: Care este mâncarea ta preferată de toamnă?

Toamna mănânc multe legume și fructe, dar și murături. Nu sunt deloc pretențioasă la mâncare. De când nu mănânc carne, o înlocuiesc cu legume, lactate, ciorbe calde, tocănițe.

Foc de tabără plăcut: împrăștie căldura! – Cui îi dai tag?

Vreau să aflu cât mai multe răspunsuri, dar voi numi doar pe Cătălina de la Stil de scriitor și pe Cristina de la Cărți de ciocolată.

Sursă foto reprezentativă: youngdrawings.com


Merită să citești acest articol până la final!  Pe pagina Bookcaffe este în plină desfășurare un concurs în care poți câștiga un set de trei cărți numai bune de citit oricând, indiferent ce vreme este afară. Înscrierea este foarte simplă! Succes!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.