Miracolul, Danielle Steel (Litera) – Recenzie

Miracolul este despre suferință, lipsa iertării, familii dezbinate, cu povești ce sfâșie din tine, cu resentimentele ce rănesc mai tare decât lama de cuțit și cuvinte letale. Este despre regăsirea puterii, despre renaștere interioară, despre acceptarea neputinței, acceptarea destinului exact așa cum a fost scris – cu toate încercările și binecuvântările, cu toate lecțiile și soluțiile, cu toate confuziile și cu toată ceața care descoperă sufletul, fix atunci când ești pregătit să vezi miracolul din propria viață.

Când tragedia ajunge în viața ta, când totul pare pierdut, când vinovăția, teama, neputința de a schimba realitatea și viața celor care, din motive solide – care nu au legătură cu tine, au dispărut fulgerător din viața ta, nimic nu te poate consola, dar trebuie să mergi mai departe. Când persoane dragi, care au plecat, poate fără să spună nimic, să nu ceară nimic, care au lăsat pustiul și tristețea în locul lor, nu au plecat supărați, iar ultimele lor cuvinte nu au fost ”Tu ești vinovat”.

Când toate vin ca o furtună, să știi că toate vor trece, fără să te anunțe, când poate nu te mai aștepți la nicio schimbare, nu mai ai nicio așteptare, nicio speranță și nicio rază de soare nu mai luminează niciun cotlon al sufletului tău rănit, dar care are nevoie de vindecare.

Miracolul – puterea de a spera

Vindecarea va întârzia în viața lui Quinn Thompson, doar pentru că el va refuza să se ierte pentru fiecare eveniment dureros – pe care oricum nu mai poate fi schimbat, iar auto-pedeapsa nu este calea spre împăcarea cu trecutul, acceptarea prezentului pentru a trăi fiecare zi așa cum trebuie – cu încredere și bucuria unui nou început.

Când totul e împotriva lui Quinn, când nimeni nu îî mai simte lipsa, când singura ființă pentru care ar mai putea conta în viața pământeană, când nu face altceva decât să-și cunoască soția – prin singurele amintiri care le mai are cu ea, când nu se poate ierta – orice motiv ar găsi în apărarea lui când știe că în fața necazurile, el a ales doar să plece, să  se lase în voia lucrului, când nu mai vede nicio șansă pentru a repara cumva viața lui, el decide pentru sine.

Decide să lase trecutul, să plece, să se despartă de tot ce i-ar putea aminti de ceea ce a fost odată viața lui. Decizia lui Quinn Thompson îmi pare doar un refugiu, doar o modalitate de a fugi de probleme, nu de a le rezolva. Fuga și ascunderea durerii, furiei, tristeții nu va face altceva decât să adâncească rănile, iar trecutul – cu tot ce înseamnă el, va fi bagajul pe care Quinn îl va căra cu sine, oriunde va ajunge.

Viața te ia pe nepregătite, dar te duce acolo unde trebuie să fii

Dar știi deja cum este viața? Surprinzătoare. Și mereu încurcă ițele în loc să le descurce. Aparent, normal. Toate se întâmplă cu un scop – unul măreț pentru Quinn, dar și pentru cei din jur. Furtuna strică planurile, distruge casa pe care voia să o dea spre vânzare, iar prezentul îl ține pe loc pe Quinn – numai până în momentul în care toate se vor alinia perfect.

Deși un necaz nu vine niciodată singur, toate fac parte dintr-un plan bine pus la punct: Quinn are nevoie să se regăsească, să simtă că îndreaptă lucrurile și măcar acum, când cineva are nevoie de el, să-i acorde timpul, atenția, sprijinul, afecțiunea și tot ce știe. Dar ceea ce nu știe este că, în timp ce se ocupă de tâmplarul Jack Adams și o înțelege pe Maggie, Dartman, Quinn își oferă o șansă la vindecare și împăcare cu sine. Furtună împletește perfect trei destine și ajută la schimbarea a trei vieți.

Trei povești, trei suflete, un nou început pentru fiecare, o nouă șansă, un nou drum la care vor porni împreună. Vor reuși oare să se regăsească și să continue cu toții viața – o aventură plină de surprize?

Orice rău ascunde și foarte mult bine – pe care nici unul din cei trei nu-l vede, nu-l simte, dar acceptă să facă un pas spre schimbare, spre socializare și o relație de prietenie solidă.

Miracolul – un nou început

Miracolul, Danielle Steel este despre momentul în care totul se prăbușește pentru ca tu să renaști din propria cenușă, pentru ca întreaga viața ta să se reorganizeze, să recapete sens și rost spre înainte, să redea o imagine clară, deși nu completă spre luminosul viitor.

Dar ca să vezi lumina, trebuie să treci prin întuneric. Și ca să simți gustul dulce al fericirii, trebuie să cunoști pelinul durerii, trebuie să accepți cine ai fost și cine ești, dar și cine vrei să (re)devii – un om puternic, un om demn de o nouă șansă sau să fii același suflet prăbușit ce continuă să-și plângă de milă, care nu renunță la ideea de a fugi departe de tot ce îl macină pe interior.

Pentru Quinn viața este un haos, dar primește oportunitatea de a rearanja viața sa – are la îndemână toate piesele acestui puzzle interesant.

Miracolul, Danielle Steel te face conștient de faptul că nimic nu e întâmplător în viață, iar Jack și Maggie sunt pârgii pentru Quinn – sunt motive de a nu renunța, ocazia de a înțelege că el poate, că e nevoie de el acolo unde este. În tot acest timp,  Quinn este colacul de salvare pentru Maggie – să o ajute să creadă din nou în viață, în iubire și că nu e singura vinovată pentru trecutul ei, iar de asta va ajunge să se convingă și pe sine. Quinn este o rampă de lansare pentru Jack, îl va ajuta să privească în zare cu încredere, i se vor deschide noi orizonturi – pentru că nu există limite și bariere peste care Jack să nu poată trece.

Puterea de a continua face diferența

Vor merge până la capăt fiecare dintre ei? Vor putea înțelege ”De ce” a fost nevoie să li se întâmple toate? Vor simți miracolul ce-a poposit în viața lor pentru a le lumina sufletele și viața?

Își vor acorda o șansă la fericire – să o atingă ușor, să o simtă precum o adiere de vânt, o picătură de iubire venită de nicăieri.. ca să le demonstreze că nu sunt singuri, ca viața lor nu s-a terminat, ci doar că abia acum începe – o nouă etapă.

Miracolul, Danielle Steel este despre iubirea regăsită și eliberată, iubirea dăruită, gata oricând să facă minuni, să transforme imposibilul în posibil.

Miracolul, Danielle Steel este puterea de a te încrede în viață și în oameni. Este puterea de a ierta, de a înțelege, de a renunța să mai cauți vinovați, dar și despre capacitatea care zace în noi: aceea de a schimba, în bine, viața celor din jur.

Miracolul, Danielle Steel este posibil atâta vreme cât Quinn, Maggie și Jack îi oferă oportunitatea (miracolului) de a se manifesta în viețile lor – și fac asta atunci când știu că nimic rău nu li se poate întâmpla, căci totul s-a întâmplat așa cum trebuia, spre cel mai mare bine al lor.

Miracolul, Danielle Steel a apărut la Lira, parte a Grupului Editorial Litera. Pentru ca Miracolul să facă parte și din viața ta, trebuie doar să crezi în el și să apeși, cu încredere totală, aici.

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.