Întâlnire literară: Cine mi-a făcut cea mai mare bucurie? (Lecturi octombrie 2018)

Iată și ultima zi a lunii octombrie 2018. Habar nu am când anume a trecut, când am reușit să citesc cele 5 cărți – ce adună un total de 1 435 de pagini,  să scriu cele 27 de articole (fără acesta cu bilanțul lunar). Treizeci și una de zile pline cu de toate: cu bucurii, cu lecții, cu minuni și vești bune, dar și cu oboseală fizică, cu tristeți și durere în suflet.

Am stat ceva timp și m-am gândit dacă să scriu acest articol. Nu este niciun motiv de mândrie, mai ales cele câteva cărți citite – mult prea puține pentru mine, pentru ca eu să fiu mulțumită de ”recolta” literară. Nu am citit mult deloc, nu am citit cât mi-aș fi dorit, dar cele 27 de articole postate reprezintă o reușită – am ajuns la zi cu recenziile de carte. Aveam foarte multe restanțe literare, dar mă bucur foarte tare că am scris despre fiecare carte citită până în acest moment – chiar și despre cele împrumutate de la Biblioteca Orășenească Ion Creangă.

Am foarte multă încredere că luna viitoare va arăta mult, mult, mult mai bine, că voi reuși să citesc mai mult de 10 cărți, că voi scrie și mai mult pe blog (sau măcar la fel ca luna ce tocmai se încheie).

Am uitat să fim fericiți – Liane Moriarty. 

Uităm mult prea des. Uităm ce este fericirea și fugim după tot ce ne promite o fericire de moment. Uităm să mai comunicăm, să mai ascutăm și să înțelegem mesajul celui de lângă noi.

Învingătorii – Danielle Steel

Cartea asta m-a făcut să plâng și să-mi accept defectele fizice și sufletești. Toate personajele mi-au devenit prieteni de suflet, i-am simțit aproape și-am înțeles că eu sunt norocoasă, iar problemele mele sunt infinit mai mici decât ale altora.

Refugiul – Nicholas Sparks

Povestea care arată tuturor că nimic nu e imposibil, că nimic nu e greu, că poți să o iei de la început fără probleme, că poți trăi departe de tot ce-ai numit cândva ”acasă”. Departe de casă, departe de cine ai fost, de tot ce ai trăit.. poți găsi fericirea, căreia trebuie să-i acorzi o șansă, una singură. Un nou început, dar cum știi că locul tău e chiar acolo? Simți asta! Simți că trebuie să salvezi tot ce e mai de preț, apoi toate pot să dispară în abisul focului.

Inconștient – Amy Anelisse

Genul de carte de la care ai așteptări, care-ți spune o poveste despre singurătate, abandon și iubire neîmplinită, dar care mai are nevoie de timp. Emoții confuze, o realitate care putea fi mult mai mult și greșeli din mult prea multă grabă.

Miracolul – Danielle Steel

Cu toții trăim miracole, nu doar unul, ci mai multe, dar suntem mult prea grăbiți să mai fim atenți la prezent și la cei din jur.  Iubirea poate salva, prietenia poate salva, omenia poate aduce împreună trei suflete unite de singurătate, de vină și durere. Cum se vor aranja toate în viața lor și care va fi deznodământul  poveștii pline de tristețe și durere? Cine va salva și cine va fi condamnat pentru totdeauna? Citește cartea aceasta fără să stai pe gânduri!

Am citit puțin, dar dintre toate, doar una din cărțile citite mi-a plăcut mai puțin. Restul de patru mi-au plăcut destul de mult, m-au transformat, m-au bucurat, m-au vindecat, m-au relaxat sau ținut în tensiune. În fiecare dintre cele patru călătorii literare am trăit intens, am simțit tensiunea pulsând în mine de fiecare dată. Pe toate patru le recomand, dar te rog eu, nu sta departe de Învingătorii lui Danielle Steel!

Tu ce ai citit luna asta și ce recomandări literare ai pentru mine?

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.