Top 6 cărți care m-au dezamăgit în 2018: momentul adevărului

Top 6 cărți care m-au dezamăgit este despre romanele citite în 2018. Dar care mi-au întrecut orice așteptare, într-un mod neplăcut, din păcate. A venit momentul adevărului. Ești pregătit să afli care cărți m-au dezamăgit în acest an? Cititorul iubește orice sfârșit de an literar. De ce? Pentru are ocazia să facă un bilanț al lecturilor, face topul celor mai bune cărți citite și își stabilește, în mare, planuri pentru anul ce vine.

Bilanțul lecturilor – momentul adevărului

Până anul trecut aveam și eu obiceiul să scriu despre cea mai bună carte sau topul celor mai bune cărți, dar în 2018 vreau altceva și altfel. Dacă se laudă lumea cu bunătăți literare, eu vreau să împart cu tine, cărțile care m-au dezamăgit – poate am avut eu prea multe așteptări sau m-am bazat prea tare pe recomandările și opiniile altor împătimiți de lectură.

Sunt și eu însetată de lectură și cărți, dar nu am rezonat deloc sau poate prea puțin cu autorii, subiectele sau stilul de scriere. Cert este că.. e bine că am citit și aceste cărți – ca să știu de ce anume mă feresc pe viitor.

Top 6 cărți neprietenoase din 2018

Mă cam feresc de topuri, căci nu-mi place să etichetez, dar aș vrea să fac o mică diferențiere între ele. Toate au și părți bune, dar și acel ceva (diferit) care m-a determinat să le numesc neprietenoase.

Locul 6 – Jurnal de lectură. Un Don Juan al cărților.

Cartea mi-a oferit o călătorie literară, dar mă așteptam să găsesc și alte cărți în acest jurnal, cărți mai citite, mai cunoscute, mai actuale. Iar opiniile scrise în acest jurnal să fie explicate mai simplu – pe alocuri m-am pierdut în cuvinte și explicații, care în loc să facă lumină în mintea mea, m-au băgat și mai în ceață.

Locul 5 – Cântec lin

Ideea cărții a fost bună, dar stilul de scriere m-a durut la propriu. Am remarcat, însă, capacitatea autoarei de a creiona imagini vii cu ajutorul cuvintelor. Am tot așteptat ca finalul să mai estompeze puțin din duritatea poveștii, dar am rămas cu dorința neîmplinită.

Primele 4 locuri – așteptări mult prea mari

Poate că eu sunt singura vinovată a acestui top. Am avut mult prea multe așteptări. Se putea mult, mult mai bine, părerea mea. Ție s-ar putea să-ți fi plăcut mult. 


Locul 4 – Șoareci și oameni

Am auzit atât de multe lucruri bune despre cartea asta.. încât mă simțeam și prost că nu am citit-o. Am făcut-o, mi-a plăcut puțin, dar ideea de a reduce la tăcere pe celalalt, de a controla viața celui de lângă tine… mi-a displăcut total. Aș fi preferat să fie lăsat singur decât să se poarte așa cu el.. Boala și prietenia rezistă doar atunci când există omenie. Poate nu am înțeles eu cartea asta, poate că nu trebui să o citesc acum. Habar nu am..

Locul 3 – Pe aripile iubirii

Am mai citit o carte de la Barbara Cartland, tot romantică, tot scurtă, dar parcă am avut timp să și trăiesc puțin povestea, să simt un strop de emoție. De data aceasta totul a fost pe repede înainte. Am dat 3 lei pe ea, dar nu am rămas cu nimic.

Locul 2 – Darul vieții

Cartea este scrisă corect din punct de vedere gramatical. Nu am rezonat cu modul în care a fost scrisă cartea pe alocuri. Am căutat să înțeleg aceasta carte și pe ce anume s-a pus accentul, dar nu am reușit. Un alt minus -unul destul de mare a fost informația neadevărată. Nu am să spun decât că nu mi se pare că nimic original dacă spui că nu poți practica echitația dacă ești virgină. M-am simțit depășită de informația asta și-am crezut că mi-a scăpat ceva noutate vitală în materie de sănătate.

Top 6 cărți – subiectivitate asumată 

Locul 1 – Inconștient

Cartea m-a descurajat mult, căci nu s-a bucurat de atenția cuvenită. Pagini puține, scris mare, dar și foarte multe lipsuri. Nu se bucură povestea asta de suficiente semne de punctuație- la un moment dat, apar pe foaie doar cuvinte. Atenția mare a lipsit și la construcția frazelor.

Nu-i nimic, dragi autori! Chiar se poate învăța și să nu uitați că și recenzia negativă înseamnă reclamă. Dar asta vă obligă moral – față de voi și cititorii voștri.. vă luați angajamentul față de actul de creație. Vă doresc doar ca 2019 să fie mai bun din toate punctele de vedere. Știi ceva? Eu chiar cred că se poate să fie mai bine, căci aveți potențial cu carul.

2019 – o nouă carte care abia așteaptă să fie trăită, simțită și scrisă cu emoție și asumare totală.

La mulți ani!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.