Rezoluții personale: În 2019 îmi promit să…

După atâția ani în care a contat mereu altceva, mereu a fost mai important orice altceva decât ceea ce simt, ceea ce îmi doresc și gândesc, declar anul 2019 ca fiind ”anul fericirii mele” .

După ani în care m-am lăsat mereu pe ultimele locuri în viața mea, după sute de zile în care am renunțat la mine, ca să mulțumesc pe alții, după multe promisiuni nerespectate, a venit momentul să spun ”STOP!”. Până aici a fost despre alții și altceva. De aici înainte este vorba despre mine și alții.

Și nu e vorba de răutate sau indiferență, nici de vreo pedeapsă aplicată tuturor în urma experiențelor de viață, e vorba doar de mine, de faptul că m-am lăsat mereu deoparte, mi-am pus viața pe pauză, am uitat să trăiesc, să respir conștient, să zâmbesc, să mă bucur și să fiu prezentă în propria mea poveste. Nu vorbesc aici și acum despre vreo răsplată sau plata cu aceeași monedă, doar că am înțeles mai greu că ȘI EU contez și eu am defecte și eu am calități și aceeași viață – singura, iar dacă o tratez așa – cu inconștiență, voi avea mult de pierdut.

Și adevărul e că prea mult timp m-am considerat vinovată – eu eram vinovată pentru neștiința mea, pentru faptul că nu știam, că ploua afară, că alții suferă. Și-am acceptat o vreme îndelungată cam tot: acuze, reproșuri, cuvinte dure, puneri la zid. amenințări – și tot ziceam că am greșit eu cu ceva de le primesc. Azi spun doar ”Mulțumesc pentru tot ce-am învățat!”

În 2019 EU contez!

Și pentru că EU contez nu pot decât să mă bucur că a venit și vremea mea, că am ajuns și perioada în care să-mi acord atenție și blândețe și să nu mai car atâta greutate pe umerii mei. În 2019 EU contez și îmi promit:

Să am mai multă grijă de mine. O să fiu mai atentă și-mi voi asculta mai mult sufletul și intuiția. Grija de mine înseamnă și să petrec mai mult timp cu mine, doar eu cu mine, făcând ceea ce îmi place, bucurându-mă de mine, de timp și de activitățile care-mi fac bine. Grijă de mine mai înseamnă pentru mine și zile departe de orice sursă de stres, orice eveniment negativ sau discuție neproductivă. Am de când să-mi ofer zile petrecute exclusiv în mediul offline – pentru că merit să fiu liniștită. Și asta NU înseamnă egoism din partea mea.

Că voi spune mai des NU. Nu voi fi femeia care l-a lua pe NU în brațe, dar nici nu voi mai face nimic din ceea ce nu simt să fac. Nu prea sunt eu prietenă cu negația, dar toate se învață în viață. Și trebuie să am un anumit control asupra timpului meu, căci am avut și ani în care NU mai aveam timp de nimic. Ba chiar și zile în care și dormitul devenise lux pentru mine. Răutate? Nu! Echilibru. Am atâta nevoie de echilibru în viața mea.

Îmi voi împlini toate dorințele. Și aici includ toate planurile vieții mele. Am tot zis că vreau una și cealaltă, am zis în fiecare an că îmi doresc și că voi reuși, dar mereu am renunțat – din diverse motive, dar am înțeles că dacă eu nu îmi doresc suficient, dacă nu fac nimic în direcția lor, nimeni nu va face nimic pentru mine. Nu pleacă dorințele nicăieri, dar dacă tot renunți an de an la ceea ce vrei, vei face asta întotdeauna, iar la final vei simți gustul amar al dezamăgirii și vei fi plin de regrete. 2019 este anul în care rezultatele se vor vedea cu ochiul liber și vor fi palpabile. Așadar, mult succes și toate dorințele împlinite!

Fără! Despre amânare, vină, presiune. Asta mi-am mai promis eu de foarte multe ori. Uneori mi-a ieșit, dar nu întotdeauna. Iar când am ratat, m-am simțit tristă și vinovată că mi-am încălcat cuvântul și am renunțat la dorința sufletului meu. Nu știu alții cum fac, dar geamăna din mine ține supărarea cu zilele și se critică de câte ori prinde ocazia – și nu îi scapă niciuna, să știi. Rămân la ideea mea: mi-e greu să mă apuc, apoi greu să mă opresc. Cum să fac? Cu vina e și mai greu, căci mintea mea turuie întruna! Nu-i tace gura o clipă. și uneori mă apuc numai să tacă – deși se simte greutatea cu care scriu, se simte șchiopătatul în fiecare propoziție. Scriu numai să nu-mi mai spună că e doar vina mea, că nu-s de cuvânt și că așa voi dezamăgi pe toată lumea. Presiune simt doar când simt că nimic din ce scriu nu-mi place nici măcar mie, când îmi spun că vreau – vreau neapărat să scriu, nu trebuie musai să scriu articolul sau recenzia.

Mai puțină îngrijorare, mai mult optimism și încredere. Ani la rând mi-am trăit temerile și fricile, am trăit cu îngrijorarea alături și abia îmi stăpâneam tremurul și greu îmi reveneam. Greu reușeam să îmi recapăt starea de bine și să schimb frecvența pe ”Optimistă”. La fel de dificil era să petrec timp cu alții sau să plec de acasă. Dar 2019 este anul în care totul va fi bine – se va vedea asta foarte clar. Totul va fi bine și nu e nevoie de îngrijorare, totul este sub control. Am mai zis eu asta: înainte de liniște și pace, fericire .. este nevoie de haos.. ca totul să se rearanjeze într-un mod perfect potrivit pentru o nouă etapă.

Or mai fi și altele, dar dacă reușesc să bifez toate astea, mă declar fericită și mândră de mine. Tu ce ți-ai propus pentru acest an și ce schimbări pozitive vrei să produci în viața ta?

Să-ți reușească tot ce-ți plănuiești în 2019!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.