Eveniment #Fiidiferit #Citeşte alături de Editura Up și Laura Nureldin la Liceul Teoretic Nicolae Iorga

Într-o atmosferă relaxată și caldă ne-am întâlnit cu elevii Liceului Teoretic Nicolae Iorga din București. Acesta a fost cel de-al treilea eveniment din proiectul #Fiidiferit #Citește inițiat de Editura UP. Invitata noastră – Laura Nureldin – s-a reîntors pe băncile școlii a cărei absolventă este. Elevii au pus multe întrebări, fiind interesați mai cu seamă de parcursul unei cărți până în momentul publicării și de modul în care autorul își creionează personajele. Îi mulțumim domnului director Gabriel Ion pentru susținere.

11 octombrie 1979. Da, atunci m-am născut. Mi se pare absolut normal ca, în anul în care împlinesc 40, să mă-ntorc la liceu. 🙂 Ce-am făcut între timp? Am absolvit Liceul Nicolae Iorga din București (în 1998). Apoi, Facultatea de Psihologie și Sociologie (da, specializare dublă, sesiune dublă; toată lumea mă-ntreba de ce durează atât, așa multe restanțe am?!) a Universității Hyperion. După absolvire, am căutat un job. Temporar, credeam eu; doar urma să fiu terapeut, nu? Nu. A durat 16 ani – am început cu jurnalul în limba engleză, în august 2002, am încheiat cu jurnale, ediții speciale, Breaking News-uri și cât și mai câte, în 2018. Tot în august, pentru că lucrurile trebuie să se încheie rotund. 🙂 Între timp, am scris. Mult. De la poezii de liceană, la postări de blog, la articole, la cărți. Prima dintre ele – Regii Timpului, volumul I – a apărut în 2015. Credeam că o să fie „singură la părinți”. N-a fost. În mai 2017 a urmat volumul II, Regii timpului – Eroare. În octombrie, tot 2017, au ieșit la lumină niște Demoni, iar în luna aprilie a anului următor (2018), au venit și verii lor îndepărtați: vampirii din Revertis. Cum vampirii trăiesc mult și au o groază de lucruri de povestit, Revertis a continuat, în noiembrie 2018, cu V. Vvva urma 😉

Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, din București, continua tradiția unei instituții de învățământ înființată în 1928 și anume Școala Mixtă nr. 4 “Sandu Aldea”. Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” dispune de laboratoare moderne, săli de clasa dotate cu calculatoare și videoproiectoare, terenuri de sport. Majoritatea sălilor de clasă au conexiune la Internet. Biblioteca liceului deține o sală de lectură și un depozit de carte care oferă spre studiu peste 12000 volume de literatură universală și de specialitate, enciclopedii, dicționare, ghiduri, albume și atlase. Elevii beneficiază de servicii medicale în cadrul celor două cabinete (medicină generală și stomatologie), precum și de consiliere (autocunoaștere, informații despre cariera, ghidul admiterii la liceu, ghidul admiterii la facultate, candidați pentru angajare.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.