O comoară nebănuită, Tamera Alexander

O comoară nebănuită, Tamera Alexander este cartea care te atrage precum un magnet, este cartea de care te poți atașa încă de la prima privire: coperta extrem de grăitoare și descrierea care-ți atinge sufletul, sunt motive suficiente pentru ca această carte să devină o #dorințăliterară pe care o poți împlini imediat cu prietenii de la Editura Casa Cărții.

O comoară nebănuită transmite cu ajutorul copertei ideea unui nou început, a unei vieți noi, începe scrierea unui nou capitol în cartea vieții. Acest roman captivant pe pune față în față cu încercările, cu provocările, cu piedicile, cu trecutul, cu toate lipsurile, cu gândurile și toate temerile tale.

Citind O comoară nebănuită, carte scrisă de Tamera Alexander înțelegi că viața nu înseamnă doar fericire, doar reușite și zâmbete, ci înseamnă și greutate și griji, lacrimi, neputință și momente în care simți că nu mai poți, că tot ce-ai vrea e să renunți – să faci orice, numai să nu mai doară, să se mai elibereze sufletul tău de greutate, să se curețe realitatea ta de nuanța gri în care se scaldă zi după zi. În momentul în care părăsești toată viața ta, cu scopul de a o lua de la capăt, într-un loc total nou, în sufletul tău se naște încrederea că trecutul rămâne departe, că problemele nu te vor urma și liniștea va ajunge și la tine.

O comoară nebănuită – un nou început deloc simplu

McKenna și fratele său, Robert ajung în orașul verișoarei Janie și a soțului Vince, dar nici măcar unul dintre ei nu bănuiește nimic – nimic din ce urmează, nimic din tot ce le va schimba viața pentru totdeauna. Fiecare are propriile gânduri, propriile dureri și frustrări. Pentru McKenna este soluția potrivită, este oportunitatea de care ea și fratele ei au nevoie pentru a merge mai departe, dar pentru Robert este doar o nouă metodă de a deveni rece, dur și nepăsător față de sora lui și tot ce se întâmplă – schimbarea asta nu-l favorizează absolut deloc, după părerea lui.

Numai că viața are alte planuri cu cei doi și urmează calea care va duce la împlinirea destinului, nici nu ține cont de opinii, de speranțe sau frici. Sunt cei doi pregătiți pentru acest nou început? Va fi un început, dar vor fi testați o perioadă, vor avea de trecut peste anumite provocări și vor confrunta o realitate care-i va forța să devină și mai responsabili. Care dintre cei doi va ceda primul?

 Iubire necondiționată și lupta pentru a câștiga fiecare război

Așa cum se  aștepta sora mai mare, Kenny, schimbarea locului, va aduce și altele – nu neapărat bune, dar, cu siguranță, absolut necesare. Robert, un adolescent rebel refuză cooperarea cu sora lui – singura ființă care-l iubește necondiționat.

Mutarea le asigură un acoperiș deasupra capului, dar în spatele ușilor închise, realitatea este dură: dacă a sperat că nu va fi singură, că noua viață va fi plină de beneficii – pentru ei și verișoara sa, alta este realitatea – una de trei ori mai dureroasă decât s-ar fi așteptat musafirii fermei din Cooper Creek, Colorado.

Imediat după adevărul care nu mai poate fi schimbat, McKenna Ashford este pusă în fața unei noi provocări: rămâne cu toată averea, dar mai are o misiune – să aibă grijă de Emma. Nu poate renunța la nimic, nu poate da înapoi, nu poate fugi.

La o vârstă destul de fragedă, Kenny este mama și tată pentru fratele Robert și nepoata Emma – o fetiță timidă și care nu se simte deloc atrasă de nou venită. O comoară nebănuită, Tamera Alexander este povestea despre supraviețuire, despre schimbări rapide și decizii radicale – ce trebuie luate aproape în fiecare zi.

O comoară nebănuită – nu ai cum să fugi din fața destinului

De ceea ce te temi nu scapi – asta spune o vorbă, iar McKenna nu poate scăpa de datoriile morale, dar nici de cele materiale – cei de la bancă o anunță și pun presiune și mai mare pe umerii ei – datoria financiară îi spulberă orice speranță, iar nevoile o sperie suficient de tare, dar știe că nu poate renunța.

Lucrează cât de mult poate, lucrează din greu pentru fiecare bănuț, are grijă de micuța Emma, iar Robert are întotdeauna alte preocupări – care o supără mereu pe sora lui, dar nu pare să-l deranjeze prea tare pe tânărul care se îndreaptă, zi de zi, de prăpastie, de o schimbare. Lucrează, dar toți banii îi ”investește” în pierzania lui – banii aruncați, bătăile crunte și acuzațiile grave, îl forțează pe Robert să ajungă acolo unde nimeni nu vrea să fie. Va fi bine pentru el? Va reuși Robert să se trezească în al doisprezecelea ceas, până nu e prea târziu?

 Lupta cu propriile sentimente și modul cum se vindecă o inimă rănită

Chiar dacă nu pare, McKenna are parte de ajutor atunci când are nevoie. Reușește să se apropie de Emma, se împrietenește cu Mei – chinezoiaca optimistă care-i arată ce înseamnă prietenia adevărată, medicul Foster, dar și șeriful Wyatt Caradon – bărbatul care se vede atât de bine în Robert, care-l salvează pe acesta din multe încăierări, dar care luptă zi de zi pentru dreptate, luptă cu oamenii care se cred puternici doar pentru că au reușit să scape de poliție (șerifi) de atâtea ori.

Wyatt Caradon este omul care pare să aibă atât de multe secrete, încât o sperie pe Kenny – cea care nu-l acceptă în jurul ei cu ușurință, nu-l vrea nici în jurul Emmei, deși aceasta este atașat de bărbat – tot el o va ajuta și pe tânăra greu încercată de viață, dar toate se vor întâmpla la momentul potrivit.

În multe nopți de nesomn Kenny și Caradon stau pe veranda fermei, discută, se descoperă și astfel reușește Wyatt să se apropie de ea, așa acceptă McKenna să fie ajutată. Și sincer.. va avea atâta nevoie, căci banca amenință, iar apariția unui bărbat misterios le dă viața din nou peste cap. Va reuși bărbatul să obțină ceea ce a plănuit?

Întrebări fără răspuns și un drum necunoscut

În ziua în care McKenna află că pierde tot, tot ce vrea este să-L simtă pe Dumnezeu alături de ea. Îl are alături pe Caradon – care-i mărturisește un adevăr neașteptat, dar pare că pierde și nu poate să-și țină promisiunea făcută verișoarei sale.

Unde este Dumnezeu când are Kenny nevoie de El? Dumnezeu lucrează prin oameni, are metodele Sale și înfăptuiește minuni – acolo unde totul este imposibil. Wyatt Caradon nu accepta decizia judecătorului și va face totul ca să poată schimba realitatea și viața femeii pe care o iubește. Și reușește, dar cu ce preț? Va accepta McKenna să meargă până la capăt?

Wyatt Caradon are și el un trecut plin de durere. A fost supus încercărilor de foarte multe ori, dar viața are și pentru el surprize: McKenna Ashford – o răsplată minunată, o minune nesperată, o nouă șansă pentru un nou început.

O comoară nebănuită, Tamera Alexander este o lecție de viață, o luptă continuă despre supraviețuire, o dovadă de credință și iubire divină necondiționată. Este genul de poveste care mângâie suflete, care readuce la viață speranța și încrederea că nimic nu este imposibil – atâta timp cât nu renunți la dorințele tale.

O comoară nebănuită, Tamera Alexander sau cu să speri, să crezi și să continui și să te lași dus de vântul schimbării acolo unde trebuie să fii – deloc întâmplător. Cartea transmite un mesaj clar în interiorul paginilor sale: într-un izvor de încercări vei reuși să înoți dacă ai încredere. În orice încercare, în fiecare încercare este și mult bine – se ascunde mereu o comoară nebănuită!

O comoară nebănuită, Tamera Alexander poate fi cumpărată de pe site-ul Editurii Casa Cărții, căruia îi mulțumesc foarte mult pentru încrederea pe care o are în mine și proiectul meu de suflet Bookcaffe.

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.