Luna aprilie – cărți citite și bucurii neașteptate

Luna aprilie nu a fost plină ochi cu lectură, dar a fost perfectă. Fiecare carte citită mi-a oferit șansa unei întâlniri literare perfecte este momentul în care conștientizez că a mai trecut o lună din acest an. Am ajuns la finalul lunii cu numărul patru, iar eu tot nu știu când trece timpul. Timpul fuge, eu citesc mult mai puțin decât aș vrea și mereu spun că voi citi mai mult. Planul e făcut, realitatea mă bate de fiecare dată.

Luna aprilie – motivația pentru mai mult

Sunt ușor descurajată de numărul de cărți citite în această lună. Se pare că nu pot depăși prea ușor numărul cinci. Am reușit în lunile trecute să citesc șapte cărți, dar nici șapte nu mi-e prieten. Eu pot mai mult – știu asta, teoretic. Practic, sunt blocată între cinci și șapte.

Nici nu mai îndrăznesc să sper la mai mult, dar eu îmi propun în fiecare nouă lună să citesc mai mult. Vreau să citesc din ce în ce mai mult, lună de lună să îmi ating obiectivul. Voi reuși? Asta e întrebarea mea retorică. Speranța nu-mi slăbește niciodată, doar realitatea îmi dă câte o palmă la final de lună.

Luna aprilie – calitate, nu cantitate

Mă mai liniștește puțin faptul că am citit doar cărți foarte bune, cărți care mi-au plăcut extrem de tare și pe care mă bucur foarte tare că le-am citit. Pe toate cu sufletul la gură, cu bucurie și relaxare. Nu contează cantitatea, ci doar calitatea. Într-un singur sens mi-e utilă cantitatea: mă motivează să citesc mai mult. Din ce în ce mai mult.

Cărți citite – întâlnirea elitei

Studiu despre otravă – Maria V. Snyder

Am început luna cu o carte nouă, despre care nu știam nimic, nu citisem descrierea. Lectura ei a fost o adevărată aventură de care m-am bucurat la cote maxime. Adrenalină, poveste plină de neprevăzut și o iubire ce va continua în următorul volum. Abia aștept continuarea. Da, nu prea sunt adepta seriilor, dar cartea aceasta a fost plăcerea mea vinovată, intrată direct în topul anual.

Băiatul care voia să-și construiască lumea, Keith Stuart

Cartea asta m-a făcut praf. Mi-a dat una peste ceafă și m-a trezit din amorțeală și din tendința mea de a mă plânge din orice fleac. Lumea unui copil ce suferă de autism merită descoperită, explorată și iubită. E lumea de care fugi fără motiv, e o frică nefondată și o fugă inconștientă, deși, tot ce ar trebui să faci, este să te apropii.

Contraste, Maria Metco – Recenzie

O altă bijuterie literară pe care am avut-o în casă, lângă mine și am lăsat-o prea mult să mă aștepte până să o descopăr. E o lună cu puține cărți citite, dar aceasta este a doua carte intrată în topul anul. Înțelegi acum cât de norocoasă am fost?

Câteva motive să iubești viața, Matt Haig 

Nu am crezut că voi citi o astfel de carte, cu un subiect dur și foarte actual, care-mi va plăcea peste așteptări. Depresia trăită și simțită, explicată într-un limbaj prietenos și pe înțelesul tuturor. Nu este de evitat.

Puls în alb și negru, Laura Hartte

O carte de debut scrisă absolut impecabil. Tot ce pot să spun acum este asta: cuvintele încă mi se așează în minte, emoțiile fac spectacol în suflet. Recenzia urmează curând.

Luna aprilie – detalii mărunte care fac diferența

Deși am citit doar cinci cărți, ca număr am adunat 1894 de pagini. Tot în această lună, în aprilie 2019, blogul Bookcaffe făcut un salt mare. Domeniul nu făcea parte din plan, dar mă bucur că am reușit. Dacă știam că se va ajunge aici, făceam schimbarea de mai multă vreme. Mulțumesc mult pentru ajutor, Thecon!

Cu puține cărți foarte bune, cu reușite și planuri multe, mă despart prietenește de luna aprilie 2019.

Ce cărți ai citit în această lună?

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Geo
30 aprilie 2019 at 8:03 PM

Important este sa îți facă placere lectura, nu cât citești.



Maria Plesea
13 mai 2019 at 8:54 PM

Mi-ar plăcea sa citesc mai mult, dar intre tot ce trebuie făcut prin casa, fetița mea de 2 anișori și o carte, cartea este cea care “ ma are “ cel mai puțin timp.



Daniela Ivi
17 mai 2019 at 8:01 PM

Foarte frumos!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.