Puls în alb și negru, Laura Hartte – Recenzie

Puls în alb și negru, Laura Hartte este precum un joc de șah pe tabla vieții. În acest joc mutările trebuie gândite, acțiunile cântărite cu atenție, iar rezultatul final te duce mai departe. Sau te aruncă în abisul morții. Ești mereu în umbră, la un pas să pierzi totul, dar scopul scuză mijloacele.

Ura este combustibilul care face ca totul să se învârtă, banii oferă puterea, dar rapiditatea cu acționezi face diferența. Te scoate în evidență. Să atragi și mai multă ură. Sau dimpotrivă, iubirea care te poate salva.

Puls în alb și negru, Laura Hartte este un carusel în care viața și moartea duc o luptă continuă pentru a învinge. Pentru a căpăta puterea asupra tuturor. Este acea ruletă rusească în care întunericul și lumina și aruncă propriile săgeți. Va putea oare iubirea să fie înghițită de întuneric sau energia binelui va reuși imposibilul?

Puls în alb și negru – întunericul și dorința lui de a acapara teritorii nesfârșite

Într-o lume plină de răutate, ură și secrete, dualitatea nu mai este surpriză pentru nimeni. Măștile sunt a doua natură a umanului, iar săbiile tăioase ale veninului înlătură orice piedică.

Noah este aruncat în scena poveștii creionată perfect de Laura Hartte încă de la început. Este în război permanent cu tatăl său, dar și cu propria persoană. Curajos din fire, Noah, declară război și luptă cu toate armele împotriva tuturor. Devine inamic de temut pentru cei care decid să-l înfrunte. Câștigă, pierde și refuză ajutorul tinerei Collene.

Dacă orice naș își are nașul, Noah tocmai și l-a găsit. Nu poate fi indiferent atunci când vine vorba despre roșcata care-i amintește de trecut și dorința ei de a-l ajuta. Nu are încredere, dar roșcata îi intră pe sub piele și câștigă teren în sufletul lipsit de viață.

Nu e ușor să se accepte, dar cedează, căci motivația comună îi unește pe nevăzute, dar pentru totdeauna. Noah se teme că întunericul său interior o va condamna la pieire și pe Collene. Iar el – îngerul întunericului, nu ar putea accepta asta.

Collene se lasă în voia inimii și ascultă dorința sufletului ei, dar fără să știe unde va duce intenția . Nici măcar nu bănuiește ce anume va urma. Dar știe ceea ce-și dorește atunci când îl cunoaște pe Noah.

Puls în alb și negru – salvarea nu e ușoară, iar iubirea e pusă la încercare

Pentru Noah viața nu înseamnă decât o moarte extrem de lentă, dar sigură. Înseamnă întunericul la care este condamnat și fapte secrete care-l ajută să reziste în lupta cu răutatea. Dar și cu diavolii interiorii și cu leii însetați de urlete interioare extrem de dureroase.

Puls în alb și negru, Laura Hartte este imaginea unei realități greu de acceptat, este imaginea în care răul atacă bine, mintea este otrăvită de sentimentul de neputință. Iar Noah se aruncă precum un neînfricat în brațele morții nemiloase.

În cartea Puls în alb și negru, Laura Hartte ești un martor invitat să lupți cu întunericul, cu durerea și să salvezi iubirea din ghearele periculoase ale inumanului.

Puls în alb și negru – învingători și învinși, lupte și reușite, ură și iubire

Citind Puls în alb și negru, cartea de debut a autoarei Laura Hartte, emoția nu te va părăsi nicio clipă. Teama va sta mereu în apropiere. Iar pericolul va sta mereu la pândă– gata mereu să atace pe nepregătite și să câștige facil luptă după luptă.

Collene și Noah sunt luptători pentru aceeași cauză – o cauză a binelui. Lupta împreună pentru bine, pentru a demasca răul și învinge piedici din calea iubirii. Iubirea lui Collene l-a salvat, demonii au fost reduși la tăcere, iar Noah s-a vindecat.

Puls în alb și negru, Laura Hartte  vorbește despre trecut, durere și răni transformatoare, despre imagini care l-au forțat pe Noah să devină un demon în lupta cu tatăl său. Suferința mamei și plecarea ei l-au condamnat pe acesta la o realitate întunecată.

Noah – demonul care acceptă negura în care își trăiește  adevărata viață. În rest, el supraviețuiește, se târăște prin tăișuri ascuțite și ascunde adevăratele emoții.

Collene – îngerul care iubește întunericul demonic, acceptă trecutul, prezentul și viitor. Cea care se sperie, dar nu fuge, ci se apropie.

Hatter – a doua vocea a durerii vii simțite de Noah. Cel care iese la lumină, eliberează drumul și vindecă răni. Este flacăra curajului. Personalitatea care nu așteaptă momentul potrivit, ci transformă secundele în momente potrivite.

 Alegeri, momente și temeri

Toate alegerile, momentele și temerile pe care le au, atât Collene, cât și Noah, sunt la vedere, sunt asumate și declanșează emoții. Multe și extrem de puternice. Collene este mai curajoasă decât pare: îl înfruntă și contrazice pe Noah. Îl sfidează și reduce la tăcere și pe Hatter.

Dacă Noah știe că odată capul plecat, moartea este sigură, Collene învață că fruntea ridicată și curajul învinge orice teamă, iar moartea se teme de curajoși.

Toată gheața din sufletul lui Noah dispare sub focul iubirii pe care Collene i-o poartă. Oare e suficient? E destul să nu fii singur și să deții arma împotriva întunericului și a demonilor pentru a reuși? Cât de departe se va putea ajunge și cât de mult vor dori cei doi să riște pentru a învinge?

În luptă, orice curajos poate pierde, dar lașii nu au ce căuta

Cei doi știu prea bine că împreună pot lupta împotriva oricui demon și  test periculos. Dar povestea este departe de final. Mai sunt multe lucruri de spus, multe de aflat și multe emoții de trăit.

Puls în alb și negru, Laura Hartte este un roman captivant, o poveste care te prinde în capcana plăcerii – și nu are de gând să te lase să pleci prea curând.

Din labirintul întunericului mai sunt multe de scos la lumină.  La cartea Puls în alb și negru fiecare pagină merită iubită – pentru modul în care a fost scrisă.

Felicitări, Laura Hartte pentru un debut plin fabulos – o promisiune sigură a succesului!

Puls în alb și negru, Laura Hartte este o carte publicată la Editura Smart Publishing și poate fi comandată de aici sau de aici.

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

2 mai 2019 at 5:04 PM

Am auzit multe lucruri bune despre acest roman, iar recenzia ta nu face decat sa confirme aceste impresii promitatoare. Multumesc pentru recomandare!



2 mai 2019 at 5:18 PM

Superbă recenzie!! Eram sigură că te va atinge acest roman! Laura are ceva al ei, ceva special!



    admin
    2 mai 2019 at 5:25 PM

    E cartea pe care nu-mi doream să o termin :). Cartea care m-a făcut să visez cu ochii deschiși.
    Mulțumesc mult!



Geo
2 mai 2019 at 11:12 PM

Frumoasa recenzia! Si mie mi-a plăcut mult cartea. O poveste originala, despre dubla personalitate si nu numai. Felicitări, Laura!



    admin
    2 mai 2019 at 11:44 PM

    Mulțumesc mult, draga mea!
    Este o carte căruia nu am avut ce să-i reproșez, poate doar faptul că s-a terminat mult prea repede :).



Bianca
3 mai 2019 at 2:17 PM

Foarte interesant subiectul cartii!



4 mai 2019 at 10:38 AM

Ce frumos ai scris despre cartea asta, felicitări! <3 Laura scrie foarte bine, iubesc romanul ăsta. Mi se pare că e o voce fresh și puternică în peisajul literaturii române contemporane.



Andreea Toaca
13 mai 2019 at 6:01 PM

este o carte deosebita, mi-a placut recenzia



hossu claudia
13 mai 2019 at 9:00 PM

O CARTE MINUNATA AS VREA SA O CITESC .ADOR SA CITESC IN FIECARE ZI.



Andreea Stan
15 mai 2019 at 12:01 PM

Dupa ce am citit recenzia ta am pus cartea pe lista mea. Cu siguranta o voi citi. Multumesc.



Gabriela Ella
17 mai 2019 at 6:43 PM

Recenzia ta m-a convins sa citesc aceasta carte 🙂



Dumitrița
20 mai 2019 at 10:10 AM

Tocmai mi-am cumpărat cartea. Recenzia ta e un impuls să o citesc mai repede, imediat ce termin de citit Un simplu geniu. Te pup și îți mulțumesc pentru recenzie. 🤗



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.