Confesiunile unui book blogger – marea bucurie simplă

Confesiunile unui book blogger este un altfel de ”Despre mine” în care scriu despre cărți – marea bucurie simplă. Care o împart cu prietenii mei cititori – de cărți și de Bookcaffe. Aceasta este una dintre bucuriile pe care, deși o dăruiesc în mod constant, rămâne și la mine suficientă.

E tot frig, tot plouă, dar mâine va fi din nou vreme bună. Așa e, cum se spune la meteo. În suflet este liniște, speranță și dorințe. Care se cer împlinite. Se vor împlini, cu siguranță, iar eu voi citi mai mult. Aceasta este prima mea dorință literară.

Am preluat ideea aceasta de pe blogul We Are Women Of Letter și poți citi Confesiunile unui book blogger chiar aici. Bucuria lecturii, a cărților trebuie să circule liberă și în mod continuu. De ce? Pentru ca marea bucurie să nu se sfârșească niciodată.

Confesiunile unui book blogger – marea bucurie simplă

Dacă sunt tristă sau melancolică, să adaug cărți în lista mea de dorințe literare, mă ajută să-mi revin aproape instant. Bucurie mai mare decât să vorbesc despre cărți nu există. Cărțile îmi oferă cea mai mare bucurie simplă. Alungă ploaia, norii și recele din suflet, dar și de afară.

O mare bucurie simplă, dar care are legătură tot cu cărțile și pasiunea mea pentru lectură este să împart emoțiile și trăirile cu prietenii. Simt cea mai mare bucurie atunci când recomandările mele literare bucură și alte suflete. Sau dacă reușesc să fac un anti-cititor să citească câteva sute de pagini, mă declar fericită cu adevărat.

Care este cea mai recentă carte pe care nu ai terminat-o?

În momentul de față citesc două cărți. Așa s-a nimerit, ce-i drept. Totuși am pus una pe pauză, căci ambele merită atenția mea. Băiatul cu pijamale în dungi, mă așteaptă cuminte – știe că revin la ea. Singurul om, Andrew Gross este cartea de care mă bucur în acest moment – un thriller nemaipomenit.

Ce carte este „plăcerea ta vinovată”?

Nu aș putea să pun aici doar câteva titluri. Am să spun o întreagă categorie. Plăcerea mea vinovată de care mă bucur mereu și nu mă simt deloc vinovată sunt cărțile de dragoste. Da, sunt acele cărți gen Eroscop, dar nu numai ele. De ce le citesc? Pentru că le devorez și cu ele reușesc să mă deconectez total de la orice situație tensionată din exterior.

Lectura  – bucuria mea din fiecare zi

Am scris un articol special despre lectură – ca refugiu, dar și bucuria mea zilnică. Îl poți citi aici. Bucură-te și tu de beneficiile lecturii. Nu lăsa pe nimeni să-ți fure plăcerea și bucuria pe care o simți atunci când citești.

Care este cartea pe care iubești să o urăști?

Nu știu răspunsul la această întrebare. Aș zice, fără să mă gândesc prea mult că se încadrează perfect toate cărțile care nu m-au prins în mrejele lor încă de la început, dar care m-au captivat apoi. Am ajuns în ipostaza de urăsc să iubesc  cartea Poate într-o altă viață, Taylor Jenkins Reid.

Care este cartea pe care ai arunca-o în apă?

Dacă e să-ți răspund din cele două perspective, atunci spun așa: nu aș arunca nicio carte în apă. E păcat să arunci, la propriu, o carte în apă. Mă gândesc la copacii triști care nu ar mai avea șansă să trăiască bucuria lecturii. La figurat, aș arunca la apă toate acele cărți cărora nu li s-a dat nicio șansă la viață. Nu pentru că nu o meritau, ci pentru că, întotdeauna, graba strică treaba.

  Tag despre cărți

Îmi plac mult tagurile despre cărți și chiar mă bucur că reușesc să găsesc întotdeauna provocări de acest gen. Dar care să fie și interesante și suficient de ”ispite” pentru a fi preluate.  Anca, ce zici?  Și dacă tot vorbim de tag, să știi că va mai urma unul, în curând.

Care este cartea pe care ai citit-o de cele mai multe ori?

Nu am recitit cărțile de mai multe ori, dar am foarte multe titluri pe care aș vrea să le citesc pentru a două oară. O singură carte am citit deja de două ori. Și nu exclud să revin la ea în mod constant. Încă o dorință, Andres. Mi-e dragă povestea, mi-e și mai dragă autoarea.

Care este cartea pe care nu ți-ai dori să o primești drept cadou?

Aici nu am un răspuns concret. Dar mă bazez pe intuiția celor care mă cunosc, a celor care știu că citesc și ce gen cărți îmi bucură sufletul. De asta am listele cu dorințe.

Bucuria de a scrie naște dorințe

Dacă voi scrie o carte, cursuri sau mai mult decât pe acest site și pe Facebook, dacă voi face public tot ce scriu când nimeni nu mă vede, rămâne de văzut.

Care este cartea fără de care nu ai putea să trăiești?

O să râzi, dar dacă nu pot trăi fără ea.. înseamnă că vorbim de cartea vieții mele. Carte scrisă de mine. Ar fi o idee, căci nu știu cine ar putea trăi fără povestea, lecțiile și darurile care l-au ajutat să ajungă aici și acum.

Care este cartea care te-a făcut să te enervezi cel mai mult?

Cred că cel mai tare mă supără cartea a cărei poveste dintre pagini e ”ucisă” încă din fașă.  Nu am să înțeleg graba de a scrie o carte, de a publica o carte necorectată, căreia îi lipsesc detalii importante și care avea oportunitatea să fie bună. Sau chiar foarte bună.

Care este cartea care te-a făcut să plângi cel mai mult?

Între pământ și apă, Raluca Andreea Chiper. Iubesc mult cărțile cu și despre dans. O iubesc și pe aceasta enorm. Am citit greu cartea, căci mi-am luat spoiler de la autoare. Am reușit să o citesc, am reușit și să-mi țin lacrimile în frâu. Dar când am închis cartea, după finalizarea lecturii, am plâns zeci de minute continuu. Cu suspine și cu durere de cap.

Care este cartea a cărei coperți o urăști cel mai mult?

De ce aș urî o copertă? Da, multe mi se par nepotrivite, dar de la nepotrivire la ură este cale foarte lungă.

Dacă îți face plăcere, să știi că poți prelua această provocare literară. Doar te rog să specifici sursa și să mă anunți și pe mine ca să te citesc.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Geo
10 mai 2019 at 6:31 PM

Frumos articolul!



11 mai 2019 at 8:54 AM

Ce articol fain! M-am regăsit pe alocuri.



Hancianu Alexandra - Madalina
13 mai 2019 at 5:05 PM

Minunat! Mi-a placut la nebunie!



Dima Lucica
13 mai 2019 at 5:08 PM

Superb! Ma bucur ca am gasit oameni care au aceeasi pasiune ca si mine!



Loredana
13 mai 2019 at 5:11 PM

Foarte frumos articolul! 🙂



Anda Gabriela Moc
13 mai 2019 at 7:40 PM

Atunci cand citesc sunt fericita si…daaa…ador sa citesc pentru ca…cine nu vrea sa fie fericit? Imi place mult articolul tau…ma regasesc si eu in mare parte si-mi place sa cred ca vor fi tot mai multi oameni care vor renunta la telefooane si tablete in favoarea cartilor



Zsolt
15 mai 2019 at 12:17 AM

M-a atras titlul articolului si imi pare bine ca l-am deschis. Imi place sa citesc despre cei care citesc ☺, sa stiu macar un pic despre cum sunt. Spor la citit!



Kis Marta
15 mai 2019 at 7:50 PM

Felicitari pentru articol!E foarte bine scris si imi place sinceritatea ta💓



Susa Adriana
15 mai 2019 at 10:28 PM

Frumos articol! Cititul este mai mult decât o pasiune, este un stil de viața!😍



Domnica Iles
17 mai 2019 at 3:55 PM

Bucuriile simple fac viata frumoasa!



Ispir Ionut
17 mai 2019 at 6:06 PM

Foarte frumoase destăinuirile, felicitari!



Domnica Soi
17 mai 2019 at 8:54 PM

Frumos articol



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.