Secrete întunecate, Marina Anderson – Recenzie

Secrete întunecate, Marina Anderson este cartea pe care o citești în momentul în care te simți copleșit de emoții. Am ales-o crezând că, la fel ca suratele ei, îmi va spune o poveste interesantă, dincolo de scene și limbaj.

Am așteptat ca Secrete întunecate, Marina Anderson să ascundă, dincolo de scenele explicite, o poveste mult mai profundă. Am așteptat 200 de pagini secrete mult mai personale, mult mai dramatice. Am așteptat până la final emoția, dar nu a mai apărut.

Au fost ceva Secrete întunecate pe care Marina Anderson mi le-a spus, dar nu a fost suficient. Nu m-au convins absolut deloc. Motivul nu se ascunde în spatele rușinii de a citi o astfel de poveste. Nu m-a convins pentru că nu a existat un echilibru în această poveste. Balanța a rămas într-un total dezechilibru.

Secrete întunecate – poveste cu potențial, dezvoltare minimă

Descrierea romanului cu prea puține pagini a oferit poveștii foarte multe momente în care ar fi avut șanse să crească. Să evidențieze plusurile. Nu a fost să fie de data aceasta.

Eu am așteptat ca odată cu fiecare pagină citită să explodeze povestea asta precum o bombă. Am așteptat să se întâmple ceva, orice, dar să se schimbe totul radical. Și să găsesc un mesaj puternic în spatele acțiunii.

Mi-aș fi dorit ca atitudinea celor două starlete să fie explicată cumva – mult mai verosimil. Personajele nu m-au convins, uneori erau total ireale. Nu se poate să afli adevărul și să nu te simți rănită. Atât de rănită încât să dureze supărarea ta măcar zece pagini din acest roman.

Secrete întunecate – film prost, actrițe ce nu-și merită renumele

La doar 23 de ani Harriet pune punct unei etape ale vieții. E suficient de tănără să o ia de la capăt. S-a plictisit de tot ce e vechi și pune punct până și relației în care nu se mai simte în regulă.

E vorba de carte, dar nu știu cum se face că, fetele cuminți se cam transformă. Și nu doar atât. Harriet are o prietenă care pune gaz pe focul nebuniei ei și aplică pentru un super job. Deși nu are nicio șansă, Harriet e precum Cenușăreasa. E angajată și va lucra alături de  o celebră actriță.

Destinului trebuie să-i spui doar ce vrei și el te va îndruma. Dar Harriet trebuie să se adapteze, din mers, cu schimbările. Va locui alături de cei pentru care lucrează. Dar nu bănuiește ceea ce a acceptat, de fapt.

Va afla atunci când va fi prea târziu. Prea târziu să mai refuze, prea târziu să mai iasă din jocul întunecat în care a intrat. Care va fi decizia tinerei Harriet? Dacă va fugi de necunoscut va fi bine, dar dacă va păși în întuneric va risca. Cine se jocul se arde.

Alegerea: Viața îți dă, restul depinde doar de tine

Pentru Harriet este un nou început, dar va fi plin de provocări, dubii, secrete și ispite. Oare le va ceda? Nu știi ce se ascunde dincolo de teamă, de întuneric. Iar Harriet și-a dorit să iasă din zona de confort, căci poate mai mult. Mult mai mult decât făcea înainte de intrarea ei în lumea filmului.

Trecutului s-a oferit un spațiu mult prea mic în acest roman. Iar ceea ce se spune că a dus la relații defectuase, la fobii și nevoi nu susține prezentul. Dependența de fratele vitreg, libertatea de care se bucură în relație mi-a vorbit de o persoană dificilă. Trecutul unei persoane precum actrița e mult mai întunecat decât s-a descris în carte.

Harriet se simte atrasă de un bărbat interzis, dar asta nu o dă înapoi de la nimic. De la asistenta personală, Harriet se transformă într-un pion pe tabla de șah a celor trei.

Înainte de a înțelege ceea ce se întâmplă, Harriet dezvoltă o dependență deloc sănătoasă de regizor. De la angajată, la victimă nu mai e decât un pas minuscul. Harriet victima unui joc și pionul unei promisiuni mărețe.

Rowena și Lewis – un cuplu ieșit din tipare. Extrem de liber în a experimenta și gusta din viață după bunul plac. Rowena e genul de actriță care speră într-un succes răsunător obținut peste noapte. Lewis bărbatul care promite și vânează succesul cu ușurință. Dar din vânător devine vânatul propriilor sentimente.

Secrete întunecate – femeia care renunță mult prea ușor

Sunt mai multe secrete peste care Harriet trece mult prea ușor. Există niște legi nescrise care spun că femeia e puternică, nu că iartă  orice în două secunde. Harriet este femeia care a fost surprinsă de viață. Dar a renunțat mult pra ușor și a uitat să-și învețe lecțiile.

Când află scopul ei în mijlocul celor trei, reacția lui Harriet este copilărească, deloc matură. Nu arată puterea feminină, ci naivitatea unei copile. Harriet merita câteva pagini în care să-și pună ordine în gânduri. Avea nevoie de timp, iar iubirea și atracția avea nevoie de spațiu.

Harriet merita să fie iubită, recâștigată de cel care susține că o iubește. Merita să fie cucerită, iar vânatul avea nevoie și el de o lecție. Toată acțiunea a fost grăbită. Imaginația s-a oprit, a dispărut atunci când erosul ar fi trebuit să se întâlnească cu povestea și emoția.

Secrete întunecate, Marina Anderson spune povestea din spatele strălucirii. Spune o poveste lipsită de miez, de emoție și simțire – dincolo de scenele erotice. Cartea aceasta nu necesită pra mult timp pentru lectură, nici prea multă concentrare. Când vrei mai mult, când te aștepți la mai mult, se termină.

Secrete întunecate, Marina Anderson povestea unor nevoi dincolo de viața perfectă expusă în fața publicului.

Unde dai, unde crapă și ce rămâne

Voiam o lectură ușoară, emoționantă. Dar și relaxantă. Am avut, dar nu am rămas cu dorința de a citi și volumul cu numărul doi. Povestea continuă în aceeași manieră, deși Harriet devine soție lui Lewis.

Sunt ușor dezamăgită, căci povestea asta a murit fără oportunitatea de a trăi, de a transmite mesajul ei. Aș păstra ideea de bază, dar aș schimba puțin traiectoria. Aș echilibra balanța.

Secrete întunecate, Marina Anderson nu mai naște dorințe interzise.

Aceasta este opinia mea, dar ție s-ar putea să-ți placă mult mai mult decât mi-a plăcut mie. Poate am citit-o eu într-u moment nepotrivit și nu am înțeles. Dar nu regret că am citit cartea, căci aici e loc și pentru cărțile care mi-au înșelat așteptările, nu-i așa?

Secrete întunecate, Marina Anderson a apărut la Editura Trei.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.