Mireasă îndărătnică, Julie Garwood (Lairds’ Fiancées #1)

Mireasă îndărătnică, Julie Garwood este cartea pe care am ales să o recitesc doar ca să-mi revină pofta de citit. Cu ocazia asta mi-am amintit că acest roman face parte dintr-o serie. Voi citi și volumul al doilea ca să văd cum se încheie povestea. Reîntâlnirea a fost și mai plăcută. Mi-am reamintit tot ce am citit în 2017, dar acum nu o mai puteam lăsa din mână.

S-a lăsat cu mult râs și am reușit să mă deconectez de la cotidian. Scoțianul Alec Kinkaid a reușit să-mi întărească o convingere: autoarea Julie Garwood scrie pe placul sufletului meu. Nu e o capodoperă, nu vorbesc nici despre cea mai bună poveste de dragoste.  Spun doar că această poveste, așa simplă și siropoasă cum este, m-a atins, pentru a doua oară.

Când englezii și scoțienii se întâlnesc într-o poveste, se lasă cu scântei, cu replici dure și umor savuros. Dar mai ales cu o poveste de iubire pe care o devorezi. Și ai vrea să nu se mai termine. Când scoțienii înfruntă o englezoaică nărăvașă, și-au semnat sentința la o relație plină de peripeții.

Mireasă îndărătnică – înfruntarea adevărului

Vestea că un scoțian barbar le va vizita casa, o face pe Jamie, să se gândească cu teamă la ziua cu pricina. Nu pentru s-ar teme prea tare de necunoscut, ci pentru că trebuia să muncească din greu pentru a s pregăti. Dar aceasta nu este singura problemă cu care se confruntă mezina familiei. Ea, preia frâiele situației pe care tatăl nu o mai poate controla.

Alec Kinkaid este scoțianul despre care toată lumea știe adevărul macabru. De aici până la isteria generală a fetelor nu mai este decât un pas. Cu această ocazie, ies la iveală anumite situații incomode pentru tatăl iubitor. dar reușește cumva să dreagă busuiocul, scoțând la iveală doar jumătăți de adevăr – ca Jamie să nu se supere prea tare.

Anunțarea vizitei produce foarte multe neliniște și teamă în rândul surorilor mai mari ale lui Jamie, iar ea are datoria de a le liniști. Dar oare ea se va liniști când va afla că a fost vândută fără milă? Reacția ei va fi oare una pe placul tatălui ce nu-și dorește să spună adevărul așa cum este? Înfruntarea adevărului de către cea care mai avea o datorie – să-și apere surorile mai mari (cum sună asta, soro!), nu-i trântește încă cerul în cap lui Jamie. Încă nu are cine să-i țină piept și să o ia din casa unde era sclavă, nu copil vitreg.

Destinul – o poveste deja scrisă pentru fiecare

Alec ajunge mult mai devreme la destinație. Și este însoțit de bunul său prieten Daniel. Dacă totul s-a întâmplat pe nepusă masă, mezina Jamie nu a mai fost ascunsă de ochii scoțienilor puși pe fapte mari. Jocurile de culise ale tatălui celor patru fete au fost demascate chiar de către omul de încredere al casei. Până și el și-a dorit să o scape pe Jamie de situația pe care o credea firească.

Nici măcar nu intraseră bine în casa englezilor, dar cei doi Alec și Daniel, știau deja care dintre fete îi va însoți acasă. Dacă Jamie a părut că-și acceptă destinul dictat de rege, Mary, sora ei, nu a putut să-și înfrângă emoțiile. Cele două nunți s-au încheiat pe repede înainte. Erau căsătorii fără sentimente, doar pe hârtie, iar fetele au parte de o bucurie mult prea scurtă. Au crezut că vor rămâne acasă, iar soții lor vor pleca la casele lor. Și nimic nu se va schimba.

Schimbările abia după nuntă au loc, abia pe drumul spre noua casă vor exista provocări și peripeții care îi vor schimba pe fiecare dintre cei patru. Dar nu va fi ușor. Viața cu o englezoaicele nu e deloc simplă. Va fi plină de peripeții și situații care va zdruncina sufletul bărbaților.

Mireasă îndărătnică – înfruntarea realității care nu poate fi schimbată

Chiar dacă tatăl ar fi avut motive serioase, chiar dacă doar nevoia de a o avea mereu pe Jamie a lui alături, realitatea din viața lui nu poate fi schimbată. Nici adevărurile pe care singur și le ascunde – din lipsă de putere sau din nevoia personală de a rezolva singur problemele financiare cu care se confruntă.

Mary și Jamie pleacă pe un nou drum. Înfricoșate, dar și decise să se întoarcă acasă dacă viața alături de soți le va fi un calvar. Pleacă și lasă în urmă o familie ce va trebui să învețe să se îngrijească de tot ce au nevoie, căci nimeni altcineva nu le va face totul – așa cum se întâmpla înainte ca Alec să se însoare cu fata ce poartă cu mândrie un nume de băiat.

Drumul spre noua casă nu e deloc ușor. E obositor, plin de tensiune și de pericole care pot oricând să pună capăt vieții celor două cupluri. Din motive lesne de înțeles, Jamie și Alec întârzie mult mai mute zile pe drum. Și singura dorință a celor doi este acomodarea și acceptarea.

Dar niciunul nu vorbește despre iubirea ce îi leagă. Da, el este un bărbat puternic și dur, iar ea doar o femeie încăpățânată și dornică să-și înfrunte soțul. Nu vrea decât să fie ascultată, vrea să nu fie tratată ca un obiect sat robot. Pe tot parcursul povești se va impune și-i va aminti soțului ceea ce i-a făgăduit pe drum: că nu-și va ieși din fire niciodată.

Dragoste la prima vedere – orgolii, personalitate, refuz

Cum căsătoria a fost aranjată, nu vor să accepte că există sentimente între ei. Ambii știu de atracția ce-i apropie și de datoria ce se naște odată cu încheierea căsătoriei. Jamie știe că va trebui să-i cedeze soțului, iar Alec nici nu concepe să nu o atingă – doar pentru că doar el a ales. Nu o forțează, doar o încântă, îi oferă sărutările și protecția de care are nevoie. Până ajung acasă, în Scoția, căsătoria s-a consumat deja. Și nu regretă niciunul această realitate.

La noua ei casă, Jamie nu va accepta să stea, să fie doar stăpână. Se va impune ca o stăpână, le va arăta tuturor cine este și cum este și nu va ceda în fața nimănui. Nici măcar în fața soțului enervat la culme de purtarea ei, de sfidarea lui, de înfruntările ei curajoase.

În spatele enervării, Alec ascunde apreciere, zâmbete și mândrie. Deși enervat de soția lui, realizează cât de curajoasă este atunci când înfruntă pericole, salvează vieți sau îl contrazice vehement. Și nu poate decât să-și iubească nevasta zi de zi, din ce în ce mai mult.

Mireasă îndărătnică – adevărul iese întotdeauna la lumină, mai devreme sau mai târziu

Toți știu trecutul întunecat a lui Alec Kinkaid. Jamie se convinge că nimic din ceea ce se spune nu este adevărat. Și are grijă să spună asta oricui, fără teamă. Ea va fi cea care va ajuta, fără să vrea, la descoperirea adevărului despre fosta lui soție.

Încă din prima zi în Scoția, Jamie Kinkaid este în pericol. Și se apropie foarte repede de ziua în care va vedea moartea cu ochii. Cine se străduiește să o elimine? Fiecare încercare macabră nu are rezultatul scontat, dar atrage atenția suficient de tare, încât Alec să facă cercetări despre persoana care vrea să-l lase din nou văduv. Incendiu. stânci care să o lovească și să-i cauzeze moartea. Jamie nu s-a gândit la ea, ci la prietenul lui Alec și la soțul ei – căruia i-a promis că nu-l va părăsi. Se va ține de cuvânt?

Mireasă îndărătnică, Julie Garwood este povestea care poate oricând demonstra că viața bate filmul, că tot ce ți-e scris, în frunte îți stă scris întotdeauna. Destinului nu ai cum să te opui, trebuie doar să-i accepți. Și să faci rai din ce ai.

Mireasă îndărătnică, Julie Garwood face parte din Colecția Iubiri de poveste.

Lectură plăcută

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.