Femeia independentă, Daniela Irimia (Bookzone) – Recenzie

Femeia independentă, Daniela Irimia te pune în valoare pe tine, îți vorbește despre tot ce-ar trebui să iei în seamă atunci când vorbești despre sine, atunci când gândești despre sine. Dar și despre atitudinea pe care o ai față de tine. Această carte este o oglindă în care ai voie să fii tu, te vezi așa cum ești, te privești cu blândețe, iubire și bunătate. Chiar titlul ei spune mai mult decât ai crede. Ideea de independență sufletească, mentală, socială și financiară.

Independența este o valoare, este libertatea de care oricine ar trebui să se poată bucura. De libertate meriți să te bucuri oricând, oricum, în orice situație. Independența este siguranță, este încredere și conștientizarea puterii interioare. Este modalitatea prin care știi că deții controlul asupra vieții tale, asupra a tot ce gândești, spui și faci. Tot ea este și busola care-ți gestionează emoțiile, atitudinea și rezultatele.

Femeia independentă ești tu. Nimeni nu se naște independent. Cu toții învățăm – pe tot  parcursul vieții. Toți tindem spre independență pe toate planurile.Și da, poate în cazul femeilor, atunci când trăiește într-o lume a bărbaților, este ceva mai complicat. Dar complicat nu înseamnă imposibil.

Femeia independentă – totul se învață dacă există motivație

Ne naștem, suntem dependenți de cei din jur – oameni, lucruri, dar odată cu vârsta avem obligația morală de a ne desprinde de tot ce ne dă dependență. De persoanele care ne-au format și ajutat să devenim cine suntem. Independența este saltul plin de curaj – pe care unele femei îl fac mai devreme, altele mai târziu, iar altele, din păcate, niciodată.  Lipsa libertății dă naștere la dependențe emoționale – care vor avea repercursiuni asupra minții. Dar și asupra corpului și a sufletului lor. Dependența sapă cratere, plantează frustrări. Iar la vremea culesului, femeia lipsită de independență, va avea doar fructele tristeții în cămara sufletului.

Lipsa unei atitudini, lipsa de acțiune și gândul că ”nu poți” va atrage doar situații care va întări crezul neputinței. Știi? Există femei, printre care și eu, te asigur, care și-a dorit dintotdeauna să fie independentă. Desigur, pe cât se poate de liberă din toate punctele de vedere. Mult timp m-am lovit de multe piedici. Și era mult prea greu să trec de hopuri. Am renunțat mereu. Dar visul meu a rămas. Și frustrarea mea a crescut cât casa de fiecare dată când vedeam că nu reușesc orice aș face.

Nu-s perfectă. Nu-s independentă. Și nici nu dețin cheia succesului în materie de libertate pe toate planurile. Nu am idee de super afacere, nu știu cum să fac bani peste noapte. Dar am un vis. Știu sigur doar un lucru: nu o să reușesc niciodată să-l împlinesc dacă emoțional nu voi fi bine.

Motivația și susținerea – cheia spre reușită

Motivația adevărată trebuie să vină din interior. Dar nu e de lepădat nici susținerea și motivația familiei sau a partenerului de viață. Dar ce te faci când nu ai nimic, din nicio sursă? Renunți? E o soluție pentru eșec, nicidecum pentru a reuși.

E foarte important să știi ce îți dorești din tot sufletul tău. E vital să-ți pui pe hârtie toate dorințele – oricât de imposibile ar părea. E esențial să îți amintești că imposibilul nu există atunci când visezi la ceva pentru tine. Când știi că asta te-ar face fericită cu adevărat. Sunt reușite care îți dau curaj – curaj să țintești și mai sus. Pas cu pas. E primordial să te bucuri pentru fiecare realizare – oricât de măruntă ar fi.

Doar scrie și lasă bucuria să te cuprindă. Dacă există dorința, ai și puterea să o împlinești și vei găsi calea să obții fix ce visezi.  Ca să vezi care dorințe vrei să le împlinești mai întâi, întreabă-te așa ”Ce am nevoie ca să mă simt mai bine?”, ”Ce mi-ar crește încrederea în mine?” sau ”Cum aș putea face măcar un pas spre independența mea?” Scrie toate răspunsurile ce-ți trec prin minte. Nu se poate să greșești, nu există imposibil și nicio piedică nu-ți poate sta în cale.

Acțiunea din prezent vorbește despre viitorul tău

Nu o să poți muta munții din prima zi. Nu o să rezolvi toate etapele împlinirii dorințelor tale într-o singură oră sau zi. Dar este important să faci tot ce poți, câte puțin în fiecare zi. Este de reținut că-i la fel de important să te concentrezi pe o singură dorință, nu pe mai multe. nu în același timp.

Ceea ce faci acum, peste două ore sau mâine îți va influența viitorul. Ce faci azi, poate fi oricând rezultatul nemaipomenit de mâine. Ai încredere, acționează ca și cum nu ai avea cum eșua și ai încredere că vei reuși. Dacă nu vei reuși, încearcă din nou. Perseverența e mai importantă ca reușita, uneori. Faptul că nu te dai bătută, că înveți din ceea ce a fost mai puțin bine, te va monta să reușești până la urmă.

Reușita este și ceea ce înveți și noua perspectivă pe care o ai asupra a ceea ce ai realizat până într-un anumit moment sau etapă. Reușită este și ceea ce ai reușit să înveți despre tine în timp ce acționai în direcția dorințelor, în timp ce pășești timid, dar cu încredere, pe drumul spre independență.

Femeia independentă – femeia care știe cine e, cum e și ce își dorește

Știi cine ești? Știi cum ești? Știi ce valori te definesc și ce contează cel mai mult pentru tine? Care sunt valorile tale la care nu vrei să renunți? Dacă pentru tine e importantă hrana, iubirea, puterea, acceptarea, liniștea, banii, libertate sau familia, atunci acestea sunt valorile tale esențiale – valori la care nu renunți și nu vei accepta să-ți fie încălcate.

Nimeni nu e perfect, nimeni nu e optimist întotdeauna. Nimeni nu are mereu o tonă de încredere. Nimeni nu vede mereu partea plină a paharului, partea bună din orice situație mai puțin pozitivă. Toate gândim uneori că suntem vinovate, nepregătite, incapabile. La supărare, toate spunem că suntem într-un anume fel, că viața este nedreaptă sau grea. E timpul să-ți dai silința să-ți schimbi gândirea, să schimbi frecvența pe care emiți anumite gânduri despre tine și viața ta. Schimbă-ți convingerile și vor fi schimbări benefice pentru tine pe toate planurile.

Stima de sine și încrederea în sine nu sunt sinonime niciodată. Stima de sine este convingerea pe care o ai despre propria persoană. Încrederea în sine are de-a face cu abilitățile pe care le deții – încredere pe care ai în propriile abilități.

Tu ești valoroasă, ești așa cum ești pentru că fix așa trebuia să fii – așa și nicidecum altfel. Dacă nu vorbești frumos despre tine este timpul să  faci. Fă-o cât mai repede, cât poți de des, fă-o întotdeauna, căci ai doar de câștigat.

Femeia independentă gândește pozitiv și comunică asertiv

Gândind pozitiv vei atrage persoane, situații și rezultate pozitive. Nu vei putea fi mereu pozitiv, dar este importantă energia gândurilor care ne invadează mintea – nu doar gândurile ce au legătură cu dorința de a deveni independentă, ci  cu toate gândurile pe care le emiți de fiecare dată.

Asertivitatea este capacitatea sau atuul femeii care se exprimă cu ușurință ideile, punctele de vedere, opiniile. Dar și interesele – fără agresivitate, fără a critica opiniile celor din jur.

Ca să fii o persoană asertivă, trebuie să înveți cum să faci asta:

  1. Te accepți așa cum ești și te valorezi sau te pui în valoare,
  2. Ascultă pe cel care-ți vorbește și comunică deschis,
  3. Îți susții punctul de vedere care evidențiază drepturile,
  4. Fii fermă, dar lasă și de la tine – trebuie să știi când să adopți fermitatea, dar și când să fii blândă și permisivă,
  5. Fii responsabilă în tot ce faci și în tot ce spui,
  6.  Tot ce exprimi să fie într-un mod deschis și sincer,
  7. Învață să spui ”nu” – e atât de indicat uneori să refuzi, dar fără să te simți vinovată.

Femeia independentă – deține controlul asupra propriei vieți, se bucură de relații armonioase și are propriile surse de venit

Tu chiar meriți să fii femeia independentă – un model pentru toți cei din jur. Meriți să fii femeia independentă care învață mereu și motivează alte milioane de femei. Fii convinsă că doar relațiile armonioase, cu persoane entuziaste, cu intenții clare de a se dezvolta, de a evolua, de a ajunge la independență pe toate planurile, te vor ajuta să devii, zi de zi, cea mai bună versiune a ta. Vor fi alături de tine oamenii care te acceptă, te inspiră, te motivează, care au încredere în tine, care te cunosc și te susțin oricum, oricând și în orice situație.

Așa cum spuneam și eu mi-am dorit să fac pași siguri spre independența mea financiară. Am acționat, am muncit mult. Am atins obiective. Uneori am muncit fără mai fiu plătită. Neplata, deși ar fi trebuit să existe, m-a făcut să îmi pierd încrederea în mine și-n abilitățile pe care știu că le am. Am suferit, căci am crezut că nu pot și nu merit să fiu plătită pentru munca mea.

Cert e că tot vreau să devii o independentă financiar, dar nu-s sigură de modul în care voi acționa acum pentru a obține rezultate.  Nu știu calea pe care voi merge de această dată, dar sunt sigură că voi reuși cumva să-mi ating obiectivul și să-mi împlinesc dorința asta. Poveștile motivaționale mă încurajează, dar oamenii în care am avut încredere – când intențiile mele au fost bune, m-au descurajat și dezamăgit profund.

Banii – mijlocul prin care ajungi la scop

În acest proces de dobândire a independenței financiare este foarte importantă credința pe care o ai și o manifești atunci când vine vorba de bani. Dacă tot ce crezi despre bani este negativ, negative vor fi multe din experiențele tale ce au în centru lor banii.

Banii nu sunt un scop. Dar sunt unul din cele mai importante mijloace care te ajută să-ți atingi scopurile. Banii sunt energie. Și faptul că (n-)ai bani, dar și pe cine arunci vina pentru eșecul acesta, spune care este relația ta cu banii. Spune cum te raportezi tu la ei și cum folosești tu puterea financiară pe care o deții.

Femeia independentă, Daniela Irimia îți vorbește de independența ta pe toate planurile, căci nu poți deveni independentă financiar dacă ești dependent sufletește și emoțional. Cartea cuprinde foarte multe informații interesante, importante, dar fiecare femeie trebuie să ia informațiile de care are nevoie. Mai ales acelea cu care rezonează. Fiecare femeie se va simți inspirată și motivată de această carte, dar percepția fiecăreia despre ceea ce a citit în carte, îi va arăta propria cale, îi va furniza modalitatea potrivită de a reuși ceea ce îți dorește.

Femeia independentă, Daniela Irimia a fost publicată la Bookzone și poate fi cumpărată accesând acest link.

Lectură plăcută!

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.