Dansul umbrelor, Julie Garwood – Recenzie

Dansul umbrelor, Julie Garwood mi-a adus în atenție o poveste misterioasă, plină de tensiune. În care romantismul s-a împletit cu tensiunea și cu misterul. Remarc un salt spectaculos în poveștile romantice. Nu sunt doar povești siropoase, nu doar întâlniri ciudate și iubiri puse la încercare. Mai pun puțină sare pe rană. Mai încurcă ițele – pentru ca apoi să le descurce. E altceva.

Dansul umbrelor, Julie Garwood e cartea pe care am tot amânat-o, pe motiv că nu o să mai am prea multe întâlniri cu autoarea. Recunosc, gata! Nu am toate cărțile din Colecția Cărți romantice, nu știu câte serii complete am în bibliotecă – multe sunt descompletate și nici nu știu ce am, din ce serie face parte și câte lipsesc. Faptul că nu am știu că această carte face parte din Seria Buchanan-Renard, dar că este, de fapt, volumul 6, mi-a dat puține bătăi de cap.

Dacă știam asta, aș fi renunțat. Dar am aflat asta abia acasă, după ce mai citisem alte câteva sute de pagini din cărțile luate cu mine în bagaj. Regret că niciodată nu sunt atentă la detaliile astea cu seriile, regret că iar am cărți citite haotic. Am decis că merită să-mi scriu ideile despre această carte, căci se concentreză pe cupluri. Ar fi ajutat mult să fi citit primele cărți, e adevărat. Dar mai contează?

Dansul umbrelor – fericirea nu vine niciodată singură

Sau altfel spus o nuntă răsunătoare aduce nu doar fericirea, ci și o mulțime de provocări. La nunta în care Kate se căsătorește cu Dylan. Familiile Buchanan și Mackenna devin una singură, dar alta pare să legătura dintre cele două. Un trecut plin de secrete pare să revină, iar bârfele vor da naștere unor reacții și dorințe. Adevărul trebuie să iasă la lumină.

Dacă te aștepți doar la o carte romantică, siropoasă și cu sfârșit fericit, vei avea parte de o surpriză. E mai mult decât o poveste de iubire. E mai mult decât un roman în care iubirea triumfă, fericirea învinge și binele schimbă oamenii și destinele lor. E acea poveste care reușește să te țină în priză, dar să nu te solicite exagerat. E perfectă pentru mare, soare și vară.

Un trecut plin de secrete, iscă un război între cele două familii fericite.  Toată această poveste e relatată de un personaj enigmatic, un profesor de istorie ce își face apariția la nuntă. Aruncă bomba în fața lui Jordan și o convinge să-l caute pentru a primi toate informațiile care-i susțin spusele. Va pleca Jordan pe urma adevărului sau va alege să nu creadă povestea îndrugată de un necunoscut.

Deși nu pare, întreaga veste o tulbură pe tânără. Și e hotărâtă să afle tainele trecutului. Controversată, provocatoare și foarte necunoscută -aceasta este calea pe care o urmează curajoasa femeie.

Dansul umbrelor – nu este ceea ce pare a fi

Ceea ce regret cel mai tare este că nu am citit volumele în ordine. Iar acest fapt trunchiază foarte tare povestea, îi fură din acel ceva al ei, ceva-ul magic parcă nu mai are puterea de a surprinde evoluția personajelor, a poveștii.Tenta romantică se îmbină perfect cu o ușoară tentă polițistă, Îi dăruiește un aer plin de mister. Iar asta este un mare plus pentru povestea în sine – chiar dacă am citit doar acest volum din serie.

Chiar nu este ceea ce pare. Dansul umbrelor nu va renunța, nu se va lăsa dat la o parte, eliminat sau ascuns. Nu va renunța la dorința de a da la o parte, de a lăsa calea liberă. Cu cât vor dori libertatea, cu atât mai tare umbrele vor înteți provocările și vor pune piedici tuturor. Fără să stea pe gânduri.

Ești purtat prin întuneric, prin tensiune, pe un drum deloc ușor de parcurs. Nu știi ce urmează. Nu știi cum se va rezolva totul și cum vor fi descâlcite ițele. Emoția, confuzia și marea m-au ajutat să citesc foarte repede această carte romantică.

Poveste de iubire  cu aromă îmbietoare

Ceea ce s-a dorit a fi o călătorie de scurtă durată, se transformă într-o provocare plină de peripeții, tensiune și amenințare. În Serenity, Texas, Jordan nu vrea decât să primească informațiile prețioase și să se întoarcă acasă, fără să atragă prea mult atenția. Dar planul de acasă nu se pliază deloc pe ceea ce i se întâmplă.

Totul se transformă, într-o poveste ruptă din ireal. Cine se opune adevărului și cât de departe trebuie să ajungă pentru a afla taina ce dăinuie asupra vieții celor două familii unite de iubirea cuplului perfect. Piedici și pericole, acuzații și adevăruri clare, văzute cu ochiul liber.

Personajul central al unui trecut cufundat în ceață dispare subit, iar vinovăția pică precum un trăsnet peste Jordan. Dar cum nimic nu e întâmplător, Noah află adevărul despre ceea ce i s-a întâmplat. Poliția ajunge repede la locul faptei. Dar trebuie să fie pregătiți să afle adevărul și să o elibereze de orice acuzație pe frumoasa Jordan.

Deși ar vrea să părăsească orașul, cele întâmplate o cam împiedică să plece departe de toată nebunia la care este martoră. Îl are alături pe Noah, dar oare totul se va rezolva repede? Răspunsul este doar unul: nicidecum. Mai urmează. Și e nevoie de tărie și mult tact.

Dansul umbrelor – trecutul lovește și prezentul se zguduie

Neliniștea va cuprinde suflete și starea de bine din Serenity va avea de suferit. Nimic nu mai e la fel, nimic nu va mai fi așa cum a fost, Iar adevărul nu se lasă descoperit cu ușurință. Apăsarea va agita spiritele, va face ca orice mască să pice, iar adevărul de pe alt plan să facă lumină în sufletele obosite să alerge după himere. Nu găsești atunci când cauți, ci atunci când îți permiți să vezi adevărul de sub ochi.

Necazurile nu s-au terminat pentru Jordan, iar întreaga poveste devine și mai întortochiată. Dar adevărul nu e la o distanță imposibil de depășit. Moartea nu ocolește, ci lovește din plin. Se știu doar că.. se apropie momentul în care cortina va cădea și totul se va descoperi.

Singura întrebare ce se mai pune acum este aceasta: sunt Noah și Jordan pregătiți pentru ceea ce urmează? Adevărul îl vor citi, scris. Negru pe alb, în notițe învăluite în mister. Dar în acest punct, nimeni și nimic nu va mai putea împiedica adevărul – nici pe cel vizual, nici pe cel ascuns în suflet.

Julie Garwood m-a fascinat cu Mireasa îndărătnică, iar în Dansul umbrelor mi-a potolit setea de mister. Și știu că fiecare poveste ce va purta semnătura autoarei mă va purta în necunoscut – unde va ploua cu emoții puternice. Misterios, fascinant și romantic – stilul inconfundabil, de care nu pot să mă mai satur vreodată.

Dansul umbrelor, Julie Garwood poate fi cumpărată de aici (prima ediție a apărut la Editura Miron). Indiferent de ediție, acest volum (și întreaga serie, cred) se poate devora ori savura, după gust. Poveștile de iubire au gust necunoscut, dar extrem de plăcut.

Lectură plăcută!

 

 

 

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Geo
23 august 2019 at 10:38 AM

Este o carte foarte frumoasă!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.