Moștenire cu obligații, Julie Garwood (Alma) – Recenzie

Moștenire cu obligații te poartă pe aleile unei povești de iubire, dar până acolo ai de parcurs, la pas,  tot drumul. La început, totul pare simplu, dar parcă nimic nu se leagă. Nimic nu are sens și rost. Dar așa cum m-am obișnuit deja Julie Garwood rezolvă totul cu o măiestrie fantastică.

Nu am citit tot ce s-a tradus la noi, dar tot ce-am citit și îi poartă semnătura, mi-a plăcut. Stilul nu este unul complicat, nu este neobișnuit, dar are ceva al ei, are ceva special – care mă atrage. De fiecare dată când citesc romane scrise de Julie Garwood știu că voi găsi o nouă poveste care să-mi bucure sufletul.

De data asta, alături de personaje puternice, am trăit o poveste în care trecutul nu mai vine să bântuie prezentul. Ci revine pentru a elibera prezentul de probleme. Iar când problema are nume masculin, iar la mijloc este faimă și mulți bani, nu mai e de joacă. Se impune renunțare, acțiune și.. un vechi prieten. Care să te ajute să fii în siguranță și să faci față pericolului.

Înotul și jobul în cadrul FBI pot salva oricând o viață

Moștenire cu obligații nu este altceva decât o poveste care te va ține captivă într-un labirint al stărilor. Treci foarte ușor de la starea de bine, la tensiune, teamă și guști și din pericolul ascuns mult prea bine în ceea ce se numește ”oportunitate” sau ”un nou început”.

Nu toate începuturile sunt pline de energie pozitivă, nu toate oportunitățile minunate au gustul plăcut al reușitei. În unele situații, șansa într-un loc nou se lasă cu amenințare, cu gust amar al aparenței și al înșelăciunii.Ce șansă are o fată frumoasă precum Peyton să plece mâncând pământul de la jobul care-i promitea succesul? Are cea mai mare șansă. E candidata ideală pentru șeful – problemă. Dar ce șansă are el, afemeiatul cel acoperit de propria soție? Niciuna! Și-a cam găsit ”nașa”, chiar dacă nu părea ca o fătucă să-i pregătească marea surpriză a vieții lui.

Dacă Peyton a avut noroc în copilărie, atunci când Finn Macbain a văzut cum se îneca în piscină, dar a salvat-o la timp, acum oare cine o va ajuta să-și ducă la îndeplinire noul scop? Ce pasiune pentru gătit? Ce job perfect? Stai să vezi ce noi planuri are viața pentru tânăra Peyton. Norocul ei: Finn, același din copilărie, acum agent în cadrul FBI.

Moștenire cu obligații – pasiune sănătoasă vs pasiune bolnavă

Pasiunea pentru gătit o ajută pe Peyton să ia decizii în privința viitorului ei. Este destul de hotărâtă să se descurce singură, să reușească și să obțină rezultate fără niciun ajutor. Va reuși?! Se străduiește, dar noul drum și bunele ei intenții, nu sunt răsplătite pe măsura așteptărilor.

Deși încrezătoare, decisă și pregătită pentru noua ei viață, tânăra dă peste pericolul întruchipat, posesor al propunerilor indecente.  Clar nu căuta asta, dar nici nu are parte de susținerea pe care ar fi meritat-o. În momentul în care a dorit să depună plângere pentru agresiune verbală din partea șefului, au început problemele. Odată cu ele, a venit și decizia de a nu renunța, de a nu mai lăsa un bărbat să-și bată joc de alte ”candidate” ce vor cădea în plasa lui.

Pasiunea bolnavă este pentru bani, avere și putere, iar acest individ cu mască de șef nu se dă înlături de la nimic. Nici măcar atunci când află angajații sau soția din dotare. Banii și puterea scuză mijloacele. Ghinion pur – asta a simțit ea în momentul în care l-a cunoscut pe Drew Anderson.

Frumoasa l-a întâlnit pe obsedatul sexual, iar povestea nu s-a încheiat în momentul în care Peyron a fugit din Dalton. A fugit chiar dacă în drum sper casă a văzut clar că a semănat frica în venele lui Drew. Chiar și amenințată, nu are de gând să lase povestea asta neîncheiată.

Pericolul e o umbră oriunde ai fi

Cam asta a devenit șeful pentru Peyton – o umbră, una extrem de hotărâtă să o elimine pe ea. Pe ea și proba audio care îl încrimina. A devenit piedica principală, iar el nu voia să riște. Trebuia să aibă controlul absolut asupra averii socrului său – până atunci pregătit să se retragă și să îi predea ginerelui ștafeta.

Dacă pentru Peyton a contat că a ajuns acasă, că a reușit să plece din aria vizuală a obsedatului, pentru Finn e un semnal de alarmă, un pericol absolut ce o are în centru pe fiica vecinilor din copilărie. Ar fi putut sta deoparte, dar nu. Finn nu poate niciodată sta deoparte. Mai ales într-o situație de interes pentru FBI.

Peyton nu mai e fetiță, ci femeie. Iar Finn nu mai e doar pasionatul de înot, ci agent. Meseria lui cere atenție la detalii, atenție în fața oricărei suspiciuni, îi apropie neașteptat. Ea simte protecția lui, el nu știe de unde nevoia de a descoperi adevărul și de a oferi protecția legală, dar și personală. La mijloc pot fi și amintirile ce îi leagă, dar și atracția pe care o simt reciproc.

Nici unul, nici celălalt nu sunt pregătiți pentru ce urmează, dar nici nu pot sta despărțiți multă vreme. Răspunsul se poate intui deja. Dar nici unul dintre ei nu e gara să recunoască. El nu vrea să se implice din cauza muncii (azi ești, dar mâine te chemă datoria cine știe pe unde), iar ea pune drept motiv munca și tot ce implică ”moștenirea cu obligații” primită de la unchiul ei.

Moștenire cu obligații – adevărul nu mai poate fi contestat

Nici de ea, dar nici de el. Ceea ce descoperă despre trimisul șefului, pericolul care încă nu a trecut, dar și vizita bărbatului pe terenul lui Peyton, îl determină pe Finn să stea în preajma femeii ce i-a furat inima pe nesimțite. Timpul petrecut împreună, atracția de neoprit – pe care o simt amândoi, dar și apropierea dintre ei, dă de înțeles că e totul clar: sunt împreună.

Deși se înțeleg perfect, au și situații în care tensiunea își spune cuvântul. Sunt și furtuni în paradis, nu-i așa?Dar trece ele, iar după furtună, se vede mereu soarele.  Dar soarele nu se lasă înduplecat și nu vrea să pătrundă și în afacerea fetelor. Nu, Peyton nu are doar un obsedat pe cap, ci și o rudă ce vrea să-i facă zile fripte. Reușește? Cam da, dar nici de această dată nu cedează, nu acceptă să fie învinsă fără să lupte.

Dacă în pat e perfect, viziunea asupra viitorului împreună nu coincide deloc. Unul vrea totul sau nimic, iar celălalt nu vrea să se implice prea tare. Simte, dorește să-i fie alături, să o protejeze, dar până la un viitor împreună.. e cale lungă.

Lapte, miere și flăcări

Oare se va ajunge aici? Cine va fi cel care va arde? Te întrebi ce va arde din temelii? Îți spun eu. Va arde visul lui Drew. Săracul, nu?  Ți-am zis că și-a găsit ”nașa”, dar nici cu  ”nașul” nu te joci. Ba chiar îți cam vine să fugi unde vezi cu ochii, căci sigur se va afla adevărul, iar visul tău frumos va fi doar scrum.

Acum realizez că Moștenire cu obligații de la editura Alma/Litera e a doua carte citită de mine până acum. Pare ireal, dar numai două cărți am reușit să citesc. Și chiar regret, căci sunt povești bune, frumoase, pline de suspans și umor – perfecte pentru relaxare și pentru potolit setea și dorul de lectură.

În atmosfera asta caldă și dulce, te invit să citești această carte. Nu e o capodoperă, e o poveste pentru suflet. Îți va da o senzație plăcută, va deschide pofta pentru citit. Recomandarea este pentru pasionatele genului romantic, dar nu numai.

Poți citi și despre alte cărți romantice scrise de Julie Garwood. Bucură-te de emoții! Moștenire cu obligații poate fi a ta dacă intri aici și o comanzi.

Lectură savuroasă din partea mea, Romantica incurabilă!

 

 

 

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.