Misterul fotografiei, Beverly Lewis (Casa Cărții) – Recenzie

Misterul fotografiei leagă perfect sentimentul profund al iubirii față de familie, oameni dragi și restul semenilor, de destin. Dar și de planul pe care Divinitatea îl are cu fiecare dintre noi. E o poveste potolită, dar profundă și extrem de frumoasă. Despre familie, singurătate, teamă, dar și credință și regăsirea speranței.

Ce-ți mai rămâne în momentul în care ai pierdut tot ce putea vreodată să conteze? Și ce e de făcut atunci când ”stâlpii casei și ai familiei” lasă totul și pleacă. Cu sau fără voia lor, unii pleacă mai devreme, iar alții mai rămân. Să învețe să o ia de capăt. Pentru a reînvăța să meargă mai departe, să găsească motive pentru a nu renunța, oricât ar fi de greu. Oricât ar părea de imposibil.

Misterul fotografiei redă încrederea, speranța și puterea unei familii greu încercată de viață. Vorbește despre valori și principii de viață, despre reguli și planuri. Dar și despre durerea pierderii, tristețe greu de eliberat și rătăcire. Și despre viața care le aranjează fix așa cum e mai bine și oamenii pe care îi trimite la noi – cu un scop foarte precis.

Misterul fotografiei – despre pierderi și viața care trebuie să continue

Viața nu te întreabă dacă ești gata să treci printr-o încercare. Nici nu te pregătește prea tare. Doar te încearcă, dar în același timp te și susține ca să poți trece peste. În Misterul fotografiei familia rămâne scopul pentru care trebuie să mergi mai departe. Credința și iubirea devin motive esențiale pentru care nu se renunță. Sunt motive care aduc miracolul în viața Fronei, Evei și a lui Lily Esch.

Când te vezi pus în fața unei realități dureroase, singura cale ar părea fi aceasta: renunțarea. Dar niciodată familia Esch nu a renunțat, căci a avut mereu puterea să creadă în Dumnezeu, în ajutorul Lui și-n minunile pe care le pot simți și trăi. Singurătatea e o stare greu de dus pe umeri, iar copiii familiei reușesc să nu se abată de la drum. Cum? Cu gândul la părinții lor, cu gândul la Divinitate și cu multă credință.

După o lovitură grea, vine întotdeauna liniștea. Pentru Frona, Eva și frații lor, greutățile continuă. Și nu e deloc ușor. Sora Lily pleacă de acasă și nimeni nu renunță la ideea că ea va reveni la sentimente mai bine. Dar până acolo, ce e de făcut? Să aștepte, să o caute sau să se roage? Le fac pe toate și au parte și de sprijinul celor din comunitatea amish.

De ce a plecat Lily din mijlocul familiei rămâne o enigmă. Pentru o perioadă nimeni nu înțelege gestul fetei, dar cu toții speră într-o minune – care să o readucă pe calea cea bună, alături de semenii și oamenii dragi. Un întreg mister face povestea aceasta minunată, caldă și plină de speranță.

Omul potrivit va fi mereu la locul potrivit, cu soluția potrivită la îndemână

Cine este acest om potrivit și ce rol va avea în viața Evei? Există cineva. va veni cineva în ajutorul ei și viața întreagă i se va schimba în cel mai frumos mod cu putință. Întâmplător?! Nu! Totul este pregătit, schimbarea va pătrunde în viața tuturor, căci așa știe Dumnezeu să împlinească dorințe.

Potrivirea vine când e nevoie de ea, nu atunci când vrea omul. Dar vine. Când te aștepți mai puțin. E nevoie de timp, de oportunități, de oameni care să înțeleagă, de suflete care să învețe din lucrurile nepotrivite pe care le fac. Uneori, nu se întâmplă totul imediat. Dar undeva, Cineva, aranjează totul. Fiecare soluție există, chiar dacă omul nu o vede imediat.

Plecarea lui Lily tulbură sufletele fraților, dar și comunitatea toată se tot întreabă unde și de ce a ales Lily acest drum. Și oricât de mult își dorește Eva și Frona să se întoarcă, iau în calcul și posibilitatea de a nu o mai vedea pe sora lor. Dar viața își urmează cursul, rugăciunea nu contenește și primele raze de speranță apar pe strada lor.

Misterul fotografiei – sufletele nu au nevoie de multe cuvinte

Într-o comunitate amish, unde toți se sprijină, se ajută și își oferă afecțiune, într-o comunitate unde liniștea e tulburată de greutățile prin care trebuie să treacă tineri Esch, e nevoie de frumos. E nevoie de și mai multă bunătate și omenie.

Nu ai cum să nu admiri oamenii din apropierea fetelor. Sensibilitatea și dorința de a ajuta, de a le fi bine și lor, căci au trecut deja prin multe încercări, te bucură și te emoționează. Delicii Dulci este un magazin special, cu adevărat delicios. Eva e cea care se ocupă mult de magazin și de tot ce înseamnă deliciile ce se vând aici. E modul ei de a uita, de a lăsa pe Dumnezeu să se ocupe de ceea ce ea nu poate: să-i readucă sora acasă.

De fiecare dată e nevoie de motive pentru ca oamenii să se cunoască. Și nu e niciodată întâmplător. Într-un târg Eva se întâlnește cu Jed Stutzman. Tânărul de loc din Ohio atrage atenția Evei. Nu e de prin zonă, dar e fermecător. Iar întâlnirea dintre ei era absolut necesară. Totul pare a fi un miracol: modul cum se priveau, dar și senzația că se cunosc deja de o viață.

Nu e nimic întâmplător, crede-mă! Nu există coincidență, ci doar nevoia unor suflete de a se întâlni pe drumul vieții. Nu e nimic greșit în această întâlnire, apropiere și evoluție a relației dintre ei. Dar misterul există. Și va ieși la iveală în ziua în care Eva și Jed sunt nevoiți să se despartă.

Întrebările fără răspuns și regretele adâncesc misterul

De ce era Lily în poză și de ce poza aceasta se afla în posesia tânărului? Sunt doar două întrebări fără niciun răspuns. Iar modul cum s-au despărțit – după multele momente frumoase petrecute împreună, spun că acesta este finalul. O poveste frumoasă, dar care s-a sfârșit înainte să înceapă. De ce? Planul Divin este greu de înțeles. Dar povestea e departe de final. Mai e nevoie de timp, de răbdare, credință. Doar așa se întâmplă minunile.

Ohio este locul în care Lily a început o nouă viață. O viață departe de surori, de semeni și de tot ce îi era cunoscut. A plecat hotărâtă fiind să-și urmeze iubirea – un englez care părea că o iubește. A ales cu inima sau cu mintea? A făcut alegerea corectă pentru atunci. Și-a dorit, a sperat într-o nouă șansă la fericire. Cum să greșești atunci când iubești?

Toate întrebările, fricile și regretele lui Lily dispar. Cu ajutorul lui Jed. Și-a dorit să îndrepte lucrurile, să o ajute pe Eva – de la care voia mai mult decât iertarea. El o găsește, el o convinge să se întoarcă și tot el o duce acasă, în sânul familiei. Între timp, Eva refuză invitația bărbatului care voia să o curteze. Dar continua să spere la fericirea ei. Și întoarcerea surorii sale.

Misterul fotografiei – iubirea adevărată găsește întotdeauna calea spre suflet

Misterul fotografiei este a treia carte de la Editura Casa Cărții pe care o citesc. Și celelalte cărți citite mi-au mângâiat sufletul, mi-au redat încrederea și speranța. Poveștile de la această editură reamintesc de ce e nevoie credința și iubirea, de ce primim o a doua șansă. Dar și motivul pentru care suferința schimbă viața. În bine. Întotdeauna. Când o lume întreagă ne desparte, undeva O comoară nebănuită te așteaptă!

Aceste romane sunt perfecte pentru lectura ta din preajma sărbătorilor. Sunt minunate de oferit în dar cuiva drag și pot fi recomandate oricărui cititor. Sunt adevărate lecții de viață pentru cei care vor o schimbare, cred în minuni, dar nu mai au putere să continue. Nu renunțați! Citiți cărți și povești de suflet! Vindecați-vă prin lectură! Funcționează (aproape) întotdeauna.

Lectură savuroasă!

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.