Bucket Christmas List Tag – Decembrie ca la carte

Bucket Christmas List Tag nu vrea altceva decât să redea, în avans, atmosfera magică a lunii Decembrie. Ce vreau eu prin acest tag? Să vorbim despre bucurie, despre emoție, despre armonie. Să dăruiesc un strop de liniște și o mângâiere pentru oricine ajunge pe aici, întâmplător sau nu.

Am preluat această provocare festivă de la Adriana Ivan și  mă bucur că am oportunitatea de a împărtăși bucuria sărbătorilor de iarnă. Nu e deloc simplă provocarea asta. Trebuie să spun/scriu 24 de activități pe care vreau să le bifez ca îndeplinite până la Crăciun. Simplu? E complicat de simplu. Aș vrea să fac de toate. Și nu știu dacă mă pot rezuma doar la 24 de lucruri. Era frumos să scriem și să programăm câte o activitate pe zi. Sunt fată serioasă și respect tag-ul fără alte schimbări.

Bucket Christmas List Tag – zile magice

Omul a avut mereu nevoie de o motivație pentru a se bucura de fiecare zi. Iată că există. Și se numește Decembrie. În această lună parcă fiecare zi are ceva al ei, aduce cu sine o bucurie în plus. Sunt zile în care stai cu familia, te bucuri de daruri simbolice, de atenție și apreciere.  Faptul că a mai trecut un an te bucură? Te întristează. Poate, dar nu în decembrie. Tristețea are liber până în ianuarie 2020.

Zile magice, îmbrăcate în mantia strălucitoare, cu miros de vin fiert și portocale. Cu bradul împodobit, cadouri împachetate, dar nu numai. Eu cred în veștile minunate care-ți pot schimba starea instant, cred în minuni și miracole. De ce? Pentru că le-am trăit, simțit și privit în ochi.

Zile magice pline de colinde, zâmbete, cărți tematice. Poate și filme care nu vor decât să-ți dea starea minunată, să-ți aducă magia mai aproape de suflet. Zile cu multă încredere, liniște și oameni de care ești legat sufletește. Dorul e și el prezent, magic și puternic.

Activități pentru un Decembrie de poveste

Decembrie îmi aduce aminte întotdeauna de copilărie, dar și de mamaia mea dragă. Îmi amintește de cum mergeam să-mi colind bunicul cu ochi senini ca marea. Îmi amintește de adolescență și vacanțe de iarnă petrecute la bunici. Dar și de prima petrecere (și singura) de Anul Nou petrecută cu prieteni, nu de părinți.

  1. Să scriu zilnic. Nu știu dacă pe blog, dar eu să scriu în fiecare zi. E o plăcere provocatoare. Nu voi pune presiune, căci nu e obligatoriu. Scrisul îmi aduce o bucurie imensă. Și-mi dă o stare foarte bună. Mă liniștește foarte tare
  2. Să fiu recunoscătoare. Fie că voi spune cuiva, fie că nu, recunoștința mă ajută. Sunt conștientă că mulțumirea generează un sentiment de liniște și armonie.
  3. Să fiu mult mai relaxată. Da, să nu mă mai agit atât de mult, căci am experimentat și asta și știu cât de mult rău îmi fac singură.
  4. Să petrec mai puțin timp în online. Aici nu mai e nevoie, dar tot spun: e păcat că pierd mult prea mult timp în mediul virtual. Mă las ”prinsă” în situații care nu mă reprezintă.
  5. Să mă întâlnesc și offline cu oamenii. Să petrec timp și cu puținii mei prieteni. Nu am prea mulți, dar vreau să le acord mai multă atenție.
  6. Bilanțul anul al vieții mele. Ar fi bine să mă gândesc la tot ce am făcut, la ce am reușit să fac și să trag linie. Apoi să văd cum a fost anul 2019

Bucket Christmas List Tag – mai mult zâmbet, mai puțină supărare

Asta mi-am propus pentru luna aceasta. Și vreau să mă țin de planul meu. E luna cu sărbătorile. Dar am înțeles că mai importantă e starea noastră, că e mai bine să fim calmi. Și că  acea ”curățenie de Crăciun” e doar modul în care te obosești și nu mai ești bun de nimic fix de sărbători.

Zâmbetul s-ar putea să mai dispară, dar e cu întoarcere. Musai trebuie să revină zâmbetul colorat și încrederea. Rezolvare există la toate, dar nu se găsește pe nicăieri atunci când ești abătut și mereu îmbufnat.

Cele rele să se spele ca să se poată aduna doar cele bune. E decembrie și la mine în casă miroase a gogoși. Nu lipsesc nici mandarinele. Chiar astăzi m-am bucurat de o cană cu ceai, de glasul nepoatei mele. Fiecare zi în care ea face teme, îmi amintesc de anii de școală. Ce vremuri..

Nu contează ce faci, esențial este cum te face să te simți tot ceea ce faci

Fac eu lista asta complet aleatorie, dar acum realizez că prea puțin contează listele. Cel mai important este să faci doar ceea ce simți, doar ceea ce te bucură. Este importantă starea pe care o ai făcând tot ce planifici. Ești fericită? Continuă. Te simți împlinit? Mergi mai departe. Nu iese nimic bine? Oprește-te și dă-o naibii de listă. Nu e pentru tine. Știi ce zic?

Am făcut lista asta, dar nu garantez că mă țin de ea. Pot garanta doar pentru un lucru: tot ce voi face în decembrie îmi va aduce liniște în suflet. Și e cel mai important. Eu asta caut. După asta mă ghidez. Planurile se schimbă mereu, motivația trebuie să existe întotdeauna. Și să fie puternică. Să pompeze energie pură în mine.

Decembrie cu ale sale povești nemuritoare, serbări școlare și cadouri simple. Așa pot descrie luna decembrie, acea lună magică a copilăriei mele. Nu aveam prea multe, dar tot ce reușeam să avem ne bucura nespus.

Decembrie – totul e muzical în această lună

Adică are farmec. Are relaxare, are liniște. Se și cântă în această lună. În sensul ăsta se întâmplă lucruri frumoase, la care mă bucur să fiu și eu prezentă. Se cântă, se dansează, se zâmbește și se iubește

Lista mea pentru decembrie continuă. Ordinea acestei liste nu e bătută în cuie. Toate sunt importante și sunt sigură că vor mai apărea și alte activități la care nu mă voi îndura să renunț

  1. Orașul Faptelor Bune. Unde? La Radiu Zu. Când? 15 Decembrie 2019. Timp de o săptămână e nebunie frumoasă și nu am de gând să ratez așa ceva. Refuz să ratez bucuria de a fi martora unor minuni. 7 zile magice, pline de bucurie. Înțelegi perfect un lucru: Totul e posibil, dar trebuie să vrei. Radio Zu este locul unde se întâmplă minuni. Iar miracolul nu ocolește pe nimeni.
  2. Lectură. Aș vrea să citesc și cărți de sezon. Dar nu numai. Sper să am poftă nebună de lectură. Cărți am, timp am (sau îmi fac). Să văd cum stau pofta de citit. Vine făcând, clar. Nu am nicio scuză, să știi.
  3. Filme. Am văzut și am să mai văd. Decembrie înseamnă Singur acasă. Dar nu știu cât de multă stare voi avea să-l revăd. Mă bucur zilnic de filme crăciunistice. Și e așa de bine. Pe undele le-am revăzut a nu știu câta oară. Bucuria încă există.

To Do List – Crăciunul planificat

Eu sunt pe principiul ”Simte. Apoi fă.”. Prefer să simt Crăciunul. Pentru mine, sărbătorile de iarnă (și nu numai) înseamnă emoție pură. Prefer să mă bucur de ceea ce simt, să mă las purtată de starea pe care mi-o transmite iarna și sărbătorile ei dragi.

  1. YouTube și VlogMas. Am câteva fete dragi mie pe care le urmăresc frecvent pe YouTube. Fiind Decembrie, majoritatea au acceptat o provocare interesantă; VlogMas – postează în fiecare zi, timp de 24 de zile, până la Crăciun. Sunt un deliciu și mă bucură maxim prezența lor în viața mea.
  2. Duminica în pijamale. Nu toate duminicile, doar cele în care simt că nu am chef să-mi las patul și pijamalele.
  3. Zile friguroase cu pătură pufoasă. Am multe zile în care tot ce vreau e să stau învelită cu cea mai pufoasă și groasă pătură. Să citesc sau să vizionez un film.
  4. Să-mi planific, în mare, anul 2020.  Cât de cât, să-mi fac o idee despre ce aș vrea să fac anul ce vine. Sau ce aș vrea să schimb sau să îmbunătățesc anul viitor.
  5. Să accept și să duc la îndeplinire provocări literare. Mă gândesc la 12 books of Christmas. Sau maraton de citit
  6. Să scriu recenziile pentru două cărți. Le-am citit anul trecut, dar sunt cu tematică de Crăciun și-am zis să le postez anul acesta în Decembrie. Da, încă rețin acțiunea cărților.

Bucket Christmas List Tag – A FI mai mult decât  A FACE

Nu vă irosiți energia inutil. Nu are rost. Tot atâta mâncați, iar musafirii nu se uită la geamurile pe care ai refuzat să te mai cațeri în acest an. Și ei sunt tot oameni. Iar dacă vin în vizită, vin să se bucure de prezența voastră, nu de curățenia bec din casă.

  1. Să nu mai amân lucrurile. Am tendința să amân cât pot de mult. Am avut perioade când avem și zece cărți citite. Și așteptau recenzii scrise și postate pe blog. Și despre articole nu mai spun. Am tendința să las multe pe ultima sută de metri. Not good!
  2. Să mai cred în Moș Crăciun. Acel Moș Crăciun care împlinește dorințe ale sufletului, nu cel care aduce cadouri materiale.
  3. Aș vrea să vină colindători. Dar aici s-a cam pierdut obiceiul acesta magic, din păcate. Nu știu pe la bloc dacă mai vin, dar la casă am câțiva ani de când, dacă vine cineva, e o minune.
  4. Împodobirea bradului. De ceva ani îl împodobim chiar în Ajunul Crăciunului.
  5. Aș vrea să prind gustul serialelor. Îmi recomanzi unul care să nu mă lase să-l abandonez?

Bucket Christmas List Tag – Colinde, cuvinte și iubire

  1. Colindele să răsune. Am ascultat încă din noiembrie. Pe repeat. Am momente în care doar pentru asta am stare.
  2. Să trimit mesaje de dor și drag. Mi-e atât de dor de unele persoane, iar în Decembrie vreau să le scriu. Le voi spune adevărul: nu i-am uitat.
  3. Să mai ajung o dată la bibliotecă. Am luat 10 cărți, dar vreau să citesc din ele. Apoi să le înapoiez și să mai stau puțin în preajma cărților.
  4. Să spun ”Te iubesc” mai des. Iubirea e cea care apropie și unește.

Foarte frumoasă provocarea. Poate oricine să scrie despre emoțiile și planurile înainte de Crăciun. E liber la împărțit emoția pozitivă. Menționează sursa și anunță-mă și pe mine ca să te citesc.

Clipe magice, zâmbete pe fețe și zile îndrăznețe – ieși din tipare!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.