În căutarea sufletului Crăciunului, R.D. Mottok – Recenzie

În căutarea sufletului Crăciunului spune sub forma unei povești magice tot ce se întâmplă atunci când dispare sufletul din tot ce există, nu doar din sărbătoarea minunată a iernii. Printr-o poveste ni se atrage atenția asupra atitudinii pe care o avem vis-a-vis de această sărbătoare. De cele mai multe ori ne rătăcim, iar goana după de toate ne face să transformăm bucuria adevărată într-un ritual comercial.

Crăciunul s-a transformat într-o sărbătoare comercială, în care atenția ne este atrasă de bucuria aflată în obiecte – bucurie materială, palpabilă. Uităm de emoție, de bucuria de a fi, de a simți și de a sărbători prin simplitate, cu cei dragi. Crăciunul nu mai înseamnă liniște, zâmbete, iertare și împreună. Am evoluat, nu spun că nu e bine să ne bucurăm de modern, de tot ce acum există – și nu am avut mulți dintre noi, dar în toate trebuie să existe o măsură.

Crăciunul chiar și-a pierdut adevărata însemnătate. Dacă în trecut, toate erau într-o extremă, astăzi e în cealaltă extremă, nicidecum în echilibru – cum ar fi bine să fie. Echilibru, cumpătare, bucurie și sărbătoare – trăită și simțită în profunzimea ei. Esența sărbătorii, sufletul Crăciunului este emoția și modul cum ne raportăm la ea, cum o trăim fiecare dintre noi.

În căutarea sufletului Crăciunului – multă aventură și dorința de a simți emoția

Dacă citești În căutarea sufletului Crăciunului, dacă alegi să te bucuri de această poveste, magia nu va întârzia să apară. Avem nevoie de povești, de încredere și speranță că totul are o rezolvare, că există soluție pentru orice situație. Avem nevoie să învățăm să credem din nou în frumos și în bunătate, în simplitate și puterea iubirii.

Crezi în în puterea sărbătorilor de iarnă? Crezi că, după toată nebunia asta modernă, mai avem vreo șansă pentru a ne reveni din nebunia asta totală? Eu cred cu tărie că se poate! Cred cu tărie că adevărata fericire stă în lucrurile simple, în extazul primilor fulgi, în aroma inconfundabilă a portocalelor zemoase. Fericirea lunii decembrie e muzicală, e tradițională și cu miros de mâncare, dar și de brad împodobit. E frumos Crăciunul însorit și plin de lumină naturală. Dar e feerică sărbătoarea ce aduce cu ea zăpadă, ninsoare abundentă și ger de crapă pietrele

Aventură este și trăirea unor amintiri. În copilăria mea, adevărata aventură era pregătirea bradului, repetiția pentru primirea moșului – să nu uităm colinda, cântecul și poezia. Acum aventura e alta: să găsești cadoul perfect, să găsești în magazin tot ce vede piciul în reclame televizate. Dar și să ai masa plină de bucate – sau să ai ce pune pe masă.

Nu renunța la Crăciunul autentic pentru o fantezie trecătoare

Copiii sunt cei care se bucură cel mai tare de Crăciun. Pentru ei, această sărbătoare are o însemnătate aparte – reprezentată de cadouri de la Moș. Pentru adulți, iarna cu sărbătoarea lui magică, înseamnă cu totul și cu totul altceva.

Dar dacă s-ar pune problema recuperării sufletului Crăciunului, fix ca în povestea aceasta, copiii sunt cei care ar face orice, ar pleca oriunde și ar înfrunta pe oricine până ar reuși să salveze sufletul sărbătorii. Ai vreo îndoială? Eu nu! Copiii când își doresc prea mult ceva, sunt în stare de orice. Și nu se lasă până nu reușesc să obțină ceea ce le-ar asigura că primesc daruri și în anii care urmează.

Povestea din această carte ochioasă și extrem de colorată, are în cendrul ei trei personaje curajoase. Ei sunt pregătiți să dea piept cu dușmanii Crăciunului, să înfrunte adevărate primejdii pentru a găsi vinovatul – cel care a furat magia și bucuria Crăciunului. Sunt ei gata pentru ce urmează? Cu siguranță vor căpăta și mai mult curaj și putere. Vor putea să descopere, să cunoască și să ajungă unde nici cu gândul nu au gândit.

Nu e doar un moft, ei vor să salveze Crăciunul, să readucă bucuria în fiecare casă. Și nu vor renunța, nici măcar în fața pericolelor. Nu se întorc până nu rezolvă problema și deslușesc misterele.

Acceptă aventura ca să vezi cât de puternic ești și câți prieteni noi vei avea alături

Cine este Sufletul Crăciunului? Nimeni altul decât globul din brad. E cel mai frumos glob, cel care adună gândurile bune și dorințele frumoase. Tristețea cea mare e momentul în care acesta dispare din fiecare casă. Soluția nu e decât una singură: salvarea Sufletului Crăciunului.

Cine face asta? Nimeni alta Amadora, cea care stă mereu în vârful bradului. Acest îngeraș păzitor și doi Străjeri ai Luminii nu stau nicio clipă pe gânduri. Lasă tot și pleacă într-o călătorie fascinantă. Sunt deciși să nu se întoarcă fără Sufletul Crăciunului.

Nu au foarte multă vreme la dispoziție. Totul trebuie să se rezolve repede, trebuie să se întoarcă până când se luminează afară. E o călătorie scurtă, dar foarte interesantă. Aventura nu așteaptă invitație de două ori. Helena, Yuri și Amadora, cei trei curajoși au parte de multe peripeții. Pericolul îi pândește peste tot. Or fi speriați, dar nu renunță nicicum la misiunea lor specială. Întâmpină multe pericole, dar și descoperirile făcute merită orice efort.

Povestea asta e plină de magie, te încântă cu imaginile dăruite, te emoționează și te încurajează. Îți transmite de fiecare dată o stare euforică. Peripețiile te poartă pe aripile magice ale vântului miraculos. Vezi? Toată natura este alături de eroii noștri speciali.

Pe drumul spre salvare, întâlnesc și mai multe ajutoare. Speră să-l găsească pe drumul spre Miazănoapte – cred că s-a rătăcit, dar oare asta să fie cauza dispariției misterioase? Nu știm, dar vom afla asta.

În căutarea sufletului Crăciunului – curajoșii înving întotdeauna

Gașca de prieteni ai Crăciunului se mărește. Devin și mai curajoși, dar și mai puternici. Înving împreună întunericul. Oare vor reuși să învingă gheața din sufletele întâlnite în călătoria lor?! Ce palpitant e totul în această aventură! Îți spun un secret: au în sufletele lor o putere magică.

Cum stăm cu timpul? Asta e întrebarea la care nu ai răspuns, iar tensiunea crește foarte mult, căci timpul se scurge repede, iar eroii trebuie să salveze sufletul Crăciunului. Trebuie să readucă bucuria, lumina și armonia în fiecare casă rămasă fără magia sărbătorii de iarnă.

Nu te speria! Vorbim de Crăciun. Sărbătoarea aceasta are puteri magice, e specială – la fel ca misiunea micuților prieteni. Și sunt sigură că dorința lor nu rămâne neîmplinită. După fapte și răsplată, nu? Nimic nu rămâne neplătit, iar prietenii curajoși au făcut atât de multe sacrificii. Și totul într-un timp atât de scurt.

Cartea În căutarea sufletului Crăciunului vorbește despre iubirea de semeni, despre curaj, putere, sacrificii, dar și despre minuni și miracole. Cum se petrec ele? Păi trebuie să crezi, să crezi din tot sufletul tău că minunile există, că meriți să le trăiești.

Se citește și se recitește. De fiecare dată cu bucurie și emoție. Este perfectă pentru copiii mici, dar și pentru cei mari. Dă o stare interioară foarte bună și e absolut perfectă și de împachetat și pus sub brad.

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.