Anul 2019 cu reușite, emoții și planuri noi

Anul 2019 a ajuns aproape la final.  Este momentul pentru bilanțul anual, e timpul să trag linie și să realizez cât de pe plus sunt și anul acesta. 12 luni au trecut atât de repede, iar eu am reușit să învăț și în anul 2019 lecții importante – care m-au ajutat să ajung aici. Am reușit să merg mai departe, să nu renunț la ceea ce îmi doresc.

În acest an, Bookcaffe a evoluat și el. Nu era în plan domeniul, dar problemele tehnice m-au determinat să acționez și să fac pasul spre schimbare. Am înțeles că nu trebuie să mai fac nimic pe platformă gratuită. Nu-mi mai asum riscul să pierd ani de scris și energie.

Sunt recunoscătoare oamenilor care mi-au fost alături, cei care m-au învățat sau mi-au reamintit lecții uitate. Mulțumesc mult celor care au fost, sunt și au rămas alături de mine, an de an. Dar și în anul care se încheie foarte curând. Sunt profund recunoscătoare pentru fiecare strop de energie, pentru fiecare zi în care am deschis ochii și m-am ridicat din pat. Pentru fiecare bucurie și dar neașteptat. Pentru afecțiune, iubire și cuvinte. Sunt recunoscătoare pentru sănătate și pentru tot ce am în acest moment. Mulțumesc și pentru ceea ce nu am, dar voi primi pentru a fi fericită cu adevărat.

 Anul 2019 – statistici în cifre și emoții

Din aprilie 2019, de când am dat platforma gratuită pe domeniu,  Bookcaffe.ro  a fost accesat de peste 11 000 de ori. Luna de top a fost Mai, iar cel mai bun articol, cu peste 2000 de accesări a fost Azi, mâine și pentru totdeauna, Anne K. Joy. Dacă e să analizez totul după cifre, se putea mult mai bine, cu siguranță. Dar atunci când am deschis blogul și când am făcut trecerea, nu m-am gândit la cifre. Întotdeauna m-am gândit la ceea ce ofer eu, la modul cum scriu și ce transmit prin cuvintele așternute în mediul online. Și pentru cifre mulțumesc! Mulțumesc pentru fiecare oprire pe acest blog, pentru fiecare secundă în care mi-au fost citite articolele. Mulțumesc mult fiecărei persoane care a ajuns aici, care a revenit și care și-a dorit să păstrăm legătura prin intermediul mail-ului. Vă mulțumesc tuturor și vă aștept și-n anul ce vine (și în cei care urmează).

În acest an, am evoluat și din punct de vedere creativ. Poate nu am scris zilnic pe blog, dar am continuat să aștern gândul și emoții în culise. Simt că și modul de a scrie articolele și recenziile de carte au cunoscut evoluția. Mă străduiesc mereu să scriu din ce în ce mai bine. Tot în stilul caracteristic, bazat pe emoție, căci îmi pun sufletul pe hârtie.

Bilanț literar anual – mereu e loc de mai bine

La începutul anului 2019 mi-am planificat să citesc 100 de cărți. Încă îmi doresc să citesc și să depășesc acest prag. Mi-am setat pe Goodreads această dorință și-am început provocarea. Azi suntem în 30 decembrie 2019, iar statistica arată așa:

Aici am 70 de cărți citite. Din 100. De fapt sunt 71 de cărți și 23 960 de pagini de călătorie literară.  Întoarce-te la mine, Simona Lungu sunt două volume, două cărți. Din această statistică lipsește ceva. Alte câteva titluri – pe care nu le-am găsit pe platformă și nici nu am apucat să le adaug manual, din păcate. Mai am 6 cărți citite în anul 2019. 77 de cărți, 24 562 de pagini și o stare de foarte bine.

Nu am 100, nu am depășit acest număr nici în acest an, dar sunt mulțumită că am reușit să citesc atât. Puteam mai mult, desigur. Tot sper că-mi voi îmbunătăți tehnica de lectură, astfel încât să mă bucur că citesc mai mult de 10 cărți pe lună. Nu e o competiție, nu e musai. Dar vreau eu să citesc mai mult, mă motivează pe mine dacă am parte de astfel de performanțe. Știi cumva tehnici de îmbunătățire a lecturii și vrei să le împarți și cu mine? Te aștept în comentarii cu sugestii. Mulțumesc!

În decembrie 2019 am citit 9 cărți. Nu știu dacă mă mai apuc și de a 10-a. Oricum e peste media lunară și mă bucur. Dar încă nu am reușit ceea ce mi-am propus – pentru sufletul meu.

Anul 2019 – Îți mulțumesc, dar rămâi cu bine! 2020, pregătește-te!

Nu vreau decât să evoluez, să fiu din ce în ce mai bună în tot ce fac, iar anul acesta m-a învățat exact aceste lucruri. Nu am ce să reproșez. Da, mereu e loc de mai bine. Și va fi din ce în ce mai bine. E timpul să mă gândesc la pașii pe care-i voi face în 2020.  Pașii care mă vor duce acolo unde trebuie să fiu în viitor.

Anul 2019 a fost, mai e o zi și se încheie. A fost și greu, cu multe încercări, dar din toate am învățat. Din aceste experiențe am primit șansa de a merge mai departe. Ele m-au ajutat și  am reușit să ajung la final de 2019. Am avut parte și de bucurii, reușite și zâmbete. M-am simțit susținută, iubită, apreciată și binecuvântată. Mulțumesc din tot sufletul meu!

  1. Ești oare tu, dragă 2020, pregătit pentru ce urmează? Ești gata ca împreună să ajungem departe? Vrei ca amândoi să doborâm recorduri, să ne aliem la bine să să atingem reușită după reușită? Mă însoțești spre realitatea din dorințele mele din următoarele douăsprezece luni? Știu că în 2020 toată viața mea se va schimba. Se va schimba în bine pe toate planurile. Și personal, profesional, literar și nu numai. Sunt gata să mă bucur de tot ce vine! Sunt gata să fac un salt spre fericire, împlinire și schimbare – una totală pentru mine. Schimbarea asta în bine va aduce binele și în viața altora. Asta mi-am propus.

2020 – planuri noi pe toate planurile

Am idei noi și frumoase pe toate planurile. Voi vorbi despre fiecare în parte la momentul potrivit.

Literar, căci asta ne interesează mai mult aici, mi-am tot spus că nu-mi mai propun un număr de cărți de citit. Dar parcă nu pot. Nu știu tu, dar pe mine deja mă mănâncă degetele să trec acolo 120 de cărți de citit în 2020. Simt deja o mare de entuziasm și energie pură – și numai gândul că urmează să setez la 120, mă bucură. Desigur, mă voo strădui să citesc și mai mult de atât. Spor și timp să-mi fac. Cărți de citit am destule. Și dacă nu aș avea, sigur mi-aș face rost.

Am planuri noi pe toate planurile și energia unui an nou mă tot face să mă gândesc și la altele. La și mai multe planuri de dus la îndeplinire în anul ce vine. Ce să zic? O să-mi tot fac planuri. Acum îmi doresc doar să am sănătate, energie și spor să le duc la îndeplinire. Sigur de idei nu voi duce niciodată lipsă. Sper ca energia și optimismul de acum să mă țină tot anul ce vine.

Petrecerea de Anul Nou

Va fi în formulă restrânsă, de trei. Voi petrece noaptea dintre ani alături de părinți ca în fiecare an. De la această petrecere fastuoasă nu va lipsi nuga, ciocolata și cărțile.

Prieten drag, să ai parte de un 2020 așa cum visezi. Să fie de 2019 ori mai bun ca cel care se sfârșește! Să te bucuri de sănătate, oameni dragi alături și tot ce-ți dorești să se îndeplinească! Sper ca 2020 să-ți aducă fix ceea ce îți trebuie și îți lipsește pentru a fi pe deplin fericit!

La mulți ani!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

31 decembrie 2019 at 6:07 PM

120 de carti pentru 2020?
Este enorm!
Nu stiu cum citesti tu, dar mie imi place sa gust pe indelete fiecare paragraf.
In materie de citit, cred ca mai binele este dusmanul binelui (si la fel e si cu scrisul).
Dar, daca tu poti, atunci fa-o 🙂



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.