O dorință de Crăciun, Fern Michaels & Cathy Lamb

O dorință de Crăciun se poate împlini și în 2020, nu? În perioada asta sunt sărbătorile de iarnă pe stil vechi și încă mai cred în minuni, în oameni, în suflete pline de bunătate și în ideea că va fi și bine. Cred încă în magia sărbătorilor și-n puterea umană de a mai spera că într-o zi va răsări soarele și pe strada lor. Din nou. Cred încă în schimbare, acceptare și iubire. Cred în dorințe împlinite, în visuri mărețe și în fericire. Cred că toți merităm ce e mai bun.

Scriu abia acum, căci mi-am dorit să readuc starea specifică sărbătorilor de iarnă. Nu știu când au trecut atât de repede, parcă nu m-am bucurat suficient. Cred în magie și-am spus că voi citi această carte cu gândul la dorința mea de Crăciun. Am sperat că se va împlini anul trecut. Cred în dorința mea și că 2020 va fi momentul în care va deveni realitate. Și va fi realitatea mea.

Ar trebui să avem dorințe mereu, nu doar de Crăciun, dar povestea ce dă și mai multă magie sărbătorilor de iarnă, mi-a încălzit inima, mi-a bucurat-o și am simțit cum sufletul mi se umple din nou de putere. Vorbim despre o poveste simplă – unii ar spune că e prea banală. O fi și așa, dar e și frumoasă, caldă, de iarnă. Și de citit la gura sobei.

O dorință de Crăciun – crede mereu în minuni

Chiar dacă nu toate vor deveni realitate. Dar vor exista altele, la care nici măcar nu ai fi îndrăznit să speri, să visezi că vor deveni realitatea ta. Stephanie este o mamă singură, o mamă ce-și crește singură fetele. Care crezi că poate fi dorința unei mame în situația de față? Nu, nu-și dorește un bărbat alături. Abia a scăpat de unul și nu vrea să o ia de la capăt. Cam suflă și-n iaurt când vine vorba de bărbați.

Cu un trecut întunecat și plin de suferință, Stephanie vrea un nou început pentru ea și cele două minuni ale sale. Cel care ar fi trebuit să o iubească și să o ajute, e închis pentru 8 ani. Știe că timpul va trece, iar pericolul le va sufla iar în ceafă, dar trebuie să se descurce singură. Va reuși să-și împlinească dorința?

Lucrează de doi ani într-u magazin cu articole pentru ski și tot ce speră este să poată face tot ce e mai bun pentru micuțele ei pasionate de sportul de iarnă. După furtună, liniștea pare să o ajute să muncească și să viseze la ziua în care dorința i se va împlini. O zi banală îi dă viața peste cap, un eveniment total neprevăzut va face automat schimbarea de priorități. Totul se schimbă când simte pericolul, iar jobul nu mai prezintă interes. Deși riscă foarte tare să-și piardă singura sursă de venit pe care o are.

Totul se întâmplă cu un scop și se rearanjează viața

Fiorii ”dragostei” îl cuprind pe Edward Patrick, șeful lui Stephanie. Nu vrea relație de durată și nici să devină bărbatul care are grijă de cele două fete. Și el e pățit și nu vrea să se atașeze de nici una dintre cele trei ființe. Trecutul încă îi tulbură existența și nu vrea să retrăiască evenimentul care l-a zguduit din ”temelii”. Este el de cpndamnat pentru asta?

Cu gândul la pierderea sa, cu gândul la neputința de a salva, (re)acționează și n are de gând să renunțe până nu reușește să readucă liniștea pentru femeia care îi atrage precum un magnet. Face asta pentru Stephanie, dar devine neînțelegător în momentul în care o mamă alege cu sufletul. Când își alege copiii în detrimentul locului de muncă. Greșește, atitudinea lui rănește și produce o ruptură în interiorul lui Stephanie.

Totul se aranjează mult mai bine decât plănuise Stephanie, iar dorința ei se va împlini. Va avea parte de un loc mai bun pe care să-l numească ”acasă”, iar magia sărbătorilor l-a adus și pe Edward Patrick alături de ea și fete. De ce? Pentru un Crăciun fericit!

O dorință de Crăciun – iubirea te poate lua prin surprindere oricând

Un Crăciun fericit nu poate duce lipsă de nimic. Nici de iubire, nici de locuri dragi. Dar nici de iubire. În Montana totul e special, este surprinzător și imposibil de uitat. N-ai cum să uiți povestea în care Meredith demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că știe să se apere și nu cade ușor în brațele bărbaților.

Știe să se impună, să taie din rădăcină avansurile bărbaților – care se folosesc de ”întăritor” pentru a o aborda, fac promisiuni și vorbesc de munți de bani. Și cred că totul li se cuvine, că au fizic și bani la saltea. Ariciul-de-mare a plecat cam șifonat din barul în care s-a simțit cocoș.

În plin război – războiul sexelor, apare bărbatul fatal. Logan Taylor sare în apărarea lui Meredith, deși, fie vorba între noi, nimeni nu i-a cerut ajutorul. Dar când Cupidon ”lovește” trebuie să găsească și calea să-și aducă ”răniții” împreună, nu? Și a găsit. Dar va avea multă bătaie de cap cu această femeie până să o aducă la sentimente mai bune – acceptarea propriilor sentimente față de Logan.

Iubirea pe repede înainte e frumoasă, dar își mai pierde din savoare

Asta se întâmplă și cu Meredith și Logan. Ea e hotărâtă să țină la distanță bărbații, el îi spune că arde de nerăbdare să o sărute. Dar o va face după prima întâlnire, căci așa merită tratată. E clar că cei doi se iubesc. E clar că vor rămâne împreună sau spre asta tind.

Știi ceva? E păcat că Un Crăciun fericit, dar și Magia sărbătorilor nu sunt povești suficient de explorate. Ar fi fost și mai frumoase dacă deveneau cărți de sine stătătoare. E păcat să ”tai” poveștile fix când ar putea deveni extrem de interesante. Meredith e de admirat, căci își crește singură cei doi nepoți. E de admirat că e independentă. Și nu-i lipsește nici umorul. E frumoasă și nu are nevoie de un bărbat ca să fie mulțumită de sine. Dar are deja unul care tânjește după ea.

Va accepta că-l iubește și că Logan e bărbatul de care avea nevoie? Va fi greu să accepte că nu toți bărbații sunt la fel, că orice a fost în trecutul ei, rămâne acolo, iar Logan este prezentul ei.

Defectele fizice nu-ți interzic să fii iubit și să iubești

Datorită trecutului, dar și din cauza unui complex, Meredith fuge de respingere. Nu vrea să sufere mai tare decât o face deja. În fața tuturor cunoscuților ei, frumoasa fată e mereu fericită, mereu sigură pe ea, întotdeauna puternică. Dar doar pentru că este așa, nu înseamnă că este 100% adevărat sau că e de fier și nimic nu o atinge. Logan o ”atinge” mai tare decât lasă să se vadă, dar refuză orice propunere vine din partea lui. Va renunța Logan la ideea de a o cuceri pe femeia care i-a cucerit inima?

Avem de-a face cu doi încăpățânați, cu  doi catâri și tare curioasă am fost să văd care pe care va îmblânzi mai repede. Tu de ce crezi că nu sunt împreună cei doi? Motivul este unul realist, dar chiar și așa, el nu poate defini o realitate. Și nu poate pune piedici. Iubirea adevărată trece peste orice piedică pe care mintea umană o pune în calea fericirii.

Cum va putea Logan să-i vindece durerea ce o macină și în prezent și cum se va lăsa ea convinsă de faptul că are dreptul la fericire?  Refuzul ei vehement nu-i înmoaie inma și frica e tot mai mare – frica de suferință. Nimic de condamnat. Povestea de dragoste dintre ei mi-a bucurat sufletul, mi-a liniștit mintea și m-a deconectat total de la realitatea mea actuală.

Dorințele împlinite îți aduc un Crăciun fericit și dau magie sărbătorilor de iarnă

O dorință de Crăciun înseamnă Magia sărbătorilor de Fern Michaels și Un Crăciun fericit de Cathy Lamb. Nici prima poveste, dar nici cea de-a doua nu sunt capodopere literare. Voiam mai mult, se putea scoate mult mai mult din ambele. 100 și 170 de pagini nu sunt deloc suficiente pentru mine. Dar O dorință de Crăciun nu este nici cea mai rea carte pe care am citit-o anul trecut.

Era loc de mai mult, poveștile puteau fi extinse mult și extrem de frumos – pentru a evidenția și mai bine frumusețea Crăciunului și magia iernii odată cu venirea sărbătorilor îmbrăcate în haina purității.

O dorință de Crăciun a fost publicată la Editura Lira, imprint Litera, în anul 2011.

Lectură magică, iar magia asta să dureze până anul ce vine!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.