Zece respirații scurte, K.A. Tucker – Recenzie

Zece  respirații scurte este îndemnul care leagă trecutul de prezent. Amintește protagonistei de o realitate pe care cu greu o poate accepta și acum. După evenimentul ce i-a schimbat viața pentru totdeauna, Kace își ia viața în propriile mâini. Chiar dacă asta înseamnă să devină adult, tutore și să o ia de la capăt într-un alt oraș.

De patru ani, Kacey trăiește cu amintirea pierderii, cu durerea neputinței de a schimba ceva și cu dorința de a continua viața, fără să dea explicații, fără să-și povestească viața nimănui. Printre străini este perfect. Și chiar are de gând să trăiască fără a vorbi nimic despre trecut, prezentul e de ajuns, iar viitorul este incert.

Numai că planul de acasă, din vechea viață, nu se potrivește cu tot ce va găsi și trăi în acest nou început. Dorința ei de a nu atrage atenția, de a nu comunica și de a sta departe de oameni este spulberată imediat după sosirea la noua locuință.

Zece respirații scurte – deciziile trebuie să fie radicale

Până să-și ia soarta în propriile mâini, Kacey a avut un comportament și un stil de viață care o distrugea ca om, iar Darla, mătușa ei, nu era deloc de acord cu ceea ce făcea. O critica constant. Dar nu a renunțat la nimic. De ce au plecat fetele din familia care avea grijă de ele? Livie, mezina și singura ființă care i-a mai rămas lui Kace, era în pericol constant. Și a știut într-un anumit moment că trebuie să dispară și să lase totul în urmă.

Au pornit spre Miami și viața lor a început! Cu încredere, speranță și nevoia de a se îndepărta cu totul de trecut și durere, au ajuns într-un apartament modest, dar erau în siguranță. Cel puțin așa a crezut și sperat Kacey. Deși Livie e mai mică, ea este cea puternică, cea optimistă, cea veselă – opusul lui Kace.

Kacey vrea schimbare de decor, dar refuză schimbare interioară, nu vrea să simtă cum masca ei pică în fața bunătății vecinilor și noilor ei prieteni. Nu vrea să dispară zidul pe care l-a construit cu migală pentru a se proteja de oameni, de sentimente și atracția pe care o simte față de Trent.

Ai grijă ce-ți dorești că s-ar putea să.. primești

Kace vrea să se detașeze de toate, să fugă de trecut. Face asta, dar uită că nu poate fugi de amintiri, de trăiri. Nu poate fugi mereu, trecutul o va urma oriunde ar fi, oricum ar fi în prezent.

Vrea să o ia de la capăt, dar habar nu are ce înseamnă, de fapt, acest nou început pentru ea și Livie. Ca să pui punct și să o iei de la capăt, trebuie să te împaci cu tot ce a fost, cu cine ai fost, cu tot ce ai reprezentat tu ca ființă. Trebuie să ierți și să te ierți. Lui Kace nu-i va fi deloc simplu – durerea e încă vie. Nu poate accepta că nu mai are lângă ea oameni dragi și nu-l poate ierta pe vinovat. Nu încă.

Povestea lui Kacey te cutremură, tăria surioarei Livie te bucură, iar rezultatul este spectaculos. Se întâmplă minuni – chiar și atunci când nu mai credem în ele.

Zece respirații scurte – poți și atunci când spui că nu mai poți

Pentru a se putea descurca, Kace își găsește un loc de muncă, alături de frumoasa ei vecină. Barman într-un club de noapte, tutore acasă și om cu suflet în restul timpului. Deși nu vrea, își deschide sufletul în fața femeii care i-a câștigat încrederea. Iar bunătatea face front comun și rezultatul produce o altă minune: prietenia.

Trent este altă minune, dar numai la suprafață. Întunericul îl urmărește, iar vina îl copleșește atât de tare încât o rănește pe Kace – fata pe care ajunge să o iubească. Pleacă, nu dă niciun semn și se întoarce. Speră și el într-un nou început, dar secretul întunecat îi știrbește fericirea alături de Kacey.

De la agonie la extaz nu e decât un pas

Cine este Trent și care vor fi urmările secretului său? Află Kace, dar oare va putea face față? Va fi destul de pregătită pentru a înfrunta asta? Schimbarea este inevitabilă.

Un prim pas spre schimbare l-a făcut în momentul în care a renunțat la vechile obiceiuri și la viciile care o distrugeau încet, dar sigur. Dar asta a fost doar o parte, doar o primă parte din schimbarea care urmează acum, după aflarea adevărului.

Un al doilea pas îl vizează pe Trent. Totul depinde de Kace, de puterea ei, dar și de dorința care-i mistuie sufletul. Ce va face mai departe creiona întreaga viață a lui Kacey și a lui Livie, dar nu numai.

În fața suferinței suntem egali

Suferim cu toții, dar nu în mod egal. Suferim mai mulți din aceeași cauză, dar nu toți simțim la fel – unii simt mai puternic, alții mai puțin. Suferința e pentru fiecare grea, dar alții o pot resimți ca fiind imposibil de suportat. Pe unii ne influențează într-un fel, pe alții altfel. Dar nu putem spune niciodată că celălalt nu suferă. Nu suferă ca noi, asta da.

Nu abandona, rezistă, nu refuza, acceptă, nu lua pe nu drept soluție și totul va fi mai bine decât crezi.

Zece respirații scurte este primul volum din seria cu același nume. E o poveste care nu te lasă până nu o termini de citit. Cartea a apărut la Editura Epica, în colecția EpicLove.

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.