Atingerea (Fiicele Lunii #1), Bogdan Ispas

Atingerea  -trilogia Fiicele Lunii #1, scrisă de Bogdan Ispas, m-a captivat încă de la prima pagină. A devenit călătoria gratuită printr-o lume complet nouă, una extrem de fascinantă – în care ești pus față în față cu neprevăzutul, cu schimbările și cu reacții neașteptate. Poveste magică, perfectă pentru visători și însetați de evadare. Dragoni, fantome, iele într-o realitate greu de imaginat.

Cartea asta te atinge, te cuprinde, te face să călătorești în timp și prin timp și-ți prezintă viața în Fortuna, unde trecutul nu poate fi lăsat în urmă. Nu poate stăpâni prezentul, iar viitorul stă sub semnul profeției apocaliptice.  Ce se va întâmpla în Fortuna odată cu sosirea Anei în orașul necunoscut? Raiul sau Iadul se vor dezlănțui.

De două ori mărimea săptămânii în ani. Este măsura de nisip ce se va scurge în clepsidră până când omenirea va începe să cunoască durerea. Atunci când Prințesa Nopții va deveni Regină, prietenii vor deveni dușmani, destine vor fi rescrise și vieți curmate.

– De aici va porni toată schimbarea, se vor produce cutremure în interiorul oamenilor din Fortuna și adevărul va ieși la lumină. Căci nimic nu poate fi tăinuit la infinit.

Atingerea – un nou început plin de provocări

Nu a fost un nou început doar pentru Ana – personajul principal, ci și pentru mine. Prin Atingerea am făcut cunoștință cu autorul Bogdan Ispas, cu talentul lui și cu bucuria cu care dăruiește altfel de povești. Care să te țină cu sufletul la gură. Cum ar arăta lumea  dacă ar exista nemuritorii, magicienii, umbrele, ielele, dar și muritorii? Ne spune spune primul volum din trilogia scrisă de talentatul autor român contemporan. Nu doar Ana a avut nevoie, ci și eu – cu noua realitate, cu răutatea venită de nicăieri, pericolele și miturile învăluite în ceață.

Ana cucerește cititorii, dar și pe Miruna, Laura, Petru și Andrei. Când auzi Fortuna nu te poți gândi decât la un oraș plin de frumusețe, de bogăție materială, dar și umană.  Dar și la ”furtuna” care poate schimba totul, radical – atât în interiorul locuitorilor, dar și în exteriorul lor. Nimic din ceea ce găsește Ana aici – pe drumul unui nou început, nu îi vorbește despre ceea ce va trăi în viitorul extrem de apropiat. Deși este întâmpinată cu mesaje ciudate – venite din partea unor persoane necunoscute, Ana alege să nu se lase pradă fricii. Simte din ce în ce mai mult pericolul ce se perindă în jurul ei, al locuinței în care stă și în jurul Mirunei – micuța copilă ce i se lipește de suflet, pe care decide să o protejeze.

Atingerea – secrete, vulnerabilitate și decizii

Pericolul pândește peste tot, frica suflă în ceafa Anei, dar nu se lasă influențată nici de bătrâna și sfatul ei binevoitor, nici de cel care pătrunde în conacul Dark pe timp de furtună – pentru a o avertiza. Oare va ceda sau va căuta să afle cine sau ce anume amenință Fortuna?

Dacă până la venirea sa în orașul Fortuna, au determinat-o pe Ana să aibă puțini prieteni, să socializeze tot mai puțin și să păstreze secretul său cu sfințenie, plecarea în orașul necunoscut, o va determina să se schimbe, să ia decizii, să guste necunoscutul. Dar și să spere, să viseze și să-și dorească foarte mult apropierea de o anumită persoană.

Habar nu are ce o așteaptă, dar speră ca totul să fie bine atâta timp cât va fi departe de familie și Victoria. Toată viața Anei, dar și a întregii familii Stoian va fi dată peste cap. Profeția nu poate fi oprită, dar schimbările vor surprinde și lumea nevăzută din oraș. Secretul Anei este descoperit, iar ea este vizată și vânată de cei care dețin puterea. Un adevăr incontestabil va cutremura orașul – scapă cine poate, dacă mai poate.

Cutremur, moarte și mister – toate acestea vor face parte din noua poveste a orașului Fortuna. Toate acestea se vor petrece sub ochii celor care, din umbră,  controlează totul. Și nici măcar ei nu vor interveni prea mult. Cine o va salva pe Ana și ce preț va plăti pentru asta?

Atingerea, Bogdan Ispas (Fiicele Lunii #1)

Atingerea – ” prietenii vor deveni dușmani, destine vor fi rescrise și vieți curmate”

Morgana – nemuritoarea din spatele a tot ce înseamnă Fortuna, pregătește terenul pentru a face față profeției. Are nevoie de cât mai multe Umbre – cei care rămân fără amintiri, dar devin foarte puternici. Dorian este protejatul ei, cel care primește o parte din darurile Morganei. Va fi cel care o va salva sau primul care o va trăda, devenindu-i un dușman de temut?

Morgana mai are aliați puternici, iar Diana și George o vor susține și ajuta atunci când va trebui ca ea, nemuritoarea orașului, va trebui să acționeze și să salveze muritorii de dezastrul întunecat, dar sigur.Trădarea cere răzbunare, pericolul morții cere decizii radicale și schimbări pentru binele tuturor.

Andrei acționează împotriva voinței sale, iar asta înseamnă înlăturarea Anei. Nu se renunță, iubirea nu dispare, dar ielele au toată puterea asupra lui. El nu știe ce face, cui face și ce înseamnă asta, dar cei care-l controlează vor să-și ducă planul la bun sfârșit. În răzbunarea finală a nemuritorilor, destinul ei va fi rescris sau va pieri sub greutatea maleficului? Adevărul nu mai poate fi ascuns, iar  urmările nu pot fi evitate.

Atingerea – dragostea învinge și va fi privită din umbră

Care va învinge: dragostea sau răutatea fără margini? Durerea și vina pe care o simte Andrei se topește sub privirea pătrunzătoare a Anei.  Dar fericirea mai are de așteptat puțin, căci lupta cu întunericul e aprigă, iar Ana și Andrei trebuie să fie învingători. Pentru ei, pentru Miruna, dar și pentru Fortuna.

Dacă lași Atingerea să te acapareze, dacă lași cartea asta să-și atingă scopul,vei avea parte de o evadare pe cinste. Ești gata pentru o călătorie care va lăsa urme în interiorul tău?

Povestea lui Bogdan Ispas m-a cucerit! Și mi-a plăcut și mai mult pentru faptul că a ales să rămână fidel personajelor cu prenume românești. De fapt, a delimitat și prin prenumele personajelor sale, cele două lumi, unite prin trecut. Dar atât de diferite prin prezent și viitor.

Atingerea e doar începutul unei povești, e doar modul în care ești pregătit pentru neprevăzut! Ce urmează va atinge punctul maxim al imaginației. Atingerea va produce un scurt circuit emoțional.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

16 martie 2020 at 5:42 PM

Mulțumesc tare mult! Feedback-ul cititorilor mă ajută întotdeauna să am o perspectivă asupra a ceea ce fac bine și ce nu. Și când am parte de cuvinte așa frumoase este imposibil să nu capăt și ceva încredere. Încă o dată, mulțumesc, și sper ca și celelalte volume să fie pe măsură. Spor la citit în continuare!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.