Anatomia unei inocențe furate, Marina Neagu

Anatomia unei inocențe furate este o poveste ce dă cu tine de pământ pentru ca mai apoi, să te conducă pe acel drum, unic și special, cel al iubirii vindecătoare. Ca să înțelegi, mai întâi trebuie să trăiești tot ce ți-e dat. Abia apoi ai dreptul să pui întrebări, să cauți răspunsuri și să te gândești la soluții.

Viața poate deveni o ruină într-o fracțiune de secundă. Alegerile îți aparțin în totalitate. Fie îți plângi soarta, fie te ridici și o reclădești din ruine. Nu poți fugi de realitate, nu poți schimba nimic. Decizia e singurul pas spre înainte.

Anatomia unei inocențe furate – tu cum erai la 16 ani?

Personajul principal este Annja, o tânără în vârstă de 16 ani, crescută de mama ei cu multă atenție, dragoste și afecțiune. Întreaga ei viață de schimbă într-o secundă, atunci când mama ei se îmbolnăvește, iar ea este nevoită să preia nu doar responsabilitățile casei, ci și îngrijirea mamei sale. Cu școală și job, Annja uită că până la urmă nu era decât o tânără adolescentă.

La cei 16 ani, Annja nu știe de petreceri și nici de prieteni. O are doar pe Lucreția, fata pe care ajunge să o considere sora de care are atâta nevoie. Cu gânduri măcinate de griji, preferă singurătatea. Când soarta îi este potrivnică din multe puncte de vedere, nu vrea sub nicio formă să atragă atenția asupra ei.

Anatomia unei inocențe furate -viață sau ruine

Într-o seară, convinsă de cea mai bună prietenă a ei, cu greu, fata acceptă să meargă la o petrecerea ei aniversară. Toată seara ar fi trebuit să fie despre Lucreția, despre prietenia dintre ele și amintirile pe care le-ar fi putut retrăi peste ani. Dar nu a fost să fie așa, ci doar punctul în care totul s-a oprit.

Annja pleacă, se îndepărtează de tot ceea credea că știe despre Lucreția. A plecat  și devastată de un adevăr tăios. Ai putea crede că Annja a primit lovitura asta – ce a dărmat ultimii 12 ani din viața ei, dar și că și-a reluat viața, fără nicio problemă. Pe drumul spre casă este acostată și violată de cei de care-și amintește ca prin vis – cel mai negru coșmar ce îi va umbri întreaga existență.

Zbătându-se între viață și moarte, Annja este salvată de Doc, un bărbat ce a apărut în viața ei atunci când ea avea cel mai mare nevoie. Psihiatru de meserie, el reușește să o repună pe picioare. Citește, trăiește și descoperă toate dedesubturile acestei povești! E genul de roman care îți taie răsuflarea, la propriu.

Annja ajunge să trăiască cu frica și cu imaginea întunecată, dar vie, a violului ani de zile, timp în care, pentru a-și menaja mama a ținut ascunsă nefasta întâmplare. Nimeni, în afară de salvatorul ei, nu știe nimic. Și așa trebuie să rămână. Ar vrea să uite acel episod, dar îi este imposibil, chiar și acum, după atâta vreme.

După 6 ani, tânăra rămâne singură, căci nu toți pot câștiga lupta cu viața. Înainte de a-și da ultima suflare, află de la mama sa despre tatăl ei biologic. O ultimă dorință și o promisiune o face pe Annja să plece în căutarea bărbatului care i-a dat viață.

Anatomia unei inocențe furate, Marina Neagu, recenzie

Anatomia unei inocențe furate – începutul unei noi vieți

Cu greu, Annja acceptă și se mută în casa tatălui său, unde ajunge să trăiască alături de noua soție a acestuia și a celor patru copii ai femeii, proveniți din prima ei căsnicie. Se simte o intrusă, înconjurată de necunoscut.

Din clipa în care Annja pune piciorul în casa familiei Sonder, începe adevărata ei poveste, o poveste ce se desfășoară într-un ritm alert și te ține cu sufletul la gură, punându-te în fața a zeci de întrebări.

Va accepta Annja schimbarea din viața ei? Poate este evident răspunsul, dar nu doar el contează în această fază a poveștii? Fii alături de protagonistă și nu încerca să-ți reprimi emoțiile.

Anatomia unei inocențe furate – zâmbetul viitorului răscolește trecutul

Trecutul o urmărește pe fată și, pentru prima dată, Annja de gândește că îi demaște pe violatori. Planul răzbunării încolțește în mintea fetei, singurul ei indiciu fiind un tatuaj imposibil de uitat. Atât își amintește, dar are de gând să se folosească de informație și să afle adevărul.  Vinovații vor trebui să iasă la lumină, iar de asta se va ocupa chiar ea.

În afara  dorinței de răzbunare, Annja ajunge să cunoască și iubirea, acceptând să fie atinsă, pentru prima dată de un alt bărbat. Cum și cine este el, am să vă las pe voi să descoperiți singuri odată cu întreaga poveste.

A cunoscut iubirea, dar o va accepta și își va dori să o păstreze în viața ei? De fapt, viața ei este din nou la o răscruce de drumuri, iar Annja va decide care este următorul pas pe care îl va face.

Nu vreau să vă dau mai multe detalii și nici alte informații pentru că mai bine ca mine, de mii de ori, a făcut-o Marina Neagu, de la prima la ultima pagină.

Anatomia unei inocențe furate – sens și sensibilitate, rațiune și simțire

Anatomia unei inocențe furate este o carte pe care vi-o recomand în mod cert!

Povestea are fir epic, are dialoguri interesante, personaje bine și puternic conturate iar mrejele destinelor vor reuși să-ți încâlcească până și ultimul gând, eliberatorul tuturor de altfel, la finele cărții.

Trebuie să vă recunosc că, pe parcursul lecturii m-am atașat emoțional de Annja. Pe de o parte, probabil din cauza vârstei și a greutăților pe care le-a întâmpinat, dar și datorită faptului că în ciuda tragediilor , Annja a rămas în continuare puternică și dornică de viață.

Anatomia unei inocențe furate – și dacă băiatul din carte ar exista?

Un alt personaj care mi-a plăcut a fost Sebastian cel care a reușit să aducă acea fărâmă de încredere în viața fetei, fărâmă ce ulterior a reușit să dea naștere primei scântei a iubirii. Răbdarea și gentilețea lui am găsit-o nu doar remarcabilă, ci și rară. Cred că, sub o formă sau alta, orice femeia si-ar dori ca în viața ei să existe un asemenea bărbat.

Cumpără și tu, cartea!

Recunosc că îmi plac poveștile Marinei, iar Anatomia unei inocențe furat chiar mi-a prins gândurile și mi-a ținut atenția captivă câteva ore.

Cartea va putea fi cumpărată, în curând, de pe  site-ul Editurii Quantum Publishers.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.