O nuntă de vis, Julie Garwood – Lairds’ Fiancées #2

O nuntă de vis încheie povestea ce a început cu Mireasă îndărătnică. Tot îmi plănuiam să o citesc, dar ocazia potrivită nu apărea deloc. Vara asta nu am mai amânat reîntâlnirea cu personajele din primul volum. Și chiar dacă Jamie și Alec nu mai sunt personajele principale ale poveștii, vor fi prezenți în jurul altul cuplu: Brenna și Connor.

Poveștile cu scoțieni nu au nicio șansă nu îți dea o stare bună, căci abundă mereu de dialog spumos și situații hazlii, dar nu duc lipsă nici de tensiune și suspans – suficient cât să te facă să nu mai lași cartea din mână. Personal, nu am avut nevoie decât de o promisiune, o frază, scrisă negru pe alb, care să mă convingă de nevoia mea de a evada într-o astfel de poveste.

Un jurământ a fost suficient pentru ca Connor să știe ce anume are de făcut. Și nu s-a abătut de la planul său. A avut un aliat puternic – pe fratele său Alec. Rămâne de văzut dacă Connor a reușit să-și răzbune tatăl, dar scoțienii sunt războinici înnăscuți, la propriu și la figurat.

O nuntă de vis – ce este al tău e pus deoparte

Brenna nu e deloc fetița tipică. Zvăpăiată, curioasă, decisă și mereu surprinzătoare, nu se ferește de pericole sau de situații care să-i supere pe cei din jur, surori, doică sau personalul din jurul casei. Orice amenințare nu avea efect asupra ei, ba mai mult parcă o încuraja să nu renunțe. Micuța domnișoară află ce se va întâmpla în viitor, așa că e pusă pe fapte mari. Va reuși oare să-și împlinească misiunea? Cert e că nu cedează, își încearcă norocul de mai multe ori.

Cum ceea ce e al tău e pus deoparte, pentru Brenna viitorul era deja stabilit. Era promisă, se știa că va trăi alături de un alt bărbat, nu cel ales de ea în copilărie. Dacă viața ar fi mereu așa cum o planifică omul, nu ar mai avea niciun farmec.

În viața Brennei reapare Connor. Și nu pare decis să se mai gândească la ceea ce va face: o va lua de soție pe tânăra care pare că-i va face viața un coșmar. Crezi că se sperie? E încântat de perspectivă. Căsătoria are loc, Brenna nu se dezice de la felul ei de a fi – unic, enervant și comic. Uneori am zis că râde de mine atunci când tot lungea momentele.

O nuntă de vis – fă planuri și vei râde singur de tine

Planul lui Connor era simplu: se va răzbuna pe vinovat. Asta însemna că nu va renunța la nimic din ceea ce îl va ajuta să-și împlinească jurământul tatălui.

Connor va lua ceea ce este a lui McNare, va obține ceea ce își dorește – nu, nu e vorba doar de răzbunare. Apoi își va vedea de viața lui. Planul e făcut, iar tot ce mai are de realizat, o va face treptat, fără nicio problemă. Prima situație de rezolvat e complicat de simplă: căsătoria cu Lady Brenna.

Dar cum planul nu se potrivește deloc cu realitatea, Cannor se adaptează din mers. Un singur lucru nu ia în calcul: dragostea pentru Brenna. Și cum inimii nu-i poți dicta, mai ales atunci când vine vorba de dragoste, tot viitorul lor e plin de neprevăzut, de umilințe, pericole și câte sacrificii a făcut aceasta pentru soțul ei.

Oricât de mult control ar avea Connor asupra casei sale, dușmanul va pândi și nu se va renunța prea ușor la planul său.

O nuntă de vis – inima nu ascultă de nimeni

Viitorul lor ca soț și soție pare a fi sortit eșecului, căci nici măcar unul dintre ei nu vrea să cedeze. În călătoria lor spre casă, cei doi sunt precum șoarecele și pisica sau poate două animale pregătite de o luptă crâncenă, iar compromisul nu face parte din planul nimănui. Ți-am spus că nu-i ușor cu ei. Amândoi vor să se impună, dar întotdeauna trebuie să cedeze unul. Sau celălalt.

Căsătoria se consumă, cei doi sunt uniți pentru totdeauna, dar asta nu înseamnă că va domni liniștea între ei. Nu. dimpotrivă, totul e mai intens, mai comic și mai surprinzător – nu știi niciodată la ce să te aștepți din partea soției. Deși au meciurile lor parcă interminabile, Connor își dă silința să se impună în fața nevestei lui – da, face asta și din cauza lucrurilor pe care fata nu le cunoaște, pentru a o proteja. Drumul spre acasă este din ce în ce mai lung, mai plin de obstacole, iar cei doi sunt nevoiți să depășească fel de fel de situații.

Scoțienii și iau neveste frumoase, dar deloc supuse, iar nesupunerea Brennei va da mari bătăi de cap lui Connor. Până să ajungă la destinație, totul era clar, dar nu ar recunoaște nici unul nici în ruptul capului.

O nuntă de vis – întâlnirile care schimbă totul

Una dintre aceste întâlniri este cu Jamie și Alec, întâlnire în care Brenna se simte acceptată de familia lui Connor. Dar ce să faci? Familia nu înseamnă doar oameni cumsecade, blânzi și corecți. Într-o astfel de situație, Brennei nu îi rămâne decât să meargă mai departe, alături de soțul ei și mama sa vitregă.

Cu greu faci față unuia, dar atunci când vine vorba să mai fie cineva, ți se testează răbdarea și încrederea că e bine ceea ce faci. Mama vitregă a bărbatului e inofensivă, la început. Dar își arată colții când te aștepți mai puțin. Și va sădi îndoiala în sufletul tinerei Brenna.

El, Raen, vine în casa fratelui vitreg pentru a-și întâlni mama – o femeie mereu îndoliată, dar retrasă. Întâlnirea celor doi încarcă întreaga poveste cu tensiune și foarte mult suspans. Vor fi ei alături de Brenna în toată perioada în care soțul lipsește de acasă? Cert e că zâmbetul mieros va lăsa urme – pe care Brenna nu le va putea ignora.

La un pas de pericol – unul iminent, O nuntă de vis îți face inima să bată mai tare, iar pe cititor să se enerveze puțin din cauza tăcerii pe care o adoptă Brenna.

Cu toate că răzbunarea pică pe un loc secund, nu ignora acest aspect, te rog. Povestea de iubire e captivantă, dar răzbunarea va aduce în fața ta o surpriză. Nu te lua după nimic, urmează-ți intuiția și vezi dacă ai avut dreptate. Cine e persoana din umbră?

Lairds’ Fiancées a ajuns la final

O nuntă de vis (Lairds’ Fiancées #2), Julie Garwood a apărut în Colecția Iubiri de poveste, de la Editura Litera/Alma. Colecția Iubiri de poveste apare în fiecare sâmbătă la toate chioșcurile de difuzare a presei, împreună cu ziarul Libertatea.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.