Don’t cry, just fly, Georgiana Vâju – Recenzie

Don’t cry, just fly a pornit de la o melodie, un vers a cerut să rămână în literatura română contemporană, iar povestea e o minunată călătorie pe apă prin frumoasa și inegalabila Grecie.  Don’t cry, just fly e un mesaj puternic pentru acele femei care știu că prezentul poate arăta mult mai bine  cu o singură condiție: să aibă curajul de a face un pas spre ceea ce mulți ar numi nebunie curată.

Don’t cry, just fly este dovada vie a faptului că viața e surprinzătoare și te poarte purta pe valurile sale mișcătoare de fiecare dată când vrei să-i descoperi tainele și ai curajul să pornești pe un nou drum. Ambra m-a învățat că plânsul nu aduce soluții, ci îți răpește timp prețios – timp în care poți să visezi, să speri, să simți, să trăiești, să te bucuri și să-ți testezi limitele. Să fii TU fericit, într-o propoziție simplă.

Don’t cry, just fly sau cum să simți pe propria piele că poți mai mult decât crezi, că meriți mult mai mult decât ți s-a oferit până acum, că sfârșitul înseamnă de fiecare dată un nou început – depinde doar de tine, de ceea ce îți dorești și de alegerile pe care le vei face.

Don’t cry, just fly – viața e o aventură

Don’t cry, just fly e o aventură plină de provocări, muzică și pasiune. Oare care va fi următorul pas în care Ambra se va descoperi pe sine? Din momentul în care Ambra a ales să lase totul în urmă, să renunțe la tot ceea ce avea, și-a oferit șansa de a primi de la viață ceea ce merită, ceea ce o va pune în valoare și îi va spune cine este ea cu adevărat. Da, Ambra nu este încurajată de bărbatul pe care îl lasă acasă, dar numai un bărbat adevărat va încuraja femeia de lângă el. Numai un nimeni masculin îi spune Ambrei că e o ratată și că nu va reuși, indiferent de ce anume  va face, oriunde se va duce.

Ambra vrea să cânte, vrea să-și urmeze pasiunea pentru muzică, iar pe mare va avea șansa să-ți trăiască visul, să trăiască muzica din tot sufletul, să-ți pună inima în fiecare vers dăruit celor care o ascultă. Vasul de croazieră e locul unde-și va împlini visele, în care va descoperi că nu știa nimic despre fericire. În Grecia va trăi totul la intensitate maximă, cât pentru două vieți.

Don’t cry, just fly – un nou început și ceva în plus

Atunci când vrei ceva cu adevărat, întreg universul va conspira pentru a împlini dorința ta. Toată viața protagonistei se schimbă imediat ce se va îmbarca și va fi pe vasul de croazieră Destiny. Crezi în coincidențe? Eu nu! Cred doar că Ambra a prins aripi și va ajunge departe, va demonstra vieții că e o luptătoare și că învinge orice piedică ce va sta în calea ei. Cum numești asta? Putere!

Pe Destiny, Ambra îl cunoaște pe Alex, iar de aici la iubire nu au fost decât o.. întâlnire și un cântec superb: Reamon – Supergirl. Alex pare desprins dintr-o poveste pe care tânăra nu o știe încă. Dar e în locul în care totul este posibil. Relația cu Alex o ajută să realizeze că viața ei chiar poate fi și altfel decât a crezut ea până acum, dar și că anxietatea trebuie controlată, nicidecum lăsată să preia controlul asupra vieții ei.

Don’t cry, just fly – sare, piper și iubire

Ar fi frumos ca într-o poveste de iubire să existe numai lapte și miere, știu. Dar cât ar mai fi aceasta de interesantă sau cât de mult interes ar mai exista din partea partenerilor? Nu mult, nu prea mult. Ce e prea mult strică și nu te provoacă. Nu te aruncă în luptă, iar o iubire pentru care nu lupți, nu te zbați și nu curg lacrimi, e o poveste de iubire ireală.

Povestea dintre Ambra și Alex e furtunoasă, misterioasă și mai mereu la extreme. E sarea și piperul de care Ambra chiar avea nevoie pentru a simți măcar puțin viața, pentru a înțelege că drumul lin nu duce nicăieri, că drumul fără piedici nu e pentru cei puternici, așa cum este ea. O nouă seară în care ar fi trebuit să cânte împreună, aduce în sufletul tinerei fete fel de fel de gânduri și temeri. Te-ai fi aruncat în brațele necunoscutului dacă ai fi știut că urmează să descoperi mai târziu. Nu, cu siguranță! Tare rău e să nu pășești cât mai aproape de ceea ce îți dorești, doar pentru că frica te îngrozește.

Când pui sare și piper în iubire, totul devine palpitant și trăiești cu sufletul la gură.

Don’t cry, just fly – necunoscutul și lupta contra cronometru

Ambra îmbrățișează necunoscutul, pășește prin el curioasă, dar fără să știe că adevărul o așteaptă în apropiere. Un adevăr care nu o să-i placă o va face să reacționeze, să se trezească într-o realitate dureroasă, plină de pericole și secrete ce îi pot aduce moartea. În fața unui pericol ce o va prinde negreșit, Ambra nu alege varianta ușoară. Nu fuge și se pregătește să lupte aprig cu pericolul cu chip uman. Totul sau nimic! Totul pentru el, pentru ea, pentru ei. Totul pentru iubire!

O serie de evenimente o iau pe Ambra prin surprindere. Va face față acestei schimbări de direcție? Fii convins că odată ce a intrat în joc, Ambra va afla multe despre Alex, dar și despre propria persoană. Habar nu ai de ce anume ești în stare până nu lupți cu încercările din drumul tău.

Totul se desfășoară cu rapiditate, iar Ambra e prinsă la mijloc. Nu mai poate da înapoi, ci va lupta să se salveze – ea, dar și Alex, chiar dacă operațiunea de salvare va însemna confruntarea directă a pericolului.

Întâlnirea cu Nicholas este sfârșitul unei lupte, cel puțin așa pare și așa simte Ambra. Ea este cea care deține o informație extrem de valoroasă, iar bărbatul nu va renunța ușor. Ce va face Ambra, va  reuși să păstreze oare secretul?

Don’t cry, just fly –Întâlnire cu peripeții

Știam de existența de Nicholas, iar atunci când a apărut în poveste, crede-mă, nu mai voiam să se termine. Dar dorința mea nu s-a împlinit. Și pentru mine, ca cititor, a fost tot o luptă contra timp – una în care să nu devorez povestea care îl avea în prim plan pe fermecătorul Nicholas. S-a terminat mult prea repede, iar de el nu m-am bucurat suficient, nu m-am săturat.

Dar nu am bănuit o secundă ce se va întâmpla și care vor fi consecințele întâlnirii dintre Ambra și Nicholas!

Georgiana Vâju știe cum să se joace cu emoțiile cititorilor ei. Știe să schimbe direcția unei povești, astfel încât să o transforme într-o poveste absolut fascinantă.

Don’t cry, just fly este de citit, de recitit și de păstrat. E demnă de o continuare, căci nu-l poți lăsa pe Nicholas fără să-și spună continuarea poveștii. Eu una vreau să aflu ce a făcut mai departe. Am și un scenariu în minte, recunosc.

Alex sau Nicholas? Alegerea mea este Nicholas – bărbatul care mai are atâtea de spus în povestea Ambrei! Merită mai mult decât locul doi în povestea aceasta!

Don’t cry, just fly este roman publicat la editura Quantum Publishers.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.