Doar un alt miracol, Dama de Treflă – Recenzie

Doar un alt miracol nu este doar o poveste de citit în sezonul rece, căci de miracole are nevoie oricine, în orice lună a anului. Miracolele nu se petrec doar de Crăciun, ci în fiecare zi, peste tot în acest univers. Doar un alt miracol este și această zi pe care o trăim. Și fulgii de nea ce cad pe pământ, copilul ce-l întâlnești pe stradă, văzul, auzul și faptul că mergi. Prietenii, tehnologia, cărțile, iubirea, sănătatea, zâmbetul și bucuriile mărunte. Toate sunt miracole, nu doar ceva din ceea ce ni se cuvine. Banal, firesc? Nu! Este surprinzător!

Sănătatea e un miracol, vindecare la fel. Nașterea e o minune, uneori chiar și rezolvarea unei situații dificile poate fi considerată una. Suntem înconjurați de miracole, dar suntem prea grăbiți pentru a le mai vedea, simți, trăi sau să ne mai putem bucura. Doar un alt miracol este apa în deșert sau viața în cea mai cumplită pustietate. Un miracol e viața toată, cu urcușuri și coborâșuri, cu lacrimi și zâmbete, cu frici și eliberări.

Doar un alt miracol este lectura acestei povești vindecătoare, plină de speranță, de magie și bucuria unui nou început. Azi poți fi jos, a doua zi prinzi putere, găsești motive și resurse pentru a te ridica. Învinsul trăiește mereu miracole atunci când renaște din propria cenușă. Sunt eșecuri care te transformă într-un învingător. Cum e posibil? Înțelegi că dincolo de rău sau ratare există mult bine deghizat în suferință, îți primești miracolul: înveți lecția și viața continuă.

Doar un alt miracol – crede, și totul e posibil!

Când crezi că viața a scăpat de sub control absolut totul, când nimic nu mai are rost sau vreo logică, viața merge mai departe. Și cutremure de-ar fi, furtuni și haos, vine o zi când parcă se luminează și apare și soarele pe strada ta. După haos întotdeauna va fi nevoie de o rearanjare, de a renunța la anumite lucruri și a le aranja pe toate în funcție de prioritatea pe care o au în viața ta.

Povestea care ne spune că întâlnirea dintre oameni este doar un alt miracol intră în sufletul tău cu totul, deși la început totul este învăluit în mister – ca un joc de puzzle pe care nu știi de unde să pornești construcția lui. Cum de se ajunge într-o secție de poliție? E nevoie de dorințe pentru a ajunge acolo, dar și un miracol pentru a putea pleca dintr-un astfel de loc. Mai ales dacă vorbim despre excesul de zel al celor doi frați polițiști și neînțelegerile care se pot naște atunci când nu asculți pe cel care-ți vorbește. De la o situație care te ține închis într-o unitate bancară, la spargerea acesteia este cale lungă, nu? Dar ițele trebuie încurcate bine. Nu-i nimic, toate se vor descurca. De la sine sau cu ceva ajutor – ”primit de nicăieri”

Toate au un scop. De cele mai multe ori, primul pas spre miracole este haosul și dărmarea ”zidurilor”. Abia apoi se rearanjează  totul așa cum trebuie. Miracolele există, dar trebuie să crezi în ele și să contribui cumva la înfăptuirea lor. Nimic nu e imposibil, oricât de greu ar fi, vor ajunge și la tine.

Nicio dorință nu e prea mare. Dacă vrei, sigur vei găsi o cale!

Toate ca toate, dar când Delilah și Max se simt nedreptățiți, așteaptă-te la ce e mai ”rău”.  Când nu mai crezi în existența lui Moș Crăciun, doar pentru că nu ți-a împlinit dorința, rupi scrisorile și devii răutăcios cu cei din jur. În momentul în care nu o ai pe mami acasă, în Ajun, pentru a face prăjituri, doar pentru că ea trebuie să muncească la un șef ce a uitat despre ce zi este vorba, ai în minte o singură idee: să-ți strigi nemulțumirea, iar mami să aibă parte de câteva ore libere.

Nu te pune cu copiii, căci ai toate șansele să pierzi! Când miracolele sunt pregătite și li se face ”vânt” spre tine, nimic și nimeni nu le mai poate sta în cale. Sunt gata să te surprindă în toate modalitățile posibile: micuții ajung la televizor, adulții într-o secție de poliție. Nebunie curată.

Delilah habar nu are că gestul ei va declanșa avalanșa de întâmplări – toate la un loc primind numele de ”miracol”. Dacă ei, copiii pot orice, adulții pot și mai mult de atât. Și-atunci ce anume ne oprește să acționăm? Frica de greșală? Dezamăgirile din trecut sunt și ele un pion important.

O nebunie frumoasă o scoate pe Delilah din casă. Ca la final, miracolul Crăciunului să o aducă acasă, lângă oameni necunoscuți. Pe care s-au așteptat aproape o viață. Cât de frumos le poate viața aranja, astfel încât nimeni pe lumea asta să nu fie singur!

Doar un alt miracol – cartea care schimbă realitatea

E bună și neșansa de a primi un împrumut de la bancă, nu? Nu mai are nimeni datorii de plătit timp de 30 de ani. Dar ce rol să fi avut rozătorul de cabluri? Nu știu exact, dar dacă e în poveste doar ca să încurce ițele, și-a făcut treaba perfect.

Doar un alt miracol e precum un buton magic – pe care e nevoie să-l atingi ca să schimbe realitatea. Și nu se strică niciodată, oricât de mult l-ai folosi. E o călătorie care oprește timpul în loc și oferă doar cadouri: liniște, încredere, speranță, bucurie. Este și un prieten de nădejde: ce stă mereu alături și-ți spune că totul va fi bine, că experiența asta dificilă este doar un alt miracol de care aveai atâta nevoie. Este o infuzie de bine, cea care parcă îți bagă în venă cantități industriale de răbdare.

Cartea aceasta mi se pare cel mai frumos mod de a spune ”te iubesc” sau ”însemni foarte mult pentru mine”. Și recunoștința sau un banal ”îți mulțumesc” este doar un alt miracol de care avem atât de multă nevoie. Doar un alt miracol ce va declanșa alte și alte miracole. Nu le evitați – nici miracolele, nici declanșatoarele acestora. Dar nici cartea care încălzește sufletul.

Doar un alt miracol și Dama de Treflă – o bucurie, o binecuvântare, un semn că nu ești niciodată singur!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

19 februarie 2021 at 7:09 PM

Cred ca e foarte interesanta! Lectura placuta!



Dana
19 februarie 2021 at 9:14 PM

Cât de frumos ai scris despre această poveste și cât de minunată mi se pare a fi! O carte pe care nu trebuie sa o ratez, plină de emoții și de învățăminte.



20 februarie 2021 at 12:59 PM

Mi-a plăcut ce am citit despre ”Doar un alt miracol”!
Cred în nevoia de miraol, de miracol în sine, în fiecare zi.
Mi-ar plăcea să citesc cartea, deci am trecut-o pe lista scurtă.
Mulțumesc pentru recomandare!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.