Surâsul etern al zilei de ieri – Veronica Gavril

Surâsul etern al zilei de ieri e răspunsul primit, anul trecut, când nu mai știu exact ce anume căutam pe internet. Cauți ceva, dai peste altceva. De data aceasta un site care mi-a atras atenția și m-a făcut suficient de curioasă. Citiți. Iubiți. Trăiți – spațiu virtual, dedicat iubitorilor de lectură sau de dezvoltare personală. Am explorat puțin acest univers și mi-a plăcut tot ce-am descoperit. O lume creionată frumos, inspiră, motivează și încurajează – prin culoare, simplitate și cuvinte scrise.

Așa am cunoscut-o pe Veronica Gavril. Și așa, prin surâsul etern pe care îl oferă în jurnalul ei, dar și pe blog, a rămas în viața mea. Din iubire pentru oameni, pasiune pentru lectură și o dorință puternică de autocunoaștere, Veronica, dăruiește comunității sale: timp, energie, soluții, iubire, armonie, empatie, suport, afecțiune, bucurie sufletească, zâmbet, încredere, speranță, sugestii practice. Toate astea sunt parte din sufletul bun numit Veronica.

Ce este cartea Surâsul etern al zilei de ieri? Un dar de suflet, o investiție personală în propria dezvoltare, un instrument perfect pentru momentele tulburi pe care le traversăm – fie că vorbim de pandemii, situații conflictuale la nivel internațional sau stări individuale de criză.

Ce nu este Surâsul etern? Nu este ficțiune. Nici bagheta magică. Nu e un beneficiu care promite minuni doar pentru că îl ai zilnic în bagaj. Nu ajunge la cei care nu au nevoie de el.

Surâsul etern al zilei de ieri – Jurnal al evoluției

Autoarea spune că a avut nevoie de patru ani, timp în care a a adunat povești, gânduri și esența  propriei vieții – a fost perioada în care a avut parte, ca fiecare, de bucurii, reușite, neîmpliniri, tristeți, vise frânte, nesiguranță, zile întunecate și zile cu soare, descurajări și încredere totală.

 O astfel de carte nu se scrie pe nerăsuflate, în câteva luni. Cere evoluție, cere o anumită stare ca să poată fi scris, răbdare și deschidere totală spre informație. În momentul în care dai mai departe o astfel de carte – inspirată din viața de zi cu zi, e necesar să fii convins că va fi de folos cuiva, cineva, pe undeva, are nevoie, exact de acest gen de carte. Și cum nimic nu e întâmplător, un Surâs etern al zilei de ieri și-a făcut apariția  în plan fizic.

Când nu mai mai ai speranță să continui, când nu mai poți zâmbi, când nu mai crezi nici măcar în tine, Jurnalul Surâsului îți amintește că în el regăsești tot ce ai nevoie pentru încă o zi. La oricare pagină, în orice zi din an, ai doza de surâs de care ai nevoie, oaza necesară de energie pentru a da tot ce e mai bun și frumos în tine.

Ziua de ieri a trecut, ziua de azi este încă aici. Fă astăzi ce ai învățat de la ziua de ieri, ce ai descoperit ieri nou despre tine.

Surâsul etern al zilei de ieri – Puterea exemplului

Cartea care oferă experiența de viață a unei femei în continuă dezvoltare. rândurile pline de energie cu vibrație înaltă scrise de o femeie care s-a pus în slujba ajutorării semenilor, iubirea unei ființe care a hotărât să urmeze profesia care să-i ofere oportunitatea de a ajuta cât mai multe suflete, vorbește despre recunoștință. Cât de important este să practici recunoștința și mulțumirea pentru cine ești și ce ai, Mulțumește pentru modul în care ai evoluat datorită experiențelor prin care ai fost nevoit să treci.  Prin ele și peste ele. Dar nu în zadar, ci pentru a avea pârghia care să te ducă mai departe, să urci mai sus decât durerea pe care ai simțit-o. Acesta e rolul provocărilor: să mai faci un pas, să mai urci o treaptă, să nu mai fii azi același om de ieri.

Surâsul etern al zilei de ieri este un jurnal motivațional, zic eu, din care am mai  învățat și cât de important este să recunoști emoțiile, să nu le reprimi și să înveți ce spun ele despre sine, despre situația în care ești în acel moment. Și care este pasul următor pe care îl ai de făcut.

Citind paginile scrise de Veronica Gavril am simțit motivația și inspirația să mă folosesc de iubirea mea pentru cuvinte în cel mai frumos, creativ și terapeutic mod posibil. Scriu ca să mă ajut pe mine. Dar scrisul meu poate vindeca și scoate în ceață, pe unii, inspira, mângâia și bucura, pe alții.

Surâsul etern al zilei de ieri – Cartea ce nu se devorează

Dacă vrei să fie de folos, dacă vrei să simți că a meritat să o parcurgi, cartea aceasta nu se devorează. Titlul ei e o metaforă ce face referire și la libertate, la timp și răbdare. Nu există om care să nu se dezvolte – personal, spiritual, profesional, căci toți suntem la fel, dar extrem de diferiți. Avem propriul ritm, propriile valori și abilități, propriul rol și scop pe lumea asta. Unii reușim să evoluăm mai repede, alții, dimpotrivă, mult mai lent. Nimeni nu e defect, nimeni nu greșește. Avem aceleași lecții de învățat, dar fiecare o va face prin alte încercări și provocări. Pentru fiecare funcționează soluții diferite – obținute pe căi diferite. Unii obțin mai repede rezultate, ceilalți mai au nevoie de perseverență.

Aceeași carte – ca aceasta de față, poate avea o altă însemnătate, o altă definiție, un alt rol, o altă interpretare a titlului.

Surâsul etern al zilei de ieri își cunoaște mult prea bine scopul și își va îndeplini menirea în viața fiecăruia. Din Surâsul etern al zilei de ieri înveți să extragi multe:  tot binele din partea rea care ți se întâmplă, oaza de liniște din tot zgomotul care te înconjoară, starea de bine oricât de complicată ți-ar fi ziua în curs.

Mai multe detalii despre carte, opinii ale altor cititori și modul prin care poți achiziționa cartea – format fizic sau în format electronic, poți accesa acest link.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.