Vicontele care mă iubea, Julia Quinn (Bridgerton #2)

Vicontele care mă iubea arată  bine, e cel mai mare dintre frații Bridgerton și e foarte hotărât să se însoare. Ce trebuie să mai știi despre el este că și-a ales și nevasta. Ce îi mai poate sta acum în calea reușitei? Nu prea vrea să ia în calcul ce spune lumea despre propria persoană, dar va avea de purtat o luptă grea. Crezi că mama fetei va avea ceva împotriva lui? Altcineva îi va îngreuna misiunea.

Mi-a plăcut povestea lui Anthony mai mult decât cea a lui Daphne. Vicontele a câștigat în fața ducelui doar pentru că am simțit mai mult romantism și ceva mai multă frământare interioară pe tot parcursul poveștii lui. Nu ai cum să nu-i apreciezi legătura cu propriul tată – pe care îl pierde mult prea devreme, iar el preia frâiele familiei în pofida gândurilor ce nu îi dau pace. Bănuielile și scenariile pe care le tot are îl cam sperie în privința viitorului. Dar uită că fiecare are propriul destin pe care trebuie să-l urmeze – exact așa cum este, indiferent de cât, cum și când se va sfârși totul și pentru el.

Odată cu dispariția figurii paterne, Anthony își pierde cumva eroul și echilibrul și nu se consideră demn să ia locul tatălui și nici să se bucure mai mult de viață și tot ce a rămas în urma lui. Cu toate astea, trebuie să continue și facă față vinovăției și durerii pe care, evident, o simte.

E doar o carte, iar Anthony doar un personaj de care m-am simțit ceva mai apropiată. Așa că..

Vicontele care mă iubea – e decizia ta finală și definitivă?

Dragul meu viconte Anthony Bridgerton, știu că ai vârsta potrivită pentru însurătoare, că este atât de  bine ca fetele să râvnească după tine, dar că îți dorești să renunți la burlăcie și aventuri. Având în vedere responsabilitatea pe care ți-o dă titlul de ”viconte”, am aflat și condițiile pe care trebuie să le  îndeplinească viitoarea ta soție: să fie atrăgătoare, să aibă puțină minte și să nu te îndrăgostești de ea. Dar de ce? Hai, măi! Ce treabă are iubirea cu frica ta? Nu ar fi mai bine să o iubești nebunește, indiferent cât trăiești alături de ea? Zic și eu, deși te înțeleg și pe tine – nu întru totul, dar suficient. Toate cele trei condiții ale tale sunt îndeplinite de Edwina Sheffield – debutantă și foarte tânără, serios acum!

La doar șaptesprezece ani ai ei, Edwina are și ea propriile ei convingeri. Nu refuză căsătoria, doar cere aprobarea surorii ei mai mari, Kate. Te-a cam surprins viitoarea soție cu pretențiile ei și te-a pus într-o adevărată încurcătură. Acum să te văd, pe unde mai scoți cămașa?. O scoți tu la capăt, dar te mai întreb o dată: este decizia ta finală și definitivă? Este frumoasă, te cucerește cu absolut tot ce înseamnă ea, dar este ea aleasa? E suficient că este tânără, blondă cu ochi senini, că este inteligentă și absorbită din priviri de către participanții la evenimentul la care și-a făcut debutul? Ajungi la ea doar dacă treci hopul ce te desparte de ea.

 Vicontele care mă iubea – intenție cu direcție

Kate a văzut în tine lupul care se apropie de mieluță, considerându-te un real pericol pentru sora ei. În ochii ei ești total nepotrivit și te vrea cât mai departe de familia ei. Nu-i pari deloc a fi omul fidel unei singure femei, ba chiar e convinsă că intenția ta o va răni și că tânăra Edwina va avea doar de suferit din cauza ta.

Știam că ești inteligent și că vei face ceva, orice ca să o determini pe Kate să renunțe la vehemența cu care se opunea căsătoriei tale cu surioara ei vitregă. Ai făcut un pas spre Kate. Dar cu Edwina ai fost corect, exact așa cum ar fi un viitor partener de viață?

Sincer să-ți spun, mi-a fost milă de viitoarea ta soție. În timp ce tu voiai să obții aprobarea de a o curta și cere de nevastă, ”norocoasa” nu a avut parte de timp și atenție din partea ta. Mi se pare că a fost ”pedepsită” din ambele părți fără să aibă vreo vină. Și dacă sora ei voia doar să fii cât mai departe, măcar tu puteai să te comporți altfel cu ea? Vorbim de viitorul tău, de nevasta ta, la naiba! Cum să calci pe bec în asemenea mod?!

Te-ai gândit vreo secundă că tot ce faci va trezi suspiciunile tuturor? Eu te-am cam ”citit”, iar Kate Sheffield ți-a venit de hac, ți-a pus capac, nu altceva! S-a născut femeia care să îți țină piept farmecelor. Așa-ți trebuie!

Vicontele care mă iubea – mai poți să (te) minți?

Și când ziceam că ești un caz pierdut (o spun cu drag, să nu uiți!), ți se mai dă o șansă pentru a recunoaște ceea ce se petrece în interiorul tău. Ești împins de la spate, iar realitatea nu poate fi interpretată altfel decât este, mai ales dacă există martori.

Anthony, tu poți să spui ce vrei, iar doamnele care te-au văzut cu Kate vor spune ceea ce au văzut. Poți contrazice momentul în care ai fost ”prins” pe picior greșit? Ai putea, dar cât crezi că mai poți susține că nu simți nimic pentru Kate. Nu-i făceai nimic, dar erai foarte apropiat de altă femeie.

Înțeleg fiecare moment în care ai stat lângă Kate și reacția ta atunci când a suferit accidentul, iar incidentul cu albina ți-a amintit de trecut. Pot pricepe foarte bine și starea de panică în care ai fost atunci când ai văzut albina înțepând-o pe Kate. Onoarea te va ajuta să iei decizia corectă, ești un om corect.

Logodna anunțată fără niciun avertisment, nunta care a surprins pe toată lumea nu rezolvă problema ta. Te lupți cu propriile sentimente și e în zadar. Nu te mai ascunde, permite-ți să simți, iubește fără frică.

Povestea ta e cea mai bună dovadă că ne și înșelăm în privința oamenilor, situațiilor și a viitorului. Cu cât mai puternică este negarea, cu atât mai evidente erau sentimentele ce vă uneau sufletele, încăpățânaților!

Totul e bine când se termină cu.. te iubesc peste care trec anii și aduc urmași.

Vicontele care mă iubea continua povestea plină de neprevăzut. Eu și ducele pornește caruselul emoțiilor.  Vicontele care mă iubea este al doilea volum din seria Bridgerton se bucură acum și de un serial de succes.

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.