Maraton de vară: 7 zile de lectură

Maraton de vară 2022 sau cum am acceptat provocarea Loredanei de la Ascult și citesc. De foarte mult timp vreau să particip la acest gen de provocări și să le consemnez și pe blog, dar fie uit, fie sunt în perioadă grea și fără chef de citit. Urmăresc mai mulți booktuberi de la noi și mi-e drag fiecare clip, dar maratoanele de citit sunt preferate de mine. Nu de puține ori am ieșit din pauză de lectură urmărind maratoane de citit sau citește cu mine în timp real – ce stare faină, câtă bucurie și cât de mult mi-aș dori să devorez cărțile urmărind video-urile fetelor din comunitate.

Loredana de la Ascult și citesc a dat start maraton de vară astăzi, 06.08.2022, la ora 12:00 , iar finalul va fi săptămâna viitoare, pe 13.08.2022.  Eu am prins startul și-am zis ”acum e momentul” pentru maraton, citit mai mult și o nouă categorie de articole pe Bookcaffe.

Dacă nu știi ce e un maraton de citit, nu e nimic greu, dificil sau imposibil. Timp de 7 zile, citești ce cărți vrei tu. Acest gen de activitate e pentru a te bucura mai mult de lectură și a citi mai mult ca de obicei. Maratonul nu este o presiune, nu este obligatoriu și nici nu te forțează la nimic. Maratonul de vară spune doar citești cât de multe pagini poți, într-o săptămână. Cum afli cât ai citit? Aduni toate paginile citite – de când se spune ”START” până  la finalul perioadei în care s-a organizat maratonul.

Maraton de vară Ascult și citesc

La ora 12:30 am anunțat că particip la maratonul de vară.

Ziua 1: sâmbătă, 06.08.2022

La ora 14:20, fiind pe drum, am început maratonul de vară Ascult și citesc. Nu mi-am ales și nu mi-am făcut o listă de lectură, dar alături de participarea mea am lăsat și lectura cu care voi începe maratonul. Voi continua să citesc și să finalizez romanul Lanțul adicției – Volumul I – Să pleci sau să rămâi?, scris de  Daniela Borțea. Romanul de față are un număr de 328 de pagini, iar pentru maratonul acesta numărătoarea începe de la pagina 130.

Ora 22:18 am trecut de jumătatea cărții, iar povestea e atât de emoționantă, de plină de neprevăzut și foarte multe schimbări care nu-ți dau voie să de deconectezi de la acea realitate. Pe scurt, Joanna e o fată de la țară, locuiește într-o casă modestă cu fratele Rafal, sora Agata, părinții și bunica. Nu sunt bogați, în familia ei există ideea că toți trebuie să muncească pentru binele tuturor, iar distracția e rară – doar momente furate, savurate pe ascuns.

Liceul e cea mai mare schimbare și o aduce pe Ania în viața tinerei Joanna. Deși totul părea minunat, relația dintre cele două fete se răcește brusc și prietenia lor e doar trecut. Abia la 18 ani înțelege Joanna de ce Ania s-a îndepărtat în urmă cu trei ani, dar viața ei continuă și are să descopere frumusețea și dulceața iubirii alături de Filip. Ce se va întâmpla în continuare? Rămâne să descopăr.

Maraton de vară: încep o nouă carte

Ziua 3: 08.08.2022

Astăzi am început o nouă carte. Mi-e greu întotdeauna să aleg următoarea lectură. Pentru moment am ales romanul Dintotdeauna tu, de Colleen Hoover – fiind provocare pe care nu o mai pot amâna. Vreau să dau gata 480 de pagini repede. Sper să reușesc asta, căci am citit Totul se termină cu noi și s-a citit rapid – a fost și foarte ușor de citit și mi-a și plăcut mult.

Ziua 4: 09.08. 2022

Azi am ieșit puțin din mediu zilnic și-am citit puțin, dar simt nevoia să citesc în paralel. Am cărți diferite, așa că tot ce-mi doresc e să câștig timp, dar și să mă mențin motivată să citesc și să nu transform maratonul de vară într-un eșec total.

Despre Dintotdeauna tu e încă prea devreme să-mi spun părerea, dar presimt că nu va mai dura mult până să mă acapareze total. Și aici încep să se joace emoțiile și să-mi dea fel de fel de stări.

Voi continua și Povestea vieții mele de Maria, Regina României. Sunt la volumul 2: Tinerețea și Nunta. E la fel de interesant și emoționant, dar dacă în volumul Copilărie se simțea bucuria și inocența, în continuare simt profund emoții puternice precum durerea, tristețea și neputința.

Sunt hotărâtă să nu mă las, să citesc și să mă declar mulțumită și învingătoare la final de maraton, iar vremea m-ar ajuta să mă concentrez pe citit intensiv. Doar mintea mea zboară departe, în vacanță.

Maraton de vară – haos total sau reușită absolută?

Ziua 5: 10.08.2022

Dintotdeauna tu nu reușește încă să mă prindă în mrejele sale, dar fiind vorba de o recomandare și un titlul de pe lista de 100 în 2022, nu renunț – refuz să cred că nu e ceva bun în aceste 480 de pagini.

Tinerețea și Nunta mă emoționează foarte tare în continuare. 224 de file de poveste absolută.

Continui cărțile începute, dar ziua de astăzi e una specială pentru mne. Dar nu acesta este motivul pentru care am început și Liceenii de George Șovu. Astăzi am oportunitatea să revăd filmul și mi-am amintit că nu am citit cartea până acum – deși o am de ani în bibliotecă. Start la lectură, iar la 19:30 voi viziona a nu știu câta oară, fără să mă plictisesc, ecranizarea.

E un haos total în maratonul ăsta, dar chiar sper să mai termin două cărți – cel puțin două cărți. Habar nu am dacă vor fi două dintre acestea începute sau altele, dar să citim zic.

Revin cu update la finalul zilei. Câte pagini citite voi aduna până atunci?

Ora 23:48. Am terminat Liceenii a lui Șovu și-am mai citit câteva pagini din restanțe. Despre Liceenii nu spun decât că e absolut minunată povestea, chiar mai emoționantă decât filmul. Minunată, de citit, recitit și demnă de recomandat și păstrat în suflet.

Nu regret că m-am abătut iar de la ceea ce citeam. A fost frumos să văd filmul, să mai citesc pagini din carte și să văd exact asemănările și diferențele carte-film.

Maraton de vară – pa(ș)nică relaxată

Ziua 6 și 7: 11-12.08.2022

Volumul 2 din Povestea vieții mele, de Maria, Regina României, recunosc foarte cinstit, a fost mai greu de citit. Nu s-a schimbat maniera de scriere, doar că în acest volum am descoperit multă tristețe, durere, neputință. A fost foarte interesantă călătoria prin viața Reginei, dar mi-ar fi plăcut să se axeze și pe nuntă mai mult – nu doar un capitol din carte. Emoții de tot felul și o mulțime de personaje – care aduse în poveste au reușit și să bucure, dar și să mă determine să fac pauze de la citit.

224 de pagini pe care le-am dat gata în două zile – planul fiind să termin tot într-o singură zi. Ideal așa ar fi fost, dar nici nu mi-am dorit să mă forțez – ca să nu intru, fără voie și mai tare în reading slump în plin maraton de vară.

Final de maraton de vară – sâmbătă până la 12:00

Nu mai pot schimba cu mult rezultatul maratonului de vară, dar continui să citesc din romanul lui Hoveer, Dintotdeauna tu. Habar nu am câte pagini voi mai adăuga la rezultatul final, dar vreau să avansez cu lectura acestui roman cât mai repede. Sper să prind gustul poveștii și să dau gata romanul până duminică seara.

Un calcul final pentru acest maraton nu e foarte dificil de realizat.  198 din Lanțul adicției, 160 din Liceenii, 224 din Povestea vieții mele și 101 din Colleen Hoveer. Total 683 pagini.

Mulțumită și nu prea de rezultat. Data viitoare va fi mai bine. Cu acest maraton de vară mă mai întâlnesc anul viitor.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.