Sacrificii din iubire: Orgoliu și secrete (Volumul 1), Alina N

Despre orgoliu aș putea să spun că-l are toată lumea, mai devreme, mai târziu, în situații copilărești sau în momente cruciale. Secrete dacă n-am avea, ce-ar mai fi putea descoperi ceilalți despre noi? Dar când, cele două, orgoliu și secrete, definesc ființa din fața noastră, totul devine periculos de interesant. Și extrem de tentant. Orgoliu și secrete sunt două caracteristici puternice și greu de gestionat atunci când inima bate mai tare încă de la prima întâlnire vizuală.

Orgoliu este întotdeauna la suprafața, este atitudinea tăioasă dintre două personalități arzătoare – o Miranda hotărâtă să ducă mai departe afacerea părinților și un Victor învingător pe plan profesional. Secrete sunt cele care nu  se văd, le porți în minte și în suflet, dar care vor ieși la lumină la un moment dat. Care dintre cele două încurcă și mai tare ițele destinului? În cazul lor, orgoliul aprinde spiritele și îi unește – chiar  dacă nu ar recunoaște asta nici să-i pici cu ceară. Orgoliile se pot lupta fără oprire, piedicile ascunse atât de bine în secrete dureroase pot distruge totul.

Dacă viața nu ar avea și coborâșuri, nu am putea vreodată să ieșim din zona de confort, nu am putea descoperi niciodată cât de puternici suntem, nu am avea habar nici la o sută de ani de ce anume suntem în stare, nu am explora în căutarea soluțiilor care să ne ajute în situații extreme. Viața și-ar urma cursul firesc, dar ce să vezi? Ne-am plictisi teribil zilnic fără pic de adrenalină și teste care să testeze limitele.

Orgoliu și secrete –Suferința în brațele fericirii

Cine se mai poate gândi la fericire în momentul în care ai parte de o pierdere imposibil de recuperat vreodată?  Cu siguranță, Miranda nu se poate concentra decât pe realitate și prezent. Realitatea ei este mult mai tristă și riscă să piardă și afacerea familiei – cea care o ajută să reziste, să nu permită depresiei pună, din nou, stăpânire pe viața ei.

Nu-i spune nimeni că totul va fi bine – printr-o minune pentru care nu trebuie să depună niciun efort. Nu are nicio siguranță că va avea toți banii pentru a plăti datoria – presiunea o simte din ce în ce mai tare, motiv pentru care caută soluția să o scape de această mare bătaie de cap. Există și alte  metode prin care Mira poate face rost de bani – prin muncă cinstită, plătită pe măsură.

Un contract, o echipă pe care se poate baza , calitatea muncii și multă încredere poate rezolva problema  serioasă cu care se confruntă Miranda pe plan profesional. Oricât de greu i-ar fi, nu se poate gândi la eșec – obține contractul în cea mai bună zi din ultima vreme.

O privire ispititoare o aruncă în brațele necunoscutului – pe care Miranda se teme să o numească fericire. Nu-i posibil ca fericirea să apară când nu o vrea – pentru că are deja atâtea griji. Fericirea ii va complica viața? Tânără uită că merită și că suferința o aruncă în brațele fericirii când are nevoie – chiar dacă se simte vinovată și nesigură. Nu se înșeală, e doar orgolioasă și nu vrea să recunoască adevărul nici față de sine. De fericire are nevoie oricând – cu atât mai mult în momentele în care suferința mușcă din sufletul ei fără milă.

Orgoliu și secrete – Dragoste la prima vedere

Dragostea nu se recunoaște din prima. Nu se acceptă ușor, mai întâi o negi vehement. Și nu începe niciodată cu declarații, promisiuni și dezvăluiri de secrete, dimpotrivă. Totul pornește de la un joc al seducție, de la o privire pătrunzătoare, un zâmbet cald, o strălucire în ochi, o șoaptă, o atingere fugitivă, o senzație. Fiecare poveste de dragoste începe cu fiori, cu senzații pe care nu le-am mai trăit sau nu le-am perceput niciodată astfel. E dragoste ceea ce se înfiripă între Miranda și Victor?

Indiferență sigur nu este și focul dintre ei pare să nu se stingă prea ușor. Când Miranda aștepta semnătura pe contract, Victor apărea de nicăieri – avea o dorință pe care o voia împlinită. Cine crezi că a fost cel mai fericit dintre pământeni? Ea. El. Sau amândoi. Cine a cedat primul sărutului ce a trezit dorințe ascunse?

Nepăsarea s-ar fi văzut cu ochiul liber, orgoliul a încins imaginația și tentația a descătușat și eliminat orice piedică reală sau închipuită. Miranda a gustat din fericirea ce i s-a dăruit, nu a regretat, dar a continuat să se simtă vinovată și rușinată față de părinții ei.

Oricât de mult s-a opus sentimentelor, oricât de orgolioasă a fost și oricât de dur a jucat în fața bărbatului, nu a reușit să câștige lupta cu sufletul. Cu cât mai mult fugea de el, cu atât mai insistent devenea Victor – nu știe să piardă, nici nu vrea asta. Cu cât era mai sigur pe el, ci atât mai tare își dorea Miranda să-și asculte mintea și sufletul.

Orgoliu și secrete –  Prea frumos ca să nu doară

Pentru că detaliile, încă de la început, sunt despre Miranda, în mare parte, Victor cel cu vino-ncoa’, poate fi judecat greșit – te poți înșela în privința lui. Pare a fi bărbatul fatal, cel care poate avea orice femeie și nu a suferit nicio secundă din viața sa perfectă – aceasta îi este atitudinea  în fața multora. În fața ei, a Mirandei, brunetul lasă întotdeauna garda jos – nu și atunci când știe că vrea pe ea.

Aparențele vorbesc în necunoștință de cauză – despre Miranda s-ar putea spune că cedează, că-și dezamăgește familia, că se vinde cu totul fără să clipească. Aceleași aparențe spun despre Victor că minte – o minte cu nerușinare, minte că o iubește și că, din acest motiv, insistă să o cucerească.

Nu e doar un Don Juan, putred de bogat – în căutare de senzații tari în nopți fierbinți. După bine, urmează șocul, lacrimile, depărtarea, tăcerea absolută – și fiecare e pe drumul lui. Miranda vrea o nouă viață, fără Victor. El nu-și dorește decât să schimbe realitatea pe care o trăiește – nu e pregătit pentru o nouă pierdere – imposibil de înlocuit, golul din sufletul său nu va putea fi umplut, din păcate.

Să-mi continui pledoaria, să fiu avocatul diavolului până la capăt. Nu că ar avea Victor nevoie de apărare – știe că a greșit mult față de Miranda, asta îi este clar. Dar tot nu este dispus să renunțe. Brunetul e acuzat de minciună, dar ea a întrebat nimic despre viața lui privată. Nici ea nu a dezvăluit prea mult, mai mult decât era necesar. Cine este mai vinovat pentru tăinuirile acestea?

Orgoliu și secrete – Fuga nu este soluția, dar e sănătoasă

Reacția Mirandei este firească și logică. Dar nu este gândită la rece. Ea doar a luat în calcul ideea că Victor i-a greșit, iar asta nu contestă nimeni. E normală durerea și furia pe care o simte, dar a uitat detalii care schimbă puțin datele problemei. Secrete au ambii. Minciuna care o rănește pe Miranda e mai mult mustrare de conștiință, iar când ar fi putut să afle adevărul, a plecat.

Secretul lui Victor e dureros, e greu de acceptat și, în lipsa întregii povești,  scenariile devin sumbre, chiar întunecate. Situația lui Victor e de două ori mai grea, iar el e de admirat. Miranda ar fi  făcut asta, cu siguranță – chiar dacă făcea aceeași alegere.

Impactul emoțional nu poate fi niciodată controlat. Dar oare reacția Mirandei este definitivă sau Victor va reuși să-i dovedească adevărul  despre sentimentele pe care i le poartă? Povestea lor e departe de a se încheia, dar sunt sigură că, apropierea dintre ei nu e doar fizică, e mai mult de atât. Vor putea cei doi să reziste fiecărui test al dragostei?

Orgoliu și secrete este despre emoțiile, despre ceea ce ne dăm voie să trăim fără să ne simțim vinovați. Orgoliu și secrete este o dorință a sufletului, o nevoie a inimii – pentru că merităm să iubim și să fim iubiți.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.