Învinge orice teamă: fericirea e aproape!

Am avut o perioadă în care aproape zi de zi vizionam câte un film, am avut momentul meu de nebunie cu musical-urile, cu dramele și comediile, iar în această seară, abia în această zi de marți – când poate nimeni nu are chef și niciun obicei să comită aroganța de a uita de toate.. chiar la început de săptămână.
Ba chiar am avut și perioada cu blogul dedicat filmelor, scriam zi de zi câte trei articole, trei filme pe zi – un lux pe care rar mi-l mai permit. Dar mi-e atât de dor de perioada aia, de zilele în care nu mă îngrijoram pentru nimic, iar acum toate grijile apasă pe umerii mei, iar temerile devin realitate.
Eu am obiceiul de a nu ține cont că nu se poate să lași totul și să faci ceea ce îți place, ceea ce simți și ceea ce te bucură cu adevărat, iar dacă te mai și ajută să te detașezi de orice este în jur, cu atât mai bine. Nebunia de azi: am avut grijă de sufletul meu. O oră. Și fără să-mi pese că nu mi-am terminat treabă, că mai am atâtea de făcut și deja este ora 18:00, iar eu.. nu am făcut aproape nimic în această zi.
Adevărul este că uneori îmi fac prea multe scenarii, prea multe griji pentru toate și uit de mine. Mereu renunț la câte un moment de genul ”îmi pag picioarele în tot, eu vreau să văd un film”. Și am mai bine de șase luni de când nu am mai dat play bucuriei vizuale. Așa sunt de câțiva ani: întâi treaba, apoi eu, întâi alții, la final eu, Și nu întotdeauna e bine, nu este mereu atitudinea potrivită.
Azi după gânduri, după ce am răsuflat ușurată, după ce am tot spus că am chef doar să dorm, m-am gândit că am uitat de articolul de azi. Așa a venit ideea filmului. Și-am ales un film, unul oarecare, dar care a fost ales doar pentru că: 2018, revistă și scriitoare. A fost suficient.
M-am uitat la film și nu-mi vine să cred cât de bine s-a potrivit cu starea mea. Este atât de.. despre mine, încât nu aș fi putut face alegere mai potrivită. Nu vezi acum, așa cum nu am văzut nici eu până să vizionez filmul.. Ce legătură să aibă scrisul cu frica? Se pot acestea potrivi perfect? Răspunsul este DA!
Perfecțiunea asta se numește Love on the slopes.
Și nu am să-ți fac nici rezumatul și nici prezentarea filmului. O să-ți spun lecțiile fericirii – lecții pe care oricine le poate învăța din această peliculă absolut minunată! Sunt doar niște idei – așa cum le-am perceput eu. Așa cum le simt acum după the end of story.
Îndrăznește! Nu spune niciodată nu unei provocări. Orice provocare poate fi o șansă unică, o oportunitate să te transformi, să ieși din carapacea ta. E oportunitatea unică să înveți să te cunoști, să te pui în valoare.
Nu renunța niciodată! Chiar dacă unii îți spun să ”gândești mai în ansamblu”, că e bine, dar e nevoie altceva. Dacă te lovești prea des de piedici, dacă devii nefericit, atunci fă o schimbare. Sau așteaptă-te să primești pe tavă acest dar neprețuit – renunță să renunți!
E nevoie doar de o idee! Care să-ți redea zâmbetul și încrederea că vei reuși, că tu poți să faci asta, că această oportunitate este doar a ta, doar pentru tine – poarta ta spre libertatea de a fi cine ești cu adevărat.
Nu recompensa contează, ci scopul tău interior!  Ceea ce-ți dorești este o performanță pentru tine și doar pentru tine, nu se raportează niciodată la ceilalți, la ce cred sau ce spune exteriorul.
Părăsește zona de confort! Și fă ceea ce ți-ai propus. Chiar dacă asta te pune în fața unor alegeri dificile, față în față cu fricile tale și cu activități pe care credeai că nu vei ajunge să le oferi energia ta.
Învingeți temerile! Deși vei fi tentat să renunți, să te lași pradă panicii și ideii că ar fi mai bine să revii în cuibușorul tău călduț și sigur, unde nimic rău nu ți se poate întâmpla. Poate și fricile astea sunt doar în mintea ta și nu sunt periculoase sau nu atât de.. încât să te facă să renunți.
Bucură-te de fiecare moment! O căzătură, o nereușită, o pornire, cu stângul, poate urlet în interior. Orice ar fi bucură-te! Și continuă să perseverezi, să faci pași mici spre mai departe. Fiecare pas înafara zonei de confort, descoperă o altă persoană ce-ți poartă numele.
Reușitele merită sărbătorite! Simplu sau poate cu fast, dans, ciocolată caldă și bezele.
Poți oricând deveni puterea cuiva! Poți oricând ajuta pe cineva să-și învingă propriile temeri, doar vorbește-i din inimă, iar celălalt va prinde curaj și va reuși să treacă peste nevoia lui de a sta retras – mai ales atunci când are atâtea de arătat.
Recunoaște fericirea! Acolo unde ai simțit-o, ai atins-o. Poate chiar ai gustat-o și ai îmbrățișat-o fără teamă. Întoarce-te mereu în acele locuri, la acea stare, înconjurat de aceeași imagine vie. Sau rămâi acolo. De mână cu fericirea ta, cu gândul că ai făcut totul pentru fericirea ta.
Fericirea! Nu e acolo unde te aștepți să fie. Nu e acolo unde crezi că o vezi, nu e așa cum o vezi prin proprii ochi sau prin ochii altora. Fericirea nu trebuie căutată. Nu trebuie să fii cuiva, ci să fii tu. Și să asculți de vocea care-ți spune să ieși din starea de așteptare și să merg să îmbrățișezi fericirea, căci ea te așteaptă cu brațele deschise, dar fericirea s-ar putea să nu știe că te va întâlni pe tine. O vei surprinde, cu siguranță!
Ce zici? Merită să te abați de la regulile zilnice, de la planul atât de bine bătut în cuie, atât de urgent și musai de realizat în câteva ore? Eu spun că DA! Merită! Pentru că numai aceste evadări sunt energia pură de care ai nevoie.
Evadează fără teamă, fără griji, fără probleme în Love on the Slopes!
Sursa foto: cuvintecelebre.ro

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

24 ianuarie 2018 at 10:06 AM

Felicitări pentru articol!😍Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.