Citate din cartea Invitație la viață, Tania Tița

Am terminat de ceva vreme de citit cartea Invitație la viață, scrisă de Tania Tița. De atunci și până acum am mai scris o recenzie pentru această carte minunată, recenzie pe care o poți citi aici, iar acum vreau să-ți ofer câteva citate din această carte. Va fi o mică parte din minunățiile și lecțiile de viată pe care le dăruiește Tania în paginile cărții.

Invitatie la Viata, Tania TitaNimic nu ne poate oferi mai multă înțelepciune și mai multă bogăție decât ceea ce se află adânc în interiorul nostru. Nimic nu ne poate împlini mai mult decât liniștea inimilor noastre. Nici o bogăție exterioară nu este mai mare și mai satisfăcătoare decât comorile pe care începem să le descoperim încetul cu încetul în interiorul nostru.
Naturalețea vieții o descoperim atunci când să curgem cu viața și să avem încredere în drumul spre care ea ne ghidează pașii.
Nimic din ceea ce ne poate ajunge în viață nu reprezintă motiv de îngrijorare, atâta timp cât suntem dispuși să lăsăm ca totul să ne învețe.
Nu fugi de ceea ce te sperie, ci acceptă ceea ce te sperie, dar fii dispus să lași să se petreacă ceea ce trebuie să se petreacă. Observă schimbările ce au loc înăuntrul tău prin intermediul acestei experiențe. (…). Lasă viața să -și urmeze cursul ei și să te surprindă, fără a fi speriat de surprizele ei.
Cum ar fi însă dacă am învăța să ne bucurăm de tot , fără a fi atașați de cât timp anume va exista acest lucru în viața noastră și fără a crea o dramă atunci când lucrurile nu vor mai fi la fel?
Lasă să plece ce e de plecat și lasă să vină ceea ce e de venit. Ușor, fără luptă.
Nimeni nu ține captiv pe altul fără ca el însuși să nu fie prizonierul propriei colivii.
Au loc miracole când suntem dispuși să renunțăm la orice urmă de conflict și de violență, invitând ca pacea și iubirea să ia locul acestora.
Conexiunile de la suflet la suflet implică vulnerabilitate, deschidere și sinceritate. De aceea, ele sunt atât de transformatoare.
Viața are să ne ofere nenumărate binecuvântări, dar nu putem deveni conștienți de ele, atâta timp cât nu suntem niciodată aici, acum.
Privește totul cu curiozitate și lasă totul să-și vorbească despre tine .
Nu-ți face griji. Vei primi la momentul potrivit tot ceea ce ai nevoie să cunoști.

Cartea Invitație la viață o găsești de cumpărat aici.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Respect limba română!

6 februarie 2015