Violența nu se rezuma la un singur caz

Abuse
Abuse

Te vei întreba ce caută în articol de acest gen pe Bookcaffe, iar eu îți răspund: am extins acest blog la mai mult decât un spațiu virtual în care promovez cultura, lectura, literatura și recomand cărți. Bookcaffe e din viață și cărți, iar articolul de față este din viața de zi cu zi.
Adevărul este că nu prea scriu despre subiecte actuale, subiecte ce devin știri ce zguduie țara asta, dar de data asta chiar nu am putut să tac și să stau deoparte. Chiar dacă nu exista inițiativa NU înseamnă NU, eu tot aș fi scris acest articol. Am mai susținut campanii împotriva violenței, dar sincer nu am mai auzit nimic, nu mai știu dacă s-a schimbat sau nu ceva. Schimbat, în bine, căci în rău, se schimbă, din păcate, în fiecare zi.
Nu o să mă rezum la cazul care se pare că a împărțit România în două, ci o să vorbesc  la modul general, căci violență nu rezumă la un singur caz, nu este un caz singular. Ar fi bine ca acest caz să fie singular, căci atunci l-aș include la întâmplări foarte rare.
Dar acesta este un alt caz de violență. Încă unul pe lângă alte milioane de cazuri în care violența distruge și schimbă vieți.
Deși am zis că stau deoparte, ochii mei au văzut multe articole pe tema asta. Majoritatea condamnau cruzimea, dar mai existau și excepții. Excepțiile susțineau faptul că doar fetele/femeile sunt vinovate pentru ceea ce li se întâmplă. Că  sunt vinovate pentru că sunt provocatoare în fața bărbaților.
Serios?
Și după părerea voastră – acelora care susțineți că femeia e de vină, ce ar trebui să facă toate femeile de pe planeta asta ca să nu mai fie victima prostiei bărbătești?
Știu că îmi veți spune să fie decent îmbrăcată – asta este cel mai prost argument, cel mai idiot dintre toate. Dragilor, nu se poate să își mai ascundă cineva după  bucăți de material lipsa de curaj și slăbiciunea. Dacă bărbatul e slab de îngeri, nu e vina femeii și nici al hainelor. Este pur și simplu vina celui care NU își poate stăpâni hormonii jucăuși.
Sau poate că nu trebuia să treacă pe lângă un mascul pregătit oricând să-și arate mușchiul gol. Ei bine, din câte știu eu drumul aparține domeniului public, deci oricine are voie să treacă. Dar nici nu cunosc vreo femeie care să fi învățat să zboare doar de dragul bădăranilor, adică doar pentru ca neoamenii cu chip de om să nu atace pe nimeni și să nu scoată pe gură ceea ce nu gândesc
Tot excepțiile spun că femeia e de vină, căci ea mereu e cea care provoacă bărbatul. Aici nu am decât atât de zis: nimeni și nimic nu poate răcori un bărbat în călduri. Și mulți sunt în călduri pentru că se cred mai presus de orice,cred  că ei pot obține orice dacă își doresc și dacă-și doresc o femeie, pot deveni fiare.
Hai să-ți spun ceva: Fiara din tine nu te face niciodată bărbat. Fiara din tine nu-ți va dărui femeia, tot ce-ți poate da fiara din tine este să te transforme și să te determine să comiți fapte pe care le vei regreta. Fiara din tine atrage pedeapsa care te va răcori exact așa cum te răcorește un duș pe timp de vară.
Pentru cei care apără fapte și făptașii violențelor nu am decât două trei rânduri de scris, pentru că oricum am impresia că mulți vor avea urechile înfundate fix acum.
Mă întreb cum s-ar simți apărătorul și susținătorul celui care nu se simte bine dacă nu e violent, care nu se simte suficient de bărbat dacă nu-și scoate și bagă, cum s-ar simți dacă ar fi părintele celei asupra căreia se produce violența fizică și/sau sexuală? Nu știu de ce, dar mă îndoiesc de faptul că ai mai avea curaj să spui că vinovatul nu e vinovat.
Mă întreb dacă ai fi tu în locul fetelor/ femeilor abuzate, ai mai putea spune că femeile sunt singurele vinovate sau că ele provoacă dezastre? Dă-mi voie să cred că atunci ți-ar veni mintea la cap.
Te rog să înveți, acum, în al 12-lea ceas diferența dintre pupat, sărutat și forțat. dintre iubire și forță!
Probabil doar în cele două cazuri de mai sus, ai face orice ca abuzul să nu mai existe, ca alte femei și fete să nu mai trăiască ceea ce tu ai trăit. Atunci ai face orice ca vinovatul să-și primească răsplata fix după faptele pe care le-a comis.
Sincer, nu pot decât să-mi doresc un lucru: ca cei care susțin violatorii să nu fie sau să nu devină părinți și tați de fete, căci abia atunci vei cunoaște ce înseamnă să trăiești cu teama că copilei tale oricând i se poate întâmpla ceva. Și nu pentru că umblă pe străzi, și nu pentru că provoacă bărbații, ci pentru că are ghinionul să dea peste un neghiob, care o poate nenoroci pe viață.
Nu știu ce va fi și cum se va termina totul, dacă se va rezolva cândva problema asta, dar știu sigur faptul că: nimeni niciodată nu dă/face nimic fără să primească răsplata faptelor sale!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.