Dorințe: Titluri Storia pe care aș vrea să le citesc

Anul trecut am auzit întâmplător numele unei edituri – Storia. Nu-mi suna cunoscută, dar am avut ocazia să urmăresc la Dariana Citește,  recenzii la câteva dintre cărțile ce au apărut aici. Și, da, mi-au atras foarte tare atenția!
Storia  – mă duce cu gândul la povești de pe alte tărâmuri, la povești ce se împletesc perfect cu realitatea, dar și la personaje pe care le îndrăgești de la prima întâlnire. Storia – o continuă poveste, ce surprinde, cucerește, intrigă și dă dependență! Storia – iubirea pentru povești altfel, pentru cărți altfel! Storia – poveștile care se simt dincolo de imaginar! Storia -poveștile și cărțile ce vor rămâne în istoria…poveștilor! Storia este legătura permanentă cu universul și copilăria oricărui suflet cititor! Storia Books – povești ce impresionează până la lacrimi.
Nu știu dacă am scris paragraful de mai sus  cu ajutorul imaginației mele bogate, dar mă bazez și pe intuiția mea atunci când scriu despre un univers al cărților! Nu știu dacă am dreptate sau nu, căci nu am citit nimic încă și nu am pătruns în tainele universului Storia. Dar vreau să citesc – așa cum am mai scris și într-un alt articol zilele trecute
Dar nici măcar Ioanna H nu a renunțat. Ea a vorbit atât de frumos despre una dintre cărțile editurii, încât.. am trecut-o pe toate listele posibile și imposibile: ”dorințe”, ”de citit”, ”de achiziționat urgent”, ”devorează”.
Am avut impresia că Editura Storia este dedicată exclusiv cărților pentru copii. Și m-am supărat, căci visez neîncetat să redevin copil.  Dar mereu rămân doar cu visatul și cu dorința de a da timpul înapoi ca să pot recupera timpul irosit departe de cărțile dragi, ale copilăriei și mai dragi, care parcă mi s-a scurs printre degete.
N-ai vrea să știi ce este acum la gura conștiinței mele! Are un debit verbal de uită să respire, nici logică nu prea mai are, dar ea continuă să mă certe. Iar pentru cearta aceasta, spune ea, eu sunt singura vinovată. Mi-aș fi dorit să pot și eu vorbi, ca să știu unde-i problema de această dată, dar mă acoperă fără drept de apel!
Totuși am auzit ceva. Ceva ce cred că mi-a oferit răspunsul la întrebarea mea nerostită. Am auzit cuvântul ”cărți”. Și.. are dreptate, dar… Deși are dreptate, deși ar trebui să fiu la fel de supărată pe mine pentru nesăbuința mea, așa cum îmi este și conștiința – draga de ea, nu pot.
Și zâmbesc, iar apoi mă bufnește un râs isteric și foarte colorat, iar asta îmi transformă biata conștiință într-o isterică – în isterica numărul 1 mondial! Mi-e milă de ea că se tot agită să mă aducă pe calea cea bună – acum cică-s rătăcită rău. Iar eu nu am nici un stres!
Îți spun și ție secretul, poate-l aude și ea și se liniștește – după zeci de minute de cântat mai ceva ca o soprană.  Secretul este că nu am cumpărat nicio carte de la Black Friday încoace, iar ea știe asta prea bine! Nu am de gând să cumpăr încă vreun roman, iar lista mea e mereu lungă, doar îmi scriu dorințele – și asta este interis?
Acestea fiind spune, lucrurile sunt lămurite, totul e bine – sper! Iar eu pot să-mi scriu în continuare articolul acesta, în deplină liniște – ca și așa mă doare capul de la… atâta conștiință vie în capul meu!

Dorință: Titluri Storia pe care aș vrea să le citesc

Nu știu cum să încep. Cu începutul ar fi cel mai bine, cred.
Prima carte O fată din bucăți, Kathleen Glasgow este cartea despre care am auzit numai recenzii și păreri pozitive, în ciuda tristeții pe care imposibil să nu o simți atunci când o citești. Colega mea Ioanna m-a ispitit suficient cu fiecare cuvânt pe care l-a rostit.
A doua carte Șoseaua Jellicoe, Melina Marchetta nu îmi amintesc exact cine a recomandat-o pentru prima dată prin online, dar știu sigur că era o întreagă discuție pe marginea cărții. Și trebuie să spun că acest roman are o copertă foarte ispititoare! Și bucurie mare: există și continuarea cărții! Tot la Storia!
A treia carte e o genială rețetă cu ciocolată. Dragonul cu inima de ciocolată, Stephanie Burgis.  Ia nu mai rădeți de pofta mea de ciocolată și dragonul dulce, da? Ce dacă numai un copil e atras de dragoni? Și eu sunt un copil cu inima de ciocolată!
A patra ispită este una căreia nu-i pot rezista nici măcar atunci când îi aud titlul. Iar coperta… Ah, coperta e.. stelară! Graffiti Moon, Cath Crowley pentru că lună, artist și visător, iar noaptea lungă e bonus. Dar oare o voi avea? De noaptea lungă întreb?
Următoarea este Spune-mi dacă zâmbești, Eric Lindstrom am auzit că e o poveste tristă, iar sunt o mică teroristă! Glumesc! Nu sunt, dar îmi plac poveștile triste.
Nu-mi displace nici măcar un titlu Storia, mă bucură oricare bijuterie literară!  Și dacă până la urmă am dat-o pe de-a dreptul cu mărturizirea mea, să știi că sunt foarte curioasă în privinta a două cărți ce urmează să apară!
Te miră? Păi n-ar cam trebui, să știi! Atunci când e vorba despre mine și despre cărți, orice e posibil! Ba chiar imposibilul devine oricând posibil, peste noapte și fără pic de efort!
The Power, de Naomi Alderman e cartea citită de Barack Obama în 2017 și sunt curioasă tare în privinta ei. Bine, curiozitatea primează, dar nu știu de ce am scris motivele fix pe dos.
Eliza and her monsters, de Francesca Zappia pare a fi o dramă. un thriller. Și când văd ”her monsters” îmi sclipesc ochii de bucurie! De ce? Pentru că… și eu am monștrii mei și sincer cred că ar trebui să o cunosc pe Eliza, ca să avem și mai mulți monștri – e plăcut să-i accepți și să-i îmblânzești, sau măcar să te străduiești să o faci.
Mi-a spus mie cineva așa: ”Dorințele se împlinesc întotdeauna!” Și chiar simt și cred același lucru!
P.S. Acesta nu este un articol plătit sau sponsorizat!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.