Evenimente și noutăți la Bookfest – Editura Univers

afis_bookfest
Noutăți ale Editurii Univers pregătite pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediția X 20-24 mai 2015. O MIE DE PADURI INTR-O GHINDAStand Univers: nr. B12, pavilion C2.
O mie de păduri într-o ghindăclick pe titlu pentru a afla mai multe detalii.

Lansare: Sâmbătă, 23 mai, ora 12.00
Invitați: Valerie Miles, José María Merino, Simona Sora
Scena Arena din Pavilionul C1, Romexpo
O mie de păduri într‑o ghindă cuprinde fragmente din operele a douăzeci și doi dintre cei mai importanți scriitori de limbă spaniolă din a doua jumătate a secolului al XX‑lea. Textele din antologie nu sunt selectate după cum se potrivesc sau nu pe vreo grilă rigidă, ci înșiși autorii au fost supuși torturii de a alege din propriile lor cărți ceea ce au considerat ei că îi reprezintă mai bine. Până la urmă, toți
scriitorii cuprinși în antologie au dat dovadă de spirit sportiv, au suportat cu bine tortura (care a inclus, printre altele, plimbări pe Ramblas în căutarea unui ziar, conversații cu șampanie după‑amiaza, răscoliri prin bibliotecă în căutarea unei anumite pagini din Nabokov), apoi au ales câte o ghindă din propria lor pădure de hârtie. Iar scriitorii aleg altfel decât criticii și editorii, ei sunt întotdeauna mai aproape
de cititori. Pentru cititorii români, această antologie va fi și un prilej de a descoperi cărți și autori cu care nu sunt încă familiarizați, nu doar o plăcută reîntâlnire cu opere pe care le iubesc deja, văzute chiar din perspectiva autorilor.
VIATA JOCUL MOARTEA LUI MAZREK (1)

Viața, jocul și moartea lui Lul Mazrek, Ismail Kadare – click pe titlu pentru a afla mai multe detalii.

Lansare: Duminică, 24 mai, ora 15.00

Invitați: Luan Topciu, Ministru Consilier – Ambasada Albaniei în România

Miruna Vlada poetă, specialist în relații internaționale, zona Balcanilor de Vest

Marius Dobrescu, scriitor

Stand Univers: nr. B12, pavilion C2

O poveste de dragoste se înfiripă între un soldat și o tânără turistă, într‑un oraș de pe litoralul albanez. Numai că nimic nu este ceea ce pare în acest minunat decor estival. Pe fundalul ruinelor unui teatru antic, regimul comunist montează o înscenare grotescă pentru a‑și ține sub teroare propriul popor, iar protagoniștii devin, cu sau fără voia lor, actori.

Cele 20000 femei

Cele 20000 de femei din viața unui bărbat,Gabriel Osmonde – click pe titlu pentru a afla mai multe detalii.

Alexis este un cvadragenar care, demult, visa să echivaleze cele 20000 de zile ale unei existențe cu tot atâtea femei iubite. Acum, confruntat cu realitatea tristă și mediocră a vieții sale și încercat chiar de ideea sinuciderii, caută o ultimă și disperată scăpare în desfătările propuse de vasul de croazieră Queen of the Baltic. Dar paradisul sexual plutitor va putea să‑i deschidă o nouă cale acestui „cerșetor de dragoste“? Al doilea roman publicat de Andreï Makine sub pseudonimul Gabriel Osmonde trasează necruțător un portret al bărbatului contemporan, „mai mediu ca oricând“.
Inceput si sfarsitÎnceput și sfârșit, Hakan Günday – click pe titlu pentru a afla mai multe detalii.

O fetiță de unsprezece ani, Derdâ, este căsătorită forțat cu un bărbat care o ține prizonieră într‑un apartament din Londra. Un băiat de unsprezece ani, Derda, se întreține curățând mormintele dintr‑un cimitir și, de frica orfelinatului, ascunde lumii moartea mamei sale. Peste cinci ani, adolescenta evadează nimerind în lumea crudă şi halucinantă a sado‑masochismului, iar băiatul descoperă un scriitor care‑i schimbă felul de a privi viaţa. Printre violenţe care le strivesc inocenţa, Derdâ şi Derda îşi caută libertatea şi, fără să‑şi dea seama, se caută unul pe altul.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt GoodRead!(.ro)

19 mai 2015