La cumpăna dintre ani: Bilanț anual

A venit și ultima zi a lui 2018 și odată cu ea și articolul în care fac un bilanț al tuturor cărților pe care am reușit să le citesc pe tot parcursul celor 12 luni – care s-au scurs cu o rapiditate uimitoare.

2018 este anul în care NU am reușit să-mi duc la îndeplinire scopul – de a citi 120 de cărți. Mereu rămân în urmă în momentul în care îmi propun să citesc mai mult. Nu am citit cât mi-am propus, cât aș fi voit, dar nici 75 de cărți nu e un număr extrem de mic – se poate întotdeauna mai mult și mai bine.

Pentru 2018 nu am decât un singur mesaj:

”Dragul meu an 2018, nu sunt supărată pe tine, nu am să-ți reproșez nimic, nu-ți spun că datorită ție am plâns nopți, că nu am dormit cu zilele. Nu am să te acuz de nimic, E doar vina mea. Tu ai fost bun cu mine, numai eu nu am știut să profit de toate oportunitățile oferite, nu am știut să spun NU. Este doar vina mea. Niciodată nu am să spun că e vina ta pentru că am trăit cu teamă și în teroare. Ție doar îți mulțumesc din tot sufletul meu pentru lecțiile pe care m-ai ajutat să le învăț, că m-ai pregătit pentru o nouă etapă – 2019, că mi-ai arătat unde greșesc și ce anume trebuie să schimb. Îți mulțumesc mult că ai trecut suficient de repede cât să-mi ușurezi poverile sufletești și că mi-ai dat putere să rezist. Datorită ție.. azi sunt mai puternică și mai hotărâtă să merg mai departe! Îți sunt profund recunoscătoare. Doar tu m-ai adus în acest moment al vieții mele, doar tu mă ajuți și acum să realizez un bilanț și să fiu optimistă cu noua călătorie care va începe peste doar câteva ore.”

Cărți propuse: 120

Cărți citite: 75 (73 Goodreads), dar s-ar putea să mai termin una până se schimbă anul.

Gen literar: Diverse

Autori: 17

Autoare: 58

Edituri: Diverse

Pagini citite: peste 19,747 

Media notării cărților: 4,5 stele

Cea mai scurtă carte citită: Maria și fulgii de nea – 96 pagini

Cărțile mai puțin bune: va apărea azi pe blog.

Colaborări: Mulțumesc din suflet tuturor autorilor și editurilor pentru încrederea acordată!

A fost…

Nu am să încetez vreodată să visez, nu am să încetez vreodată să sper că va fi bine și pentru mine, dar și pentru ceilalți – oameni dragi, cunoscuți, chiar și necunoscuți. Cu toții merităm și primim, dar în funcție de cât credem că merităm.

Am 2018 m-a pregătit, m-a instruit, m-a zdruncinat. A fost bine că nu a fost mai rău de atât, dar pentru 2019 este visul meu, dreptul meu și opțiunea mea de a FI, de a simți, de a dărui și a primi – în funcție de binele și mai puțin binele făcut. 2018 m-a pregătit pentru ceea ce urmează, pentru ceea ce vine.

Azi se încheie 2018 povești în care am fost personaj și autor. Urmează 2019 povești noi care mă transformă și mai mult în autorul vieții mele! De la 2018 nu mai vreau decât să-mi cer iertare pentru tot ce-ar fi fost bine să fac și nu am făcut, pentru ceea ce aș fi putut să fac, dar de teamă..nu am reușit să fac, pentru tot ce-am greșit și tuturor celor care le-am greșit.

2019 – Va urma..

De mâine voi avea grijă să-mi trasez obiective pentru fiecare lună în parte și voi lucra la mine și cu mine ca să le pot îndeplini – astfel mă voi bucura singură cât de des pot.. pentru că pot.

De mâine nu mă voi mai simți vinovată , nu îmi voi mai asuma vina și greșelile celor din jur, voi spune nu. De mâine nu voi mai uita vreodată că binele prea mult se întoarce împotriva mea.

De mâine voi scrie mai mult și mai des. Mi-am reprimat emoțiile și durerile ca să nu se vadă că sunt vulnerabilă și umană și nu voi mai crede că merit toate acuzele și reproșurile posibile și imposibile.

De mâine NU voi uita cine sunt, ce vreau și ce merit!

De mâine mă voi respecta mai mult și voi cere mai mult respect – pentru că ofer întotdeauna ceea ce am cerut.

De mâine îmi promit că nu voi mai plânge din cauza defectului și din cauza neputinței – sunt conștientă că fac tot ce pot și că nu trebuie să schimb eu lumea – nu se fac schimbări cu chinuri, nu impuse, nu cu lacrimi și nopți nedormite, nu cu tristețe, cu nervi și nedreptate.

De mâine voi citi mai mult, voi ieși mai mult din casă și mă voi implica mai mult doar în ceea ce merită cu adevărat efortul meu, timpul și energia mea. Am primit multe palme de la 2018 pentru ca în 2019 să fiu complet trează.

De mâine voi zâmbi mai mult și mai des. Și mă voi bucura de timp și de oamenii din jur. De mâine e un nou început – așteptat, visat, vizualizat, meritat.

De mâine va fi mai bine pentru mine, pentru cei dragi, cunoscuți și necunoscuți.

De mâine voi simți și mai mult că nu sunt singură și că nu trebuie să mă tem pentru viitorul și fericirea mea.

2018 ai fost minunat așa cum ai fost! 2019 vei fi așa cum mi-am dorit de multe luni! Bine ai venit!

Să ne citim cu bine și în anul ce vine și să ne fie tuturor mai bine! Nu uita că merităm asta!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.