Ați găsit Enigma?

În ianuarie, Editura Univers sărbătorește luna Enigma, luna dedicată colecției de cărți polițiste și thrillere – una dintre cele mai vechi și apreciate colecții ale Editurii Univers. Toate aceste concursuri, mistere de dezlegat, informații atractive despre cărțile, autorii, dar și cititorii Enigma, oferte și reduceri, le poți găsi pe site, pe pagina de facebook, dar și pe blogurile și site-urile partenere, între 12 și 31 ianuarie  2015.
Pentru a participa la concursurile deja organizate, dar și cele care urmează să se desfășoare, ți-aș recomanda să fii cu ochii pe pagina de facebook a editurii Univers – unde poți câștiga premii interesante. Dar și să te înscrii și la concursurile de pe site-urile de mai jos:
Blogul cititoarei de cursa lunga
Hyperliteratura
Din colecția  de cărți polițiste și thrillere fac parte titluri extrem de interesante, de citit și recitit pe nerăsuflate,  romane care îți trezesc interesul pentru necunoscut, acțiune, poveste, personaje. Toate titlurile din aceasta colecție te determină să citești, să participi la acțiune și descoperi adevăruri bine ascunse. Sunt cărți numai bune de citit în acest an.
Abia aștept să citesc o mare parte din romanele din această colecție. Mi-au trezit curiozitatea toate cărțile din colecție, dar mai ales acestea:
Ucigasul, Patrícia MeloUcigașul, Patrícia Melo

Cum poate un tânăr timid, introvertit şi cu complexe fizice, sociale şi culturale să devină asasin profesionist? Prin vocea protagonistului, într-un stil alert, caracterizat de o extremă violenţă verbală, dar şi de sensibilitate, tandreţe şi umor, romanul Ucigaşul dezvăluie procesele interioare complexe şi pline de conflicte, precum şi pe cele exterioare care îl aruncă pe căi nu de el alese, dar înscrise deja, oarecum, într-un fel de cod genetic social.
Patrícia Melo s‐a născut în 1962 în São Paolo. A scris romane, piese de teatru şi scenarii de film. Romanele ei sunt bazate pe intrigi poliţiste şi au drept sursă de inspiraţie, de multe ori, violenţa din cartierele sărace ale marilor oraşe. În 2001 a câştigat premiul Jabuti, cel mai important premiu literar brazilian, pentru romanul Inferno. Pentru O Matador (Ucigaşul, 1995) a primit în 1996, în Franţa, Prix Deux Océans şi în 1998, în Germania, Deutscher Krimi Preis. În 1999, revista Time a inclus‐o într‐o listă care cuprindea cincizeci de „Latin American Leaders for the New Millennium“.

 

Justitiarii, Adam CreedJustițiarii, Adam Creed

Adam Creed este întemeietorul programului „Free to Write”,  o serie de cursuri de creaţie literară predate în închisori. Experienţa sa de lucru cu deţinuţii şi cu ofiţerii de eliberare condiţionată l-a inspirat în elaborarea unei serii de romane poliţiste din care primul volum este Justiţiarii. Adam Creed conduce în prezent catedra de Creative Writing la Universitatea John Moores din Liverpool.
Un bărbat care a fost acuzat de pedofilie, dar nu a fost niciodată condamnat, este asasinat cu o cruzime inimaginabilă în apartamentul său din Londra, în care nu se vede nici o urmă de intrare prin efracţie. La puţin timp după aceea, un altul este torturat şi lăsat în viaţă doar pentru a trăi o vreme cu teroarea că va suferi din nou aceleaşi chinuri. Pentru a investiga aceste crime, detectivul inspector Will Wagstaffe trebuie să se întoarcă în trecut şi să se confrunte cu propriii săi demoni: oare va reuşi să-i învingă?

În curând va fi lansat un nou roman în colecția Enigma, iar acesta se numește:

Lantul de crime, Meg GardinerLanțul de crime, Meg Gardiner

Când tatăl ei dispare misterios, Evan Delaney are numai 72 de ore pentru a face rost de informaţia cerută de răpitorii acestuia. Doar că, într‑o lume a spionilor, asasinilor şi şantajiştilor, nimic nu este ceea ce pare, secretele trecutului sunt periculoase, iar eroina se vede împinsă într‑o cursă nebună de la un capăt la celălalt al lumii pentru a aduna piesele unui adevărat puzzle şi a opri lanţul de crime.

 Cele cinci romane ale lui Meg Gardiner sunt, pur şi simplu, cea mai bună serie de crimă şi suspans pe care am citit‑o în ultimii douăzeci de ani. – Stephen King, 2006

Meg Gardiner (n. 1957) a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Stanford şi a lucrat ca avocat, apoi ca profesor de creative writing la Universitatea din Santa Barbara. A trăit mult timp în Anglia, unde a şi publicat primele cărţi, abia mai târziu fiind descoperită de publicul şi critica americană. A debutat în 2002 cu romanul China Lake, primul dintr‑o serie de cinci care o au ca eroină pe Evan Delaney, o jurnalistă de investigaţie. În 2008 a început o nouă serie, care o are în centru pe Jo Beckett, un psiholog criminalist, şi care cuprinde patru romane.

Lanțul de crime este una din acele cărți care nu trebuie ratată.Succes dacă te înscrii la concursurile menționate mai sus. Îți recomand asta, având în vedere ca unul din premiile puse în joc este cartea care este în curs de apariție.
Abonează-te la blog pentru că vor urma foarte multe recenzii noi, prezentări de carte și concursuri cu premii.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De ce nu scriu o carte?

14 ianuarie 2015