Eveniment #Fiidiferit #Citeşte alături de Editura Up și Monica Ramirez la Liceul Teoretic Dante Alighieri, București

#Fiidiferit #Citeşte a ajuns și la Liceul Teoretic Dante Alighieri din capitală, unde, alături de doamna profesoară Valentina Liurca, elevii au întâlnit-o pe scriitoarea Monica Ramirez. Au fost două ore magice în care s-au pus întrebări, s-a râs mult și s-a discutat despre ceea ce înseamnă să scrii, cum se construiesc personajele unui roman sau ce presupune crearea unei serii. La finalul evenimentului copiii au primit în dar cărți oferite de către editurile Tritonic şi UP şi promisiunea repetării întâlnirii.

#Fiidiferit #Citeşte este un proiect iniţiat de Editura UP şi Oana Arion.

Detalii despre eveniment

 

Monica Ramirez a locuit în SUA, unde a publicat nouă romane. Bucureşteancă, absolventă a Belford University din California, cu o diplomă de Creative Writing, membră a EWA – Espionage Writers of America, și a Romanian Crime Writers Club, a debutat în România cu Asasin La Feminin, primul volum tradus în limba română din seria de spionaj/românce Alina Marinescu, apărut la editura Blue Ink Waters Press din America în ordinea care urmează: The Unwilling Assassin, Whispered Identities, Balance of Power, Beyond Smoke and Shadows, Abyss, Requiem for an Assasin. Editura Boson Books i-a publicat cele două romane istorice de dragoste, Intimate Strangers Affair și Kit Black, precum și thriller-ul Blackout.

Au mai apărut în România: Seria Alina Marinescu, care include șase volume: Asasin la feminin, Identități secrete, Balanța puterii, Bariere de fum, Abis și Recviem pentru un asasin, Kit Black, Cum se scrie un best-seller – Tehnica americană de scriere creativă cu ajutorul căreia poți transforma o idee într-un roman de succes, Seducția apei, Viață dublă la Veneția, Fantoma de pe lac, Seria GEMINI, care include trei volume: Gemini, Rogue și Ops Files: Intelligenex.

Autoarea are în lucru mai multe proiecte editoriale, cum ar fi Seria Emma Moss, crime fiction, Seria Metropolis, Seria Exodus 2050 și Trilogia Amber Project, distopii post-apocaliptice, Cealaltă jumătate de vis, thriller/românce/fantasy, Tranzacții mentale și Ghostwriter, thriller/românce/paranormal.

Liceul “Dante Alighieri” este continuatorul formelor de învățământ existente în perioada 1958-1989. Din 1990 şi până în prezent, a demonstrat că este o instituție ce oferă servicii educaționale de calitate, redevenind liceu teoretic cu clase bilingve (română-italiană).

Recent a căpătat statutul de unitate școlară reprezentativa, apoi, prin aplicarea Memorandumului, s-a trecut la integrarea învățământului românesc cu cel italian, respectiv european, având ca finalitate recunoașterea reciprocă a diplomei de bacalaureat. Astfel absolvenții claselor de italiană pot accede la studierea în orice instituție de învățământ superior în Italia.

Școala dispune, din punct de vedere al dotărilor, de echipamente didactice moderne, de spații ample destinate serviciilor culturale și sociale (cabinele ultradotate cu tehnica informațională și de comunicare, laboratoare conectate la internet), bază sportivă, bazin de înot, spațiu verde pentru recreere.

În ceea ce privește oferta educaționala, cei 870 de elevi ai liceului sunt școlarizate pe filiera teoretică (real și uman) cu specializări multiple (matematica-informatica, matematica-informatica-bilingv, științe ale naturii, filologie și filologie bilingv). Totodată funcționează și clase de gimnaziu cu predare intensivă în italiană.

Începând cu anul școlar 2007-2008, a fost înființată o clasă a V –a cu predare în limba maternă italiană, precum și o clasă a IX – a , de matematica-informatica intensiv engleza.

Premianți ai olimpiadelor școlare, ai concursurilor internaționale, participanți la sesiuni de comunicări, bursieri la licee de prestigiu din Italia, cu atestate la informatică și italiană, elevii noștri reprezintă una din valorile școlii.

Cadrele didactice sunt implicate în Reforma Învățământului, căutând permanent, prin nivel ridicat de pregătire profesională, motivație, angajament, performanta și satisfacție în decursul didactic și educativ.

 

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.