Succesul e doar al tău, Anna Noua – Recenzie

Succesul e doar al tău poate fi unul dintre cele mai bune îndemnuri pentru copii.  Astăzi nu este doar asta, ci și un jurnal foarte atent construit. Orice copil, începând cu 10+,  îl poate transforma într-o activitate zilnică extrem de plăcută. Jurnalul copilului spre succes  – un subtitlu al kitului educațional ales cu foarte multă atenție și pricepere, devine un pașaport spre autocunoaștere. Spre educație și noi descoperiri despre cei din jur.

Anna Noua acordă atenție sporită detaliilor pentru ca acest jurnal să ajungă la copiii curioși și fericiți că au propriul univers unde pot explora, pot scrie sau petrece timpul într-un mod atractiv și constructiv pentru ei. Încurajez ideea de jurnal, chiar și a unuia clasic – unde pot nota tot ceea ce li se pare important. Scrisul dezvoltă abilitatea de a recunoaște emoții, sinceritatea și încrederea în sine.

Multora dintre noi ni s-a vorbit despre succes doar în anumite condiții,  numai dacă respectăm anumite reguli. Ni impregnat multora că succesul se obține cu note mari, cu ascultare de părinți, cu dormit singuri, cu mâncat tot din farfurie. De câte ori nu ai încălcat, copil fiind, aceste condiții? Ai fost convins de și mai multe ori că ai ratat, că ai dezamăgit, că nu meriți pentru nu ai făcut ceea ce ți s-a spus.

Sigur, succesul înseamnă și să înveți foarte bine ca să obții rezultatele maxime. Dar de prea puține ori încurajăm și motivăm copilul pentru a îndrepta situația mai puțin bună. Pedeapsa nu e o formă a succesului!

Succesul este al tău – întâi se învață, apoi se obține

De fiecare dată va fi o problemă dorința asta ca un copil să obțină succesul din prima. Să facă totul să-l obțină, că doar adulții îi oferă tot ce are nevoie. Dar să știi că nu e vorba despre a da copilului lucruri materiale în schimbul succesului. Ce-ai zice dacă i-ai da ceva mai mult decât material? Care nu costă bani. Sprijinul, susținerea ta indiferent de rezultat, încrederea ta în el? Succesul se mai obține și în etape, treptat. E mai important să facă pași spre succes, decât să-l obțină de la prima încercare. Învață pașii fiecărei etape. Repetarea și exersarea sunt esențiale. Încurajarea ta de a gândi este infinit mai importantă decât rezultatul final.

De ce ai vrea să obțină ceva prin acțiuni mecanice? Succesul obținut ușor nu-l va motiva să exploreze și alte căi de a ajunge la reușită.  Succesul este doar al lui, așa că nu-l mai compara cu alți copii, nu-l mai descuraja. Nu-i dezvolta frica, neîncrederea și ideea că te va supăra dacă nu face totul așa cum vrei tu. Succesul este doar al tău – al copilului tău, nu al tău personal. Nu mai crede că există doar un singur mod de a-l atinge.

Învățarea despre cum să aibă succes este un proces, nu o competiție. Nu e necesară graba. Jurnalul copilului spre succes vorbește despre a fi sincer și a avea răbdare în fiecare etapă. Succesul e doar al tău și te felicit că nu te grăbești niciodată.

Copile, ești perfect!

Ceea ce ai învățat prin gândire logică și creativă nu îți poate lua nimeni. Chiar și dacă nu reușești, ceea ce ai descoperit este deja un succes real, este un mare plus. Un ajutor pe care deja te poți baza în momentul în care o iei de la capăt.

Te îndemn să  nu trece peste paginile jurnalului crezând că e prea simplu sau că deja știi lucrurile astea despre tine.

Jurnalul copilului spre succes nu este competiție, nu este nici o sursă prin care tu, copile drag, să te simți mai puțin bun. Fiecare capitol din jurnal e despre tine. Ești perfect și fără acest jurnal, iar succesul tot al tău este. Cu ajutorul acestui instrument educațional vei înțelege că poți îmbunătăți multe la propria persoană.

Ce te învață jurnalul tău spre succes? Printre altele: cum să îți pese și de cei din jur, cum teama de a fi sincer duc la minciună, despre încredere, emoții etc. Nu lipsesc jocurile interactive și sugestiile care te vor îndrepta spre a fi TU, dar mult mai fericit, încrezător și învingător – deținător al succesului.

Este foarte important să înțelegi că pentru a avea succes, nu trebuie doar să faci. Uneori, e suficient să fii. Să fii atent la ceilalți, să-i ajuți dacă poți, să alegi adevărul și sinceritatea, să fii prietenos, comunicativ, vesel, să te joci, să citești. Jocul va dezvolta gândirea și încrederea în tine. Te va bucura și relaxa. Astfel vei găsi întotdeauna soluții și va obține rezultate bune.

Succesul e doar al tău – alegeri potrivite

Întotdeauna vei fi mai bun, din ce în ce mai bun, iar succesul va fi la îndemâna ta. Îl vei obține cu ușurință dacă vei face alegerile potrivite. Nu mereu alegem bine, dar întotdeauna putem alege. Nu renunța niciodată. Nu te supăra, nu renunța la încercat. Perseverența este o cheie spre succes.

Fiecare alegere pe care o faci aduce un rezultat. Te ajută? Folosește-l. Nu te mulțumește, ai învățat ceva – ești curajos și încearcă iar. Numai așa vei vedea ce se potrivește mai bine. Fii mulțumit, recunoscător și mândru de tine că știi să te îndrepți spre ceea ce îți dorești.

Succesul e doar al tău e un kit educațional complet. Cuprinde Jurnalul copilului spre succes cu peste 180 de pagini de informații, sugestii și jocuri practice, Lanțul faptelor bune, un pix, un semn de carte și o scrisoare dedicată părinților.

Succesul e doar al tău – o investiție sigură în viitorul copilului, dar și un cadou inedit pentru orice ocazie.

Cât de bine ar fi prins acest kit generației mele! Cât de multe aș fi putut schimba în copilăria mea! Sper ca noua generație să trăiască altfel! Un copil de succes va fi un adult mai fericit!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.