Un nou început: Provocările (livrești) ale anului 2019

Bine te-am regăsit și în 2019! Mă bucur că sufletul vrea să-și lase amprenta și anul acesta în viața cuiva drag – prieten, cunoscut sau necunoscut. Este alegerea lui, pe el îl las să facă doar ceea ce simte, ce-l eliberează și-l face fericit cu adevărat.

Anul nou aduce o nouă șansă la fericire – pe toate planurile, iar pentru pasiunea mea creativă și literară.. aduce multe provocări. Am început anul cu o provocare neașteptată – tehnologia mă cam bate, iar asta s-a văzut încă din seara de 31 decembrie. Am avut parte de câteva ore în care am crezut că scrisul (pe blog și nu numai) va fi o activitate ce va intra pe pauză pentru o perioadă, dar totul e bine când se termină cu bine și… deschiderea laptopului.

M-am împăcat cu anul 2018 și lui îi dedic această melodie.

https://www.youtube.com/watch?v=28Sr6EYM8BE
Dedicație specială :).

E ianuarie și-am acceptat o mulțime de provocări literare, dar promit să mai fie și altele – mai sunt unsprezece luni din acest an, cum să stau eu departe de provocări?! Nu se poate. O geamănă nu se lasă niciodată, nu renunță la luptă, la șansă, la fericire. Nu renunță niciodată, căci poate mai mult – mai mult chiar și decât știe ea că poate.

E deja 1 din 100 :).

Cititorului îi stă bine cu provocările literare

#maraton2019  – MARATON ANUAL

Provocare literară cu 19 cerințe. La final de an, la bilanț trebuie să fie citite toate cele 19 cărți care să corespundă cerințelor. E deja începută această provocare și-mi place.

  1. O carte clasică
  2. O carte apărută în anul 2019
  3. O carte biografică
  4. O carte menționată în altă carte
  5. O carte recomandată de un membru (provocarea este pe grupul de Facebook Despre cărți. Despre oameni)
  6. Cea mai groasă carte din bibliotecă
  7. O carte cu prima literă a prenumelui.
  8. Un volum de poezie
  9. O carte de non-ficțiune
  10. O carte care va fi ecranizată
  11. O carte primită cadou
  12. O carte care îți aduce aminte de cineva
  13. O carte de pe continentul tău preferat
  14. O carte scrisă de o femeie
  15. O carte citită de un străin
  16. O carte dintr-un gen care nu e preferat
  17. O carte interzisă
  18. O carte istorică (ficțiune sau nu)
  19. O carte cu cifră în titlu

Provocări literare acceptate pentru luna ianuarie 2019

Nu e de ajuns doar un singur maraton, nu îmi surâde ideea unei singure provocări literare, așa că am acceptat tot ce se poate. Mă bucură și-mi oferă motivația de a citi mai mult – poate și mai repede. Partea bună că pot asocia o carte la mai multe provocări – nu trebuie să fie aceeași carte la două sau mai multe cerințe din aceeași provocare, dar poate fi perfectă pentru o altă provocare. Majoritatea provocărilor sunt pe același grup menționat mai sus.

#provocareianuarie

În cadrul acestei provocări, am primit o recomandare de citit. M-am pus deja pe treabă și Pantofiorii roșii, Maria Housden este pe placul meu. Trebuie citită și la finalul lecturii o părere generală trebuie scrisă, folosind htag-ul #provocareianuarie.

#citestesicastiga

Provocare literară lunară în care trebuie să citim măcar una din cele trei opțiuni alese – opțiunile nu mai pot fi schimbate după aflarea titlurilor. Ca sa-ți duci la îndeplinire provocarea trebuie citită cartea (una din trei) și să îți lași opinia pe grup. Câștigătorul este ales prin tragere la sorți. Am ales cifra 3, unde cerința spune așa: ”11 septembrie 2011”, iar cartea din spate și de citit pentru această provocare este Extrem de tare și incredibil de aproape – Jonathan Șafran Foer.

#concurs12luni12carti, #ianuarie

O altă activitate cu iz de lectură și bucurie este un concurs lunar în care citim o anumită carte, aleasă de fiecare, dar după anumite cerințe impuse de cel care organizează concursul și oferă premiul la final. Ultima condiție de participare este să citești cartea și să scrii opinia ta despre carte. Pentru luna ianuarie avem de ales o carte cu titlul format din două cuvinte, care să nu depășească 300 de pagini. Ce crezi că am ales? O carte menționată deja, dar care merge și aici. Are două cuvinte în titlul ei și are fix 300 de pagini. Da, Pantofiorii roșii – de care am prins drag – povestea e tristă, dar la final.. voi fi mai bogată sufletește.

Club de Carte ianuarie 2019

A fost aleasă și votată cartea Un nou început, de Kristin Hannah. La final de ianuarie ne adunăm să discutăm despre carte. Și nu ne e frică de spoilere, discutăm așa cum simțim, ne spunem părerile, legăm prietenii, abținem recomandări. Ce poate fi mai frumos? Abia aștept să o citesc!

#haisacitim

Aceasta este provocarea literară lunară organizată de colega mea, Cornelia – Grup Fscebook Cărțile iubesc oamenii! Lună de lună, citim două persoane (sau mai multe) aceeași carte. În ianuarie voi citi și eu, alături de Cornelia noua carte a autoarei Kristin Hannah – carte apărută la Editura Litera, în colecția Blue Moon. Aș putea citi și A doua șansă, scrisă tot de autoarea care m-a cucerit.

Maraton ianuarie – #maratonulprieteniei

Suntem echipe de câte doi – alegerea partenerului de citit nu ne aparține. Trebuie să citim 6 cărți luna aceasta. Trei dintre ele sunt pe o lista personală – titluri care le-am tot amânat. Partenerul alege trei dintre titlurile noastre și alege alte trei cărți pe care ni le recomandă. În cadrul acestei provocări, #maratonulprieteniei, am de citit:

  1. Trandafiri, Leila Meacham – 587 pagini
  2. Călărețul de aramă, Paullina Simons – 928 pagini
  3. Culoarea sentimentelor, Kathryn Stockett – 512 pagini
  4. O viață măruntă, Hanya Yanagihara – 706 pagini
  5. Gradina uitată, Kate Morton – 480 pagini
  6. Jocurile destinului, Douglas Kennedy – 720 pagini

Total de pagini 3933 pagini – Oh, my gard..

Sincer? Nu știu dacă voi reuși pentru că toate cele șase cărți au peste 500 de pagini, doar una e mai prietenoasă – după cum se vede.. Să râd până îmi dau lacrimile pe bune.

2019 pe blog

Am în plan să scriu mult mai des, dar acum să vedem ce o să să aleagă de planurile mele. 2019, te rog, hai să fie bine să nu fie rău, vrei?! Mulțumesc din suflet!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

11 martie 2019 at 1:14 PM

Succes şi fie să realizezi tot ce ţi-ai propus pentru acest an – ai nişte planuri minunate!



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.