Aventurile domnișoarei Clarisse, o poveste de Anna Noua

Aventurile domnișoarei Clarisse este un univers plin de culoare, emoție. Un spațiu plin cu provocări pentru copii și adulți.  Pe Tărâmul Emoțiilor copiii au puterea de a schimba lumea în care trăiesc. Dar pot schimba, prin atitudinea lor, atitudinea celor din jur – fie că vorbim de alți copii, fie că ne referim la adulții de lângă noi.

Atitudinea potrivită schimbă totul, iar poveștile pot deveni lecții din care, cei mici, dar și cei mari, pot învăța. Este extrem de important să găsești modalitățile potrivite pentru a obține rezultatele dorite. Dar de cele mai multe ori, perseverența adulților este înlocuită cu abandonul cauzei. Mulți părinți renunță la schimbarea atitudinii copiilor. Renunță ei și acceptă doar ceea ce vrea copilul.

Părinții își educă copiii. Dar să nu uiți, dragă părinte și acest adevăr: un copil transmite mesaje, atitudinea lui atrage atenția ta. Ce-ți spune copilul este doar punctul de plecare pe drumul schimbării. Un copil trist, morocănos și care refuză orice spui, este un copil care are nevoie de tine. Are nevoie de soluții noi. Da, soluții noi, la probleme vechi.

Aventurile domnișoarei Clarisse – povestea din care ai ce învăța

Mai mult ca sigur te întrebi cine este personajul principal al poveștii? Pe bună dreptate vrei să afli povestea micuței morocănoase, dar am să-ți spun mai mult de atât. Clarisse de pe Tărâmul Emoțiile este o fetiță deșteaptă, frumoasă și fericită doar atunci când părinții o lasă să facă doar ce vrea. Știi ce îi place ei? Să se uite la desene. Da, la televizor, pe telefon, calculator sau tabletă.

Când nu e lăsată să se uite la desene, micuța se întristează, nu-i place nimic și își întristează și familia. Cum? Prin refuzurile sale repetate. E un copil, iar copiii pot să se joace, nu? Dar oare ce face Clarisse greșit și îi supără pe cei din jur? Ea vrea să se joace, dar joaca nu înseamnă doar desene animate. Mai înseamnă desenat, colorat, timp petrecut departe de tot ce înseamnă obiecte care o fură pe copilă din mijlocul emoțiilor pozitive.

Cum? Și tu ai acasă o Clarisse, mami?! Nu te îngrijora, căci această carte colorată te poate ajuta și pe tine – pe tine mami, dar pe puiuțul tău. Citind cartea Aventurile domnișoarei Clarisse, înțeles că, părintele poate atrage atenția copilului. Cum. Ingeniozitate.

Aventurile domnișoarei Clarisse – fă cunoștință cu Supărăciosul

Aventurile domnișoarei Clarisse vă face cunoștință cu Supărăciosul. Mami, tu poți să-l aduci în viața copilului tău. Fii sigură că se vor împrieteni și va accepta motivul pentru care a venit în viața lui. Supărăciosul vine să-și spună oful, nu? Marea lui supărare este copilul care își petrece tot timpul la televizor, la computer, pe tabletă sau telefon. Și cât se mai supără de tare, căci copiii nu înțeleg un lucru: acela că toată tehnologia asta le fură bucuria, timpul petrecut cu alți copii sau cu părinții. E atât de trist, iar Supărăciosul chiar are dreptate. Tehnologia fură copilăria!

Dar stai! Supărăciosul mai spune că o parte din vină o au și prinții. Știi tu oare că, la început, toți copiii, îi copie pe cei mari? Fac exact ce fac adulții. Fac doar ceea ce văd la cei din jur și nu ascultă ceea ce li se spune, căci vizualul are o putere mult mai mare de convingere.

Supărăciosul îți poate ajuta copilul să renunțe la multele ore petrecute la televizor, pe telefon sau calculator. Îl poate convinge că toate acestea i-au devenit dușmani sau că televizorul, telefonul, tableta și calculatorul nu-l învață nimic bun, doar îl izolează de oameni, de frumusețea din jur și de bucuria pe care o poate simți întotdeauna.

Suntem înconjurați de lucruri care ne fură bucuria

Tehnologia nu mai este un secret pentru cei mici. Și dacă, la început, te bucuri că, la doar 3 ani mânuiește telefonul mai ceva ca tine, va veni vremea când vei vedea că, tehnologia te-a îndepărtat de propriul copil. Că din cauza utilizării ei îndelungate, copilul tău a devenit agitat, e mereu nervos și are tendința să lovească sau să țipe. Motivele nu mai trebuie amintite, sunt clare.

De câte ori nu ai vorbit singură? De câte ori nu ai trimis copilul să facă ceva, departe de telefon, dar el nu te-a auzit, nu s-a mișcat? Sau dacă s-a dus în altă parte, telefonul a rămas la el în mână? Știu, de foarte multe ori. Mă uit la copiii din ziua de azi, mă uit cu tristețe, să știi. Nu face nimic fără telefon sau tabletă. Când mănâncă, are și telefonul în mână. Nu poate lua medicamentele dacă nu se uită la desene, pe tabletă. Nimic, nicio activitate fără să fie conectați la tehnologia cea de toate zilele.

Orice se poate învăța. Dacă a învățat că primește telefonul dacă mănâncă legume, poate învăța și că iese în parc la joacă, dar fără să primească telefonul.

Tehnologia în viața copiilor  a luat amploare. E o situație alarmantă chiar. Lucrurile se pot schimba, dar trebuie să vrem asta. Se poate dacă nu renunți imediat după prima răbufnire a copilului. Renunță să-l mai lași să decidă asupra lucrurilor care nu-i aparțin. Toată tehnologia din casă nu e a copilului, e a părinților.

Regulile? Pot exista, dar să nu fie drastice. Le poți face să fie distractive. Pentru ca puiul tău să se bucure atunci când le respectă. Și să nu creadă că e o corvoadă pe umerii lui doar pentru că există reguli.

Aventurile domnișoarei Clarisse – citește și lasă-l să descopere singur adevărul

Aventurile domnișoarei Clarisse este povestea care inspiră adulții, dar motivează copiii. Este calea distractivă prin care orice copil devine curios, iar modul frumos în care este scrisă, va ajuta copilul să înțeleagă singur mesajul. Va învăța despre alegeri, ce trebuie să facă dacă și-a supărat părinții. Dar nu numai atât: recunoașterea adevărului este o lecție esențială pentru creșterea și educarea copiilor.

”Iartă-mă”, ”Te rog” și ”Mulțumesc” sunt formulele magice care vor aduce copilului bucuria, dar și liniștea că mama nu e supărată. Aventurile domnișoarei Clarisse este Tărâmul care-ți poate aduce copilul înapoi. Copilul tău vesel, ascultător, pregătit să se joace, să împartă, să dăruiască, să fie bun cu cei din jur.

După ce l-au cunoscut pe Bruno, fiecare copil poate ajunge pe Tărâmul Emoțiilor!

O carte frumoasă, numai bună de citit copilului de fiecare dată când vrea să meargă pe Tărâmul Emoțiilor. E perfectă pentru a o dărui, dar și pentru educatori și învățători. E nemaipomenită pentru toți cei care își doresc să facă o schimbare, în bine, în viața copilului – acaparat total de tehnologie.

Copiii trebuie să se bucure de o lume a lor, o lume plină de culoare, emoții pozitive, joacă, zâmbete! Impresii altor părinți poți citi chiar aici.

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.