Aviatoarea, Sandra Coroian – Quantum Publishers

Din categoria așa NU..Să nu faceți niciodată ca mine. Dacă nu ar fi de râs, aș plânge în hohote. Asta-s eu.
Am simțit să filmez părerea mea despre Aviatoarea Sandrei Coroian și am pregătit totul pentru asta. Imediat m-am apucat de vorbit despre carte, iar peste câteva minute (bune), am zis că e gata și eram gata să opresc filmarea, moment în care…
Mi-a picat fața! Fericirea mea a durat atât de puțin, iar realitatea cruntă m-a dezumflat rapid. Butonul era oprit!  Iar eu vorbisem singură. Singura singurică, dar fără să filmez nici măcar o secundă din ceea ce trebuia să fie recenzia cărții Aviatoarea. Doamne! Și vorbisem cu atâta patos și entuziasm.
M-am ”enervat” de râs (tot singură) și.. nu! Nu m-am apucat de refilmat. Din acest motiv pueril (căruia numai mie mi se putea întâmpla, evident!), acum îți scriu despre Aviatoarea – cartea care m-a surprins întru totul.
Cu un început de poveste, ce mi-a adus în fața ochilor bunicul plecat spre înalt de aproape 10 ani, cu nevoia acută de a redeveni copil și de a simți magia poveștilor spuse de  o voce blândă, ca a bunicii – care acum continuă să spună povești îngerilor, dar și cu ochii înlăcrimați în momentul în care, pe nepusă masă, totul se schimbă pentru Sü și Sergei Vanay.
Vreau să-ți spun ceva: cărțile Sandrei Coroian te ”forțează” să te decizi foarte rapid: îți place sau nu-ți place, o cale de mijloc nu prea există. Când credeam că nimic nu mă mai surprinde la carte și stilul autoarei, a venit finalul care mi-a făcut ochii ca de broscoi.
Acum am o singură întrebare pentru Sandra: când urmează continuarea? Să nu crezi cumva că rămân eu cu întrebări fără răspuns. Nici să nu-ți treacă prin gând că lucrurile rămân așa,..sper.
Mi-a fost frică întotdeauna frică de înălțime, dar Aviatoarea Sandrei mi-a cam năucit inima cu fiecare turbulență pe care am simțit-o citind fiecare pagină. Aviatoarea nu este doar o simplă poveste plină de mister, este un salt în necunoscut, un salt spre cea mai mare frică, este un refugiu, este o împlinire a unui destin – ce nu promitea nimic spectaculos în viața tinerei Süre.
Într-un moment în care viața tinerei aviatoare nu arăta că are de gând să se schimbe, Sü devine mesager, căci o scrisoare importantă trebuie să ajungă într-un loc  ciudat și total necunoscut.
Această călătorie nu reprezintă doar propulsarea profesională, ci transformarea totală a celei care nu vrea să se despartă de avionul ei roșu ca focul. Este o formă de evadare și autodepășire a propriilor limite, este curajul în fața unor alegeri contra cronometru, a unei înălțări spectaculoase deasupra tuturor fricilor, piedicilor și a tuturor neputințelor care credea că îi umple sufletul trist.
Este șansa lui Sü de a realiza că nimic nu e imposibil, nici un război, nicio altă piedică fizică sau mentală, nu ăi poate sta în cale, că nimic nu o poate doborî; cu o singură condiție: să nu se lase doborâtă. Aviatoarea este precum un salt cu parașuta – eu așa m-am simțit. Și uite așa am sărit fără teamă, măcar cu ajutorul cărților.
Avionul este ”mijlocul de transport” spre descătușare, spre libertate, spre o altă lume în care niciun pericol nu te poate opri să înaintezi. Este calea sa spre împlinire, iubire. Avionul este doar curajul de a înfrunta totul, indiferent de orice. Este inima care-ți pulsează puternic în urechi și te împinge spre prăpastie, spre haos și întunericul de care ai fugit destul. Este dramul de nebunie de care dăm dovadă cu toții, la un moment dat.
Ce-am simțit citind cartea? Am simțit frica în oase. Dar am înțeles că teama nu înseamnă  libertate și fericire. Și nici nu oferă libertatea spre fericirea totală, ci o îngrădire a ei, a ta și a întregii tale vieți. Fericirea completă nu înseamnă nici fuga de necunoscut, ci exact contrariul: aruncarea în hău (prăpastie adâncă).
Aviatoarea de Sandra Coroian vrea să-ți ofere o călătorie de neuitat. Accepți invitația ei provocatoare? Dă-i un răspuns urgent aici.
A fost prima întâlnire cu autoarea Sandra Coroian. Felicitări și declar că sunt fericită că te-am cunoscut, prin intermediul cărții. Mulțumesc mult editurii Quantum Publishers pentru carte, dar și pentru oportunitatea de a cunoaște Aviatoarea și de a citi cărți care-mi taie răsuflarea.
Lectură plăcută celor care încă nu au citit Aviatoarea! Pe ceilalți îi aștept cu o opinie despre cărțulie.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

1 septembrie 2017 at 6:47 PM

Faina recenzie! As fi vrut să văd și ce ai filmat, poate alta data. 🙂2 septembrie 2017 at 1:36 PM

Nu stiu de ce nu am vrut sa citesc Aviatoarea… Acum, dupa ce ti-am citit recenzia, m-am razgandit. Multumesc pentru tentatie!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.