Filmul Divergent

Divergent
Nu am citit cartea, dar am văzut filmul. Am încălcat din nou regula ”Mai întâi cartea. Apoi filmul”. De această dată mi-am dorit să fac exact invers, tocmai pentru a mă convinge dacă merită să citesc primul volum din trilogia Divergent, de Veronica Roth.
Nu știu dacă am spus-o în scris până acum, dar am început acest an foarte convinsă de faptul că vreau să citesc trilogia Divergent, dar am avut ghinionul să aud o recenzie a cărții – care conținea spoilere și mi s-a tăiat cheful și entuziasmul precum se taie maioneza. Așa mi-am promis că nu voi mai citi cele trei cărți.
Însă… așa cum poate mă așteptam o prietenă a cărților mi-a zis să uit de acea recenzie și să citesc cărțile pentru că merită. Sigur îmi vor plăcea, mi-a zis ea. Și nu că nu o cred pe cuvântul ei de cititor în serie, dar până nu mă conving singură.. nu renunț la ideile deja formate. Știu că nu e foarte bine,  dar asta-s eu.
Revenind la întâlnirea cu filmul și la motivul pentru care am văzut filmul înainte să citesc romanul… Această ”strategie” este pentru a mă convinge dacă merită să citesc sau îmi voi pierde timpul și banii.
Am văzut filmul și… am trăit fiecare imagine cu o emoție incredibilă și imposibil de descris în cuvinte. Este o poveste care m-a fermecat, m-a cucerit iremediabil și m-a ținut încordată, emoționată și foarte prezentă timp de două ore.
Atât de mult mi-a plăcut filmul, că nu știu când a trecut timpul, nu am mai auzit nimic, nici măcar nu m-am auzit respirând. Am stat atât de încordată că mă dureau pe mine loviturile, dar nu m-am mișcat deloc. Acolo am stat și mi-am lăsat inima să urce în gât și să revină la locul ei de foarte multe ori.
În concluzie, mi-a plăcut filmul.
Mi-a plăcut foarte, foarte, foarte mult.
Atât de mult mi-a plăcut că m-am convins.. și voi citi și cărțile.
Am fost atât de impresionată de filmul Divergent încât, deși am spus că voi citi cartea imediat, nu am făcut-o nici acum – la două săptămâni de la vizionarea filmului. O să o fac, dar sunt încă sub influența filmului, a imaginilor și emoțiilor transmise de imagini, de personaje, actori, poveste.
Dacă filmul mi-a plăcut atât de mult, dacă am fost atât de impresionată de el, nu vreau să mă gândesc acum cât de mult îmi va plăcea cartea și cât de mult mă va impresiona călătoria printre rândurile ei.
Tu ai citit cartea? Ai văzut filmul?Care ți-a plăcut mai mult?

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Idei de cadouri

27 aprilie 2015