Lunga vară fierbinte. Karen Robards – #1 decizie care schimbă totul

Iarna a revenit – chiar și acum ninge cu fulgi mari, iar eu  tot ce mi-am dorit, a fost, să sfidez vremea de afară cu o carte pe măsură. În plină iarnă, în plină lună februarie, gândul îmi zboară la vara fierbinte, iar Lunga vară fierbinte de Karen Robards.. mi-a ținut companie și mi-a încălzit gândurile imposibil de oprit.
Deși este o carte veche – și nu se mai reeditează (păcat!), deși timpul și-a pus amprenta pe ea, romanul acesta este fermecător. Poate nu se poate devora – cel puțin eu nu am putut să-l devorez așa cum aș fi dorit,  Lunga vară fierbinte are ceva. ceva numai și numai potrivit pentru a fi savurat, citit pe îndelete.
Dacă ar fi vorba doar despre o carte de dragoste, totul ar fi ușor, dacă ar fi vorba doar despre o poveste și o iubire imposibilă – încununată doar de piedicile ce stăteau în calea împlinirii, atunci totul ar fi simplu. Dar în Lunga vară fierbinte de Karen Robards.. nu este doar despre o iubire. ci și despre obsesii, crime, nevinovății, secrete și toată răutatea întruchipată într-un om – un om ce se ascunde mereu, dar căruia nimic nu-i scapă atunci când vrea să își împlinească misiunea.
Rachel este profesoară în orașul în care locuiește. Are treizeci și patru de ani și o tona de curaj, care o ajută să înfrunte pe oricine o privește cu mirare, dezgust și foarte multă neîncredere, atunci când, face gestul suprem pentru cel care i-a fost elev – Johnny Harris – tânărul acuzat de o faptă fără seamăn, cu zece ani în urmă.
Tânără apreciată de toată lumea, care până atunci nu făcea nimic negândit, nimic nepotrivit, nimic din ceea ce ar fi putut să supere pe cineva, tocmai ea, îl aduce în oraș pe acesta, când încă era considerat vinovat, singurul vinovat.
Johnny știe că nimeni nu mai are încredere în el, familia îi este departe, pe tatăl său nu-l mai poate câștiga de partea sa, iar ceilalți îl resping, îl evită și toți urlă mut că este vinovat. Doar Rachel, profesoara lui, pare să nu-l considere la fel ca restul, doar ea pare să mai vadă în el… un om bun, dar cu suflet chinui și cu un trecut întunecat. Doar bănuiește că nu a avut parte de copilărie, ci doar de bătăi și durere. Pentru Johnny pare suficientă susținerea doamnei profesoare – cum o alintă, iar pentru Rachel, pare a fi vocea interioară care-i tot spune să nu-l abandoneze.


Legătura dintre cei doi devine din ce în ce mai unită, mai puternică, pe de o parte, contestată, greșită și aducătoare de necazuri, pe de altă parte. Rachel știe că nu-i va fi ușor, dar nu pare dispusă să cedeze, nu vrea să dea crezare nimănui din jur, atâta timp cât ea știe adevărul.
Deși Johnny recunoaște sentimentele pe care încă le poartă în suflet pentru Rachel, aceasta se simte tulburată de prezența lui, de privirea lui și de tot amalgamul de emoții pe care-l simte chiar și atunci când doar se gândește la el. Un moment greu, îl determină pe Harris să-și deschidă sufletul în fața lui Rachel, moment în care, ploaia de sentimente se declanșează precumo avalanșă în inima tinerei – și fără să spună nimic, acceptă tot ceea ce simte pentru Johnny.
După unsprezece ani de la durerea nemărginită care a plătit Johnny Harris, o altă tragedie, se abate asupra tuturor, iar bărbatul pe care Rachel îl protejează. chiar și cu prețul propriei reputații, revine în atenția tuturor – toți simt ură pentru el, toți simt cum inima le este invadată de resentimente, atunci când se gândesc la acesta.
Chiar dacă Harris nu mai e privit de poliție ca fiind vinovat, oamenii tot spre el își îndreaptă mânia, ura și tot pe el îl consideră vinovat pentru fiecare nenorocire care li se întâmplă, căci Johnny Harris și toți ai lui sunt doar niște gunoaie.
Johnny înțelege mesajul ascuns din tot ce se petrece, înțelege că pericolul pândește din umbră, că nu se va liniști atâta vreme cât în jurul lui va fi cineva. Știe că oricine vrea să-l înlăture pe el, nu va ezita să facă rău celor la care ține. iar Rachel este cea pentru care se teme Harris cel mai tare.
Cine este chipul din umbră? Cine poate urî cu atâta forță? Cine nu simte nicio remușcare atunci când face râu? Cine pândește la fiecare pas? Întrebările acestea m-au tot urmărit până la finalul cărții. Curiozitatea, tensiunea, dorința de a afla adevărul nu m-au lăsat până nu am terminat de citit romanul.
O poveste de iubire ce sfidează pericolul, diferențele de orice fel, gura lumii, interdicțiile părintești, orice gând rațional, orice eveniment nefericit. orice dramă. O poveste de iubire ce se încăpățânează să reziste, refuză să renunțe la misiunea ei – aceea de a arăta tuturor adevărul, fără urmă de bârfă, supoziție sau închipuire.
Se poate ca viața a două persoane să se schimbe radical, după ce au înotat într-o mare de suferință? Se poate ca totul să fie dat uitării și să reiei viața de acolo de unde nu ai mai avut voie să simți bucuria, ci doar motivația de a dovedi cine ești, motivația de a deveni mai bun, din ce în ce mai bun.
În Tylerville lucrurile sunt departe de a se aranja și liniști – odată ce familia lui Rachel părea să-l accepte pe Harris. Totul se complică, tatăl tinerei profesoare ajunge în spital, iar unul din cunoscuți dispare de acasă – terorizat de ceea ce a văzut în acea perdea întunecată.
Planurile sunt destul de clare, Johnny așteaptă momentul oportun pentru a pleca departe, alături de dragostea lui, Rachel. Dar nimic nu pare să-i ajute: așteptarea, eticheta de vinovat, ce încă stă pe fruntea lui Johnny și pericolul. va duce la schimbarea planurilor. deși adevărul e pe cale să se afle.
O poveste tulburătoare, mai mute secrete și un adevăr nebănuit, schimbă radical cursul firesc al vieții  – familiei, lui Johnny și a lui Rachel. Multă tensiune, multă durere, pericol și câteva episoade terifiante, urcă tensiune la cote maxime.
Lunga vară fierbinte. Karen Robards – romanul care te încântă, te înfioară și pe care-l trăiești cu sufletul la gură!
Mulțumesc din suflet pentru oportunitatea de a citi această carte fascinantă, prin intermediul unei acțiuni frumoase –  

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Mirela Barbalata
5 februarie 2018 at 7:46 PM

O poveste frumoasă, cu rămâne frumoase.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.