New York. Pasiuni ascunse – Rodica Mijaiche

New York. Pasiuni ascunse, Rodica Mijaiche este primul volum (din cele VI – Patru volume publicate deja, ultimele două urmează) din Seria Pasiuni, apărută, în anul 2017, la Editura Librex.

O poveste în care trecutul se vrea îngropat, prezentul este doar muncă, tăcere și viață trăită în umbră, iar viitorul este nesigur, dar surprinzător – mai repede decât ar vrea Alyssa Martinez.

New York. Pasiuni ascunse, Rodica Mijaiche este prima carte pe care am citit-o pe nerăsuflate când încă nu văzuse lumina tiparului, ci doar cititorii săi de pe platforma unde era scrisă. Și se putea citi online și gratuit. Este povestea care habar nu am când s-a terminat, fără să simt că-mi obosesc ochii. La a doua recitire, fiind, pot să spun că am descoperit și mai multe lucruri. Am perceput și simțit altfel povestea dintre Alyssa și Alexander. Autoarea are mereu un as în mânecă, are mai mereu taine în ale scrisului pe care le poți descoperi.

Bucuria este o călătorie plină de neprevăzut

În momentul în care Alyssa Martinez arată cât de puțină încredere are în sine, în momentul în care se crede inferioară, ștearsă și neînsemnată. Se simte incapabilă să atragă atenția bărbaților. Viața o poartă pe drumul perfect  – drumul care o va pune față în față cu secretele, și cu temerile. Dar și toate piedicile pe care, poate mental, le-a cerut. Are șansa să-și demonstreze cine este și cum este ea cu adevărat.

New York – pasiuni și sentimente clare într-o lume necunoscută

Alyssa se simte precum rățușca cea urâtă, precum o intrusă, dar este doar fata care nu știe ce zace în ea, cât de frumoasă este, cât de multă bunătate, cât de mult poate ajuta pe cei din jur. Este prietenă cu Carlo Di Angeli – foto model, unul dintre cei mai râvniți bărbați din New York și bărbatul care o va ajuta necondiționat.

Viața minunatei Alyssa se împarte între casă – una departe de ochii curioșilor și serviciul ei – nu e deloc ușor să fii asistenta personală a lui Alexander Chase, în jurul căruia se învârt numai femei frumoase.

Nu este obișnuită să fie în centrul atenției, dar acceptă să participe la petrecerea dată de prietenul Carlo, unde știe că nu se va simți în largul ei, dar nici nu are nimic de pierdut. Fără să vrea, va atrage atenția bărbatului care nu vrea să o recunoască. Mizează pe masca pe care o poartă și speră că interesantul domn Chase nu va ști niciodată că a oferit cel mai frumos cadou ei – unei neînsemnate.

New York – posibilități nemăsurate

Scapă nedescoperită, dar asta nu înseamnă că Alexander nu va fi ademenit de mister, nu va simți adrenalină. Și nu va dori să afle cine este femeia care a dispărut fără urmă mult prea repede decât voia el. Alyssa știe că Alexander este un șef serios, dur, care nu acceptă jumătăți de măsură. Este atât de greu de mulțumit, dar și mai greu de scos din tiparul lui.

Alyssa știe că nu poate ținti atât de sus, tocmai la inima lui, dar inimii nu-i poți niciodată dicta ce să simtă. Nu-i poți spune ce are voi și ce anume îi este interzis, iar pentru ea, Alexander Chase este interzis – nu numai pentru că este șeful ei.

New York. – pasiuni ascunse, trecut și secrete revenite în prezent

Alyssa asistenta neinteresantă care-și face treaba, are un trecut plin de secrete, este precum o carte închisă și mereu evitată. Dar oare va putea să-și țină ascuns trecutul și să nu atragă atenția, în niciun fel, șefului ei?

Se știe singură și înconjurată de persoane care nu o cunosc, nu-i sunt apropiate și nu-i cer niciun fel de explicații, dar umbrele trecutului o ating, o învăluie și o urmăresc la fiecare pas. Frica o  cuprinde, i se cuibărește în suflet și nu o părăsește prea ușor.

Emoțiile o copleșesc și tot ce simte pentru Alexander va fi arma cu care se va răni până va accepta adevărul. Până va înțelege că nu se mai poate minți singură doar de dragul aparențelor. Dar nu va accepta decât atunci când se va vedea față în față cu pericolul. Cu cea mai grea încercare și luptând până la ultima suflare pentru viață.

New York – întâlnire de gradul zero cu adevărul

Și oare îl va accepta fiecare dintre ei? Vor accepta ceea ce le va schimba destinul poate pentru totdeauna? Au văzut amândoi cât de nefericiți au fost, cât de mult au suferit din cauza secretelor din trecut – care le-au îngreunat sufletul, marcat viața și i-au ținut prea mult departe de fericirea pe care o meritau.

Alyssa vede cu proprii ochi suferința celor din jur, dar nu numai atât.  Înțelege prea bine acum, cât de mult poate ajuta – pe Clarice, căci sufletul ei rătăcit și rănit o ducea pe calea nepotrivită. Tânăra asistentă nu joacă un rol important doar în viața lui Clarice, ci și în viața șefului ei. Va reuși să facă față fiecărei încercări? Va reuși să stea departe de probleme? Vei vedea, dar te asigur că va face tot ce poate pentru a fi cât mai aproape de cele două ființe atât de importante pentru ea.

Dacă tot sunt la capitolul adevăr. Vreau să spun că prin New York. Pasiuni ascunse, Rodica Mijaiche arată nu doar povestea de viață și de iubire dintre personajele ei. Ci și evoluția sa personală în arta scrisului. Da, se simte și se vede evoluția, se vede și se simte dorința personală de a transmite mai mult decât iubire.  Mai mult decât emoție. Iar mai mult decât toate acestea nu poate fi decât asta: lecția de viață.

 Pasiuni ascunse – Poți pleca oriunde, dar trecutul și destinul te vor urma

Adevărul este că Alyssa putea pleca oriunde, putea să se despartă de familia ei – puternică financiar, dar care a reușit să o distrugă pe Alyssa din doar câteva încercări. Distrugerea emoțională doare mai tare decât orice altă lovitură fizică.

Pleacă, dar rănile nu sunt vindecate, cu trecutul nu este împăcată.  A închis într-un sertar al sufletului orice durere, orice suferință și a pornit la drum – spre o nouă viață.

Noua viață este una plină de secrete, de temeri, de emoții refulate, de drepturi refuzate. Și de imaginea despre sine complet distrusă. Cât va rezista Alyssa și cine o va ajuta să se redescopere? Cum să se accepte și să-și vadă adevărata față?

Destinul o urmează pe Alyssa și o duce direct spre Alexander. Să fie asta o pură întâmplare? Absolut deloc! Nu e nimic întâmplător în viața celor doi. Fiecare aveau nevoie de cineva pentru a reuși să iasă la lumină. Au șansa de a se salva unul pe altul. O vor face?

New York – pasiunea nu mai ține cont de nimic

Povestea dă șansa iubirii să se manifeste, să înflorească și să reziste în fața a orice și oricui. Pasiunea nu mai ține cont de nimic, dar oare cei doi vor ține cont de pasiune?

New York. Pasiuni ascunse, Rodica Mijaiche este povestea care reușește să te scoată din starea de amorțeală. Din orice stare de deznădejde și dezamăgire. Este povestea care-ți dă curaj, te îndeamnă să speri și să visezi – să îndrăznești să mergi mai departe.

New York. Pasiuni ascunse, Rodica Mijaiche este despre cum anume poți să-ți refaci aripile spre a putea relua zborul spre fericirea personală, spre viața liniștită la care toți visează.  Este despre șansa pe care o meriți, despre oportunitatea pe care singur ți-o oferi. Dar și despre ceea ce faci cu tot ce te-a învățat și ți-a dăruit viața.  Înainte să începi o nouă etapă, înainte să primești șansa unui nou început.

Rodica Mijaiche și-a cucerit cititorii cu  Secrete în Anotimpul iubirii (prima recenzie o poți citi aici.).

New York. Pasiuni ascunse, Rodica Mijaiche poate fi achiziționată de aici și aici.

Lectură plăcută!

Notă: Imaginea reprezentativă este făcută în ianuarie 2019, atunci când am citit cartea, dar merge perfect și primăvara, așa-i?

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

18 martie 2019 at 7:46 PM

O recenzie superba. ❤ Iti multumesc. 😍Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.