Obsesie, Oana Calusa – Editura EX PONTO

Obsesia este o stare, o emoție, dar nu neapărat negativă, o trăire interioară ce spune multe despre noi ca oameni, ca și personalitate. Obsesia ne destramă măștile, ne eliberează sufletul, ne descătușează mintea. Vorbește despre ceea ce se vrea, despre ceea ce se întâmplă în noi, despre modul cum vedem realitatea noastră și tot ce ne înconjoară.
Ai fost vreodată obsedată de o melodie, un actor, o carte? Sau poate de o persoană, de prezența ei, de atețția, atingerea, iubirea, afecțiunea, cuvintele și vocea sa? E bine sau poate că nu prea, dar tot ce-ai trăit te arată pe tine, te scoate din anonimat, te evidențiază, te face curajoasă și autentică – fix așa, cu plusuri și minusuri.
Există cel puțin o obsesie care te-a ajutat să te ridici de jos, să continui, să mergi mai departe, să reușești să treci peste momente critice, dureroase, dramatice. Te-a ajutat poate să nu te mai simți singură, pustiită, departe de realitate. Te-a ajutat să accepți durerea, să te calmezi, să vindeci, să te întâlnești cu tine, să-ți vorbești clar și răspucat. Poate că datorită stării de obsesie nu ai abandonat lupta, nu ai renunțat la vise, la muncă, la tine.
Cel puțin o obsesie ți-a oferit o șansă, ți-a deschis o portiță, ți-a deschis sufletul și ți-a luminat mintea. Te-a trezit din durerea de moarte, te-a scos din prăpastie, te-a înălțat, ți-a dăruit o brumă de încredere și ți-a pus pe chip un zâmbet ușor.
Fugi de obsesii, de dependențe. de stării care-ți oferă o scăpare de moment, doar de moment. De câte ori nu ai cedat tentației de a ceda, de a te cufunda, de a accepta obsesia, ca fiind o cale de ieșire și abandon? De câte ori nu ți-ai spus că nu îți pasă ce și cum..atâta timp cât nu mai simți și uiți?Ai uitat: de ce fugi, de aia nu scapi!Cu cât fugi mai tare, cu atât vei fi mai prinsă în mrejele fricii.
Obsesie, Oana Calusa înseamnă emoție eliberată. Trăită o dată și încă o dată, iar și iar. Înseamnă recunoștere, acceptare, retrăire, durere, vindecare, împăcare cu sine, singurătate în doi, retragere, teamă, amăgire, sentimente înăbușite într-o cutie închisă, dragoste simțită, împărțită și luată de vânt.
Obsesie este un amalgam de frici, de gânduri, de zile cu sau faără gustul iubirii dulci-amărui. Despre golul simțit și rămas un gos plin de durerea unui ieri însingurat li trist. Obsesie spune și despre infinita înstrăinare, despre liniște și revenire la viață, precum Pasărea Phoenix ce-a rătăcit prea mult în căutarea echilibrului și armoniei, a unui suflu nou care să redea încrederea în viitor.
Obsesia trăită ca posesie te înlănțuie, te dezgolește de cine ești pentru a fi altcineva – total opus. Obsesia și posesia te termină, te învăluie și te poartă spre un labirint fără ieșire. Te transformă, înjectează în tine o frică infinită, te minte că nimic nu s-a schimbat, că e totul bine și că este exact așa cum ar trebui să fie, că e normalitatea.
Obsesia ca posesie vorbește de durerea interioară, de suflet redus la tăcere, închis și setat să mai aibă nicio puterea asupra ta. Nu mai există dorință decât într-un trecut îndepărtat, uitat care nu-ți mai aparține. Speranța atunci e nulă, durerea din ce în ce mai prezentă te trezește, te face conștientă și dă puterea interiorului tău – atunci când revine încrederea, culoarea în tot ce este în jurul tău.
Obsesia în iubire ridică întotdeauna un zid între parteneri, îndepărtează sufletele, provoacă o depărtare fizică, dureroasă. Toate, absolut toate stările, obsesiile, lecțiile, experiențele. oamenii, absolut totul vă face trecători prin viață.
Cu toții suntem trecători prin viață, cu obsesii. Sau fără ele. Toți trăim, expermentăm, alegem, simțim, iubim, ne temem, cădem, ne ridicăm, poerdem, câștigăm, reparăm sau o luăm de la capăt, căci viața e un puzzle, e un amalgam, un carusel ce te învârte, un vals – un dans – cu ritm sau fără, dar pe care, că vrem, că nu vrem, îl dansăm așa cum simțim sau credem că e mai bine.
Obsesie, scrisă de Oana Calusa o carte despre emoții, cu emoții. Perfect simțită. Completă și complexă. Obsesie este un buchet de trăiri parfumat cu emoție puternică.
Obsesie este o carte perfectă pentr cei care vor să citească în limba engleză, ușor de citit, dar nu foarte ușor de simțit..dacă n-ai trăit emoțiile din spatele versurilor scrise cu penelul interior.
Mulțumesc mult pentru carte, Oana Calusa! Mulțumesc pentru emoții și imaginile din mintea mea. Mulțumesc pentru culoarea oferită sufletului meu atunci când am citit cartea.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.