Recenzie Hendrik de Mol și Planeta de Aur, K.J. Mecklenfeld

Pregătește-te să intri într-o nouă lume, plină de obstacole și primejdii. Hai în lumea în care doar curajoșii se cunosc pe sine, își înfruntă temerile, acceptă pericolele și înving!
Hendrik de Mol și Planeta de Aur este cartea care te poartă în cea mai frumoasă călătorie de salvare, dar si de redescoperire de sine. Este genul de călătorie care îl ajută pe Hendrik de Mol să renunțe la cele mai mari temeri ale sale pentru a se putea salva pe sine, dar și pe cei dragi lui – bunicul și prietenii lui cei mai buni.
Hendrik de Mol este un copil, care în urma unui ”accident” își pierde părinții, rămâne marcat și capătă o fobie ceva mai ciudată, dar deloc de neglijat. Agorafobia lui Handrik îl determină pe bunicul acestui să construiască în casă tuneluri, care să-i ofere nepotului siguranța de care avea nevoie.
Hendrik și bunicul erau fericiți și liniștiti și fiecare  era mulțumit de viața și prezența celuilalt. Totul era bine până la apariția unui personaj surpriză, menit să dea peste cap viața celor doi. O poveste interesantă este condimentată cu suspans, intrigă, acțiune și foarte multe emoții, care ține cititorul cu sufletul la gură.
De aici și până la o poveste plină de aventuri, nu a mai fost decât un pas.
Nu am rezistat și am citit în continuare, deși acțiunea se precipita, iar inima mea era gata-gata să iasă din piept. Chiar și așa nu mă puteam opri.  De ce? Pentru că fix atunci povestea devenea mult mai specială.
După câteva pagini, totul devine atât de interesant, încât cartea este cea care nu-și lasă cititorul să se miște sau să întrerupă lectura. Nici nu merită să lași cartea din mână, căci odată ce-ai abandonat-o totul se transformă, magia dispare și revii la realitatea ta de zi cu zi.
Cert este faptul că totul se complică și cartea devine nu doar una pentru copii, ci se transformă într-o carte fantastică chiar și pentru adulți.
La un moment dat, Calavera, personajul negativ al poveștii lui Hendrik, își folosește puterea și transformă bunicul și nepotul în spărgătorul de nuci și cârtiță. Răutatea lui nu cunoaște limite atunci când își dorește să obțină cheia spre descoperirea secretului care i-ar fi conferit puterea supremă asupra Planetei de Aur.
Și dacă asta ar fi fost totul. Dar nu. Povestea este departe de a se incheia.
Autorul a știut foarte bine să scrie această poveste magică, plină de curaj, acțiune și adrenalină. A reușit să mă țină în priză pe tot parcursul lecturii. Mi-a oferit emoții folosindu-se de cuvinte, apoi, tot prin cuvinte, mă liniștea. Iar după liniște, urma întotdeauna o emoție și mai mare.
Întreaga carte este plină de momente tensionate, clipe în care îți vine să plângi și în care nu-ți dorești decât să-l ajuți pe micuțul Hendrik de Mol să reziste ca să-și poată salva bunicul din mâna răufăcătorilor.
L-am apreciat enorm pe acest micuț. L-am apreciat pentru tăria, curajul și iubirea imensă pe care o poartă bunicului, pentru puterea și dorința lui de a salva, de a ajuta, de a face bine și de a fi bun cu cei din jur.
Cea fost până la final sau cum s-a terminat toată această poveste? Nu am cum să-ți răspund eu la această întrebare, căci ar fi păcat să stric surpriza și să-ți ofer eu deznodământul.
Și ca să nu te superi pe mine pentru faptul că nu-ți spun mai multe, Hendrik de Mol m-a rugat să recomand povestea lui doar dacă mi-a plăcut, dar fără să spun prea multe despre secretele și momentele cheie prin care el este nevoit să treacă și să le depășească. Iar eu i-am promis că voi face exact așa cum el m-a rugat.
Handrik de Mol și Planeta de Aur este o aventură minunată, o fantastică lecție de viață, o dovadă incontestabilă de iubire și devotament. Este genul de minune care te emoționează profund, te schimbă fără discuție și te face să tresari la fiecare emoție puternică.
Mulțumesc foarte mult Editurii Univers pentru faptul că m-a lăsat să cunosc povestea lui Hendrik de Mol și să ajung pe Planeta de Aur. Cumpără și citește cartea. Ca să ai ce povesti și repovesti copiilor tăi! Eu aștept cu nerăbdare continuarea.

Sursă imagine: Instagram K.J. Mecklenfeld

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.