Recenzie Rochia aurie, Theo Anghel

Am citit greu această carte. Nu, nu mă înțelege greșit, te rog. Nu este o carte greoaie, dar am decis tare greu să o trec pe lista cu cărți citite în acest an, căci știam prea bine faptul că o voi devora, că o voi citi atât de repede, iar apoi voi regreta că nu mai am nimic de citit de la prietena și autoarea Theo Anghel. Tocmai din acest motiv am m-am hotărât să recitesc volumul 1 din Am murit din fericire, pentru a rămâne mai mult timp cu parfumul unei scrieri impecabile și pentru a mai scrie o recenzie primei cărți pe care am citit-o în mai puțin de 24 de ore.
Și serios: Dacă o citești pe Theo, să nu uiți ce spun acum: dacă citești cărțile scrise de Theo Anghel, acestea se vor termina mai repede decât crezi. De fapt, nici nu prea apuci să respiri bine. E posibil să uiți să respiri citind, să uiți unde ești, să uiți să mai dormi sau să mănânci. Uiți de toate, uiți că trăiești pe pământ. Theo te poartă pe alte tărâmuri în care nu mai ai nevoie de nimic. Ci doar de poveștile ei fantastice.
Despre Rochia Aurie pe care ne invită Theo Anghel să o purtăm de-a lungul celor 248 de pagini, pot să spun că este de nerefuzat, chiar dacă nu ai mai purtat niciodată rochie aurie, pantofi cu toace, care te duc mai aproape de cer.
Rochia Aurie este un romance veritabil, dar nu unul foarte siropos, ci unul pe care îl vei adora. Este un romance lipsit de clișee, dar savuros, ușor de citit. Este povestea în care multe fete s-ar putea regăsi fără nici o problemă, pe care multe fete și femei și-ar dori să o trăiască.
Te-ai întrebat vreodată dacă și cum te poate ajuta o rochie? Una aurie care să-ți ia ochii și pe care nu reziști să nu o cumperi din magazin, chiar dacă știi sigur că nu o vei purta în veci. Cum te poate ajuta aceasta să  devii centrul atenției pentru cel puțin un bărbat? Sau cum te poate băga într-un bucluc monstru, din care nu prea ai sanse să ieși neșifonată. Cum te-ar putea ajuta să te faci remarcată? Dar mai ales, cum anume te-ar putea salva de intențiile deloc ortodoxe ale unui domn bine, căruia i se aprind călcâiele imediat ce o vede pe Ana cea aurie, frumoasă și sclipitoare. Cum va reacționa un bărbat care nu vrea decât să se simtă bine? Un domn care este ferm convins de faptul că și liniștita ființă este doar aparent liniștită, căci și ea vrea doar o partidă de amor ca-n filme. Că doar nu s-o fi îmbrăcat în minunăția asta de rochie doar pentru o cina ușoară și o ieșire între doi vechi prieteni.
Cert este faptul că aparențele înșeală, rochia aurie devine istorie, Ana noastră se sperie și se dă de ceasul morții, domnul bine rămâne doar cu o bucată de material, nesatisfăcut și cu fața vânătă. Dar el? Cine este cel care o scapă și o scoate pe ana din mâinile obraznice ale înfierbântatului obsedat să se bucure de o noapte cu Ana?
El este un necunoscut pe care Ana va ajunge să nu se bucure că l-a cunoscut în acea noapte.  Un bărbat fascinant, cuceritor, șarmant care va schimba în totalitate viața Anei. Pe a ei și pe a lui, căci iubirea îl ia prin surprindere și pune stăpânire pe inima amândurora.
Dar cum o rochie poate schimba destine, un bărbat poate da viața peste cap oricărei femei, dar mai ales a unei femei îndrăgostite nebunește. Povestea surprinzătoare și romantică ar fi, în general banală, dar Theo Anghel nu lasă niciodată poveștile sale la voia întâmplării și nici nu le poate transforma și îmbrăca într-o haină (ca să nu zic rochie) a banalității. Povestea romantică surprinde din nou în cel mai frumos moment și schimbă cursul firesc al vieții celor doi.
O poveste de iubire, romantică, plină de emoții de toate felurile, asezonată cu ură, invidie și dialoguri spumoase, cu tensiune și relații aflate pe marginea prăpastiei. Toate acestea transformă o poveste frumoasă într-un roman special, de citit și recitit de fiecare dată când te cuprinde dorul de silul inconfundabil al minunatei mele Theo Anghel.
Cum să nu o iubesc pe prietena mea Theo? Cum să nu o iubești și să nu-i iubesc poveștile, cum să nu o apreciezi și să nu-i mulțumești neîncetat pentru prietenie și pentru fiecare emoție pe care mi-o transmite prin intermediul cărților pe care le scrie.
Cine este Theo? Este un suflet special de femeie, o prietenă minunată, o autoare deosebită, un izvor nesecat de povești nemuritoare, cu care pe mine Theo a reușit să mă cucerească iremediabil și pentru totdeauna, indiferent de ce anume ar decide să scrie.
Mulțumesc Theo Anghel! Mulțumesc mult pentru prietenie, susținere, afecțiune și încrederea pe care o ai în mine. Mulțumesc mult edituriiQuantum Publishers pentru oportunitatea de a cunoaște autori a căror penel interior mă lasă întotdeauna fără aer, care reușesc mereu să-mi schimbe instant starea interioară.
Dragile mele, dacă vă doriți o rochie specială, vă recomand cu căldură Rochia Aurie. Vă asigur de faptul că veți arăta spendid. Și în timpul și după lectură. Lăsați-vă viața învălută în parfumul inconfundabil marca Theo Anghel. Theo a creat câte o Rochie Aurie pentru fiecare, pe măsura fiecărei cititoare.
Draga mea, Rochia ta aurie te așteaptă aici, iar eu te rog să nu uiți niciodată că ești frumoasă, că ești femeie!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

15 iulie 2016 at 11:37 AM

Reblogged this on Theo Anghel and commented:
Recenzia LaureiLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.